Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » Amerika (USA) tényleg a...

Amerika (USA) tényleg a lehetőségek hazája?

Figyelt kérdés
2014. jan. 1. 19:40
1 2 3 4 5
 21/49 anonim ***** válasza:
0%
16-oska, hogy egy terhesgondozás/szülés egy filléredbe se kerül? Megkergültél? Nekem "fantasztikus" health insurance-om volt, oszt ugy kellett kifizetnem 8 ezer dollárt a biztosítás után. Mindezt Californiában.
2014. jan. 2. 21:39
 22/49 Makoscsiga ***** válasza:
Health NET, HMO. Isten bizony, volt valami fakultatív terhes oktatás két napos, azért kellett fizetni valami 108 dolcsit. Szintén kalifornia.
2014. jan. 2. 22:15
 23/49 anonim ***** válasza:

ma 21:39

A baratnom itt van, szinten Kalifornia, meg anno ESTAval erkezett es kozben terhes lett (meg illegalis)... Azota megszulte a kisfiat. Eloszor magan orvosnak fizetett a vizitek utan, aztan valaki ajanlotta neki a Medicaid-et. Bement valami irodaba (talan a Social Officeba), kerdeztek, hogy meg akarja e tartani. Mondta igen. Kapott egy kartyat. Ezzel teljesen ingyen volt a szulese. A UCLA-n szult, kulon szobat kapott, etlaprol valasztotta a vacsorat es meg egy rend babaruhat is kapott, hogy legyen miben a kicsit hazavinni. Mindezt zero dollarert cserebe!

Plusz, kapott meg ha jol emlexem 60 napos biztositast, ami az anyat (is) fedezi mindenfele szules utani orvosi dolgokkal kapcsolatban. Persze ha eltort volna a laba azt nem, es a fogorvost sem fedezte ez a biztositas, de ha valami utolagos komplikacio lepett volna fel, akkor azutani vizsgalatokert sem kellett volna fizetnie.

En is azt hittem hogy dollartizezrekbe kerul a szules, es igen, kerul is, azoknak, akik nem jarnak utana ennek a lehetosegnek!

[link]

2014. jan. 2. 23:02
 24/49 anonim ***** válasza:
igen, ezek szerint meg mindig a lehetosegek hazaja..
2014. jan. 3. 17:45
 25/49 A kérdező kommentje:
Igen, szerintem is jobb a kinti élet még mindig. Bár ez attól is függ, hogy az USA-n belül hol próbálunk letelepedni. Pontosan nem tudom, de szerintem pl. Los Angeles, New York és a hozzájuk hasonló nagy amerikai városokban rejlik az az úgynevezett LEHETŐSÉG.
2014. jan. 3. 18:23
 26/49 anonim ***** válasza:
Rejlik. Ha van felsőfokú végzettséged, kapcsolataid, pénzed, nyelvtudásod, stb...
2014. jan. 3. 18:35
 27/49 anonim ***** válasza:
23-as, igen, szociális segélyre jogosultaknak ott is minden ingyen van. De egy dolgozó ember leperkálja a pénzt a szülésért is. Miután normális munkaviszonyom volt, rendes fizetéssel, ilyenfajta segélyre én nem voltam jogosult.
2014. jan. 3. 21:34
 28/49 anonim ***** válasza:

akkor ezek szerint egy welferes illegalisan tartozkodo szemely jobb ellatast (UCLA) kap mint te aki becsuletesen dolgozik?

Ertem, szoval ezek az emberek mondjak, hogy az US a korlatlan lehetosegek hazaja , ami ezek szerint bizonyitott.

23-as, igen, szociális segélyre jogosultaknak ott is minden ingyen van. De egy dolgozó ember leperkálja a pénzt a szülésért is. Miután normális munkaviszonyom volt, rendes fizetéssel, ilyenfajta segélyre én nem voltam jogosult.

2014. jan. 3. 22:05
 29/49 anonim ***** válasza:
Menj inkább Kanadába!
2014. jan. 3. 22:07
 30/49 Makoscsiga ***** válasza:

"akkor ezek szerint egy welferes illegalisan tartozkodo szemely jobb ellatast (UCLA) kap mint te aki becsuletesen dolgozik?"

Ezt miből gondolod? Erre semmi nem utalt. Az ellátás minősége és a kifizetett pénzösszeg között egyelőre csak magyarországon láttam összefüggést. Az meg nyilvánvaló, hogy aki fizet biztosítást az egy csomó olyan szolgáltatást is igénybe vehet, ami a szegénységi alapon ellátottaknak nem jár. (mondjuk ezek jórészéről a magyar szülők nem is tudnak... mindenféle alternatív család és bababarát hippi dolgok)

BTW, körbekérdezve többféle biztosítással rendelkező ismerősök között, a szülésért senki nem fizetett... nekem úgy tűnik, hogy szegény huszonegyeskét a "fantasztikus" health insurance-szel igencsak átbaszcsizták.

2014. jan. 3. 22:36
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!