Szlovákiában mennyire jobb az élet? Lehet hogy odaköltözök, ha már Amerikába nem lehet.
Szlovákia rosszabb, mint Magyarország, Pozsony csak azért tűnik olyan jónak, mert oda jár a sok osztrák vásárolni, szórakozni és ez valamennyit lendít a gazdaságon, de egyébként az ország egész sokkal rosszabb, főleg Kelet-Szlovákia, ahhoz képest még Borsod is Hawaii.
Kassán pl. a polgármester a Lunyik 9 nevű cigánytelepen uralkodó körülmények miatt PESTISjárvány kitörése miatt tartott, holott ez elvileg nem Afrika és nem a középkor.
Egyébként a kisember számára lassan Amerika is rosszabb lesz, mint Magyarország. Nemegy 70-es, 80-as években kiköltözött magyarról hallok, akik most kullognak onnan haza Magyarországra, mert nem jött be a nagy American Dream, nem lett belőlük az új Jockey Ewing, és kispolgárként, munkásként eddig tudták ott húzni az igát, tősgyökeres amerikaiak is szinte menekülnek onnan Európába.
Szlovákiában élek, és sokkal jobb itt nekem. Sokat vagyok Magyarországon, de soha nem költöznék oda. Kedves kérdező, csak akkor költözz ide, ha legalább társalgási szinten beszélsz szlovákul, mert semmilyen más nyelven nem hajlandóak megszólalni egy hivatalos helyen sem, meg sokan az utcán sem (se angolul, se magyarul). Munkát vállalni nyelvtudás nélkül esélytelen.
Helyedben inkább Amerikára koncentrálnék. Voltam ott is (tehát ki lehet jutni), ott sem tökéletes minden, de talán még mindig az a legélhetőbb hely (persze csak kémény munka árán.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!