Milyen az élet most kint Amerikába?
Gondolok én itt most pl. New York-ra vagy Los Angelesbe vagy akárhol?
Régi válaszokat találok csak, de kíváncsi vagyok hogy most milyen.
Mert kb. 4-5 év múlva lehetséges, hogy ki költözöm apámhoz.Igaz, hogy Kanadába de én az USA-ra vagyok kíváncsi!
Hát nem egy leányálom, a következőket olvastam egy New York-i érettségizett irodista nőről, aki csakúgy, mint nálunk, valamivel azért többet keres, mint a minimálbér:
Egyszobás lakást bérel, egyedül neveli a fiát, aki még baba, tehát felvigyázót is kell hívnia. Bölcsöde nincs a közelben és túl drága.
12 órát dolgozik, gyakran hétvégén is.
Minden hónapban el kell döntenie, hogy kajára vagy tisztítószerekre költi a pénzt. Az nem lehet, hogy legyen büdös a lakás, ő pedig relatíve igénytelen kinézetű, de legalább normálisan lehessen enni, mert Amerikában sokat adnak a külsőségekre, és ha lerongyolt állapotban menne dolgozni, vagy a munkahelyén egy vezető látogatáskor meglátná, hogy a kégli otthon nem épp tip-top akár rögtön kirúghatják.
A gyerekén kétszer használja fel az eldobható pelenkákat, kiszárítja, kibelezi, kitömi vattával és újra feladja. Mosható pelenka olcsóbb lenne, de a dadus nem vállal moshatózást, neki meg nincs ideje a munka miatt ezzel foglalkozni.
Ahogy olvasom, ez olyan korai 90-es évek Romániáját idézi.
Attól még, hogy CNN azt mondja, hogy Amerikában minden jó stb. nem igaz... Sokkal többet érsz vele, ha Kanadába mész, de Svájc lenne a legjobb. Nem akarok politizálni, de Amerika a jólét földje stb. stb.... hülyeség már nagyon lejárt lemez...
Ha megy kíváncsi vagy rá akkor menj ki turistaként.
7-es: Hagyjuk már. :D Előbb talán értelmezd azt, amit a kérdező írt, utána próbáld bemesélni mindenkinek, hogy te az USA-ban élsz.
Ne, el se kezd, hogy te értelmezted a kérdést. Akkor nem válaszoltál volna ilyen baromságot. Igen, az, mert a kérdező letelepedni akar az USA-ban, még utánam is leírta, hogy az állampolgárság megszerzése utána menne USA-ba. Letelepedni meg nem elég egy nyamvadt útlevél. Főleg, ha megtudják magyar vagy, akkor még alaposabban átvizsgálnak. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!