Amerika (USA) tényleg a lehetőségek hazája?
ma 21:39
A baratnom itt van, szinten Kalifornia, meg anno ESTAval erkezett es kozben terhes lett (meg illegalis)... Azota megszulte a kisfiat. Eloszor magan orvosnak fizetett a vizitek utan, aztan valaki ajanlotta neki a Medicaid-et. Bement valami irodaba (talan a Social Officeba), kerdeztek, hogy meg akarja e tartani. Mondta igen. Kapott egy kartyat. Ezzel teljesen ingyen volt a szulese. A UCLA-n szult, kulon szobat kapott, etlaprol valasztotta a vacsorat es meg egy rend babaruhat is kapott, hogy legyen miben a kicsit hazavinni. Mindezt zero dollarert cserebe!
Plusz, kapott meg ha jol emlexem 60 napos biztositast, ami az anyat (is) fedezi mindenfele szules utani orvosi dolgokkal kapcsolatban. Persze ha eltort volna a laba azt nem, es a fogorvost sem fedezte ez a biztositas, de ha valami utolagos komplikacio lepett volna fel, akkor azutani vizsgalatokert sem kellett volna fizetnie.
En is azt hittem hogy dollartizezrekbe kerul a szules, es igen, kerul is, azoknak, akik nem jarnak utana ennek a lehetosegnek!
akkor ezek szerint egy welferes illegalisan tartozkodo szemely jobb ellatast (UCLA) kap mint te aki becsuletesen dolgozik?
Ertem, szoval ezek az emberek mondjak, hogy az US a korlatlan lehetosegek hazaja , ami ezek szerint bizonyitott.
23-as, igen, szociális segélyre jogosultaknak ott is minden ingyen van. De egy dolgozó ember leperkálja a pénzt a szülésért is. Miután normális munkaviszonyom volt, rendes fizetéssel, ilyenfajta segélyre én nem voltam jogosult.
"akkor ezek szerint egy welferes illegalisan tartozkodo szemely jobb ellatast (UCLA) kap mint te aki becsuletesen dolgozik?"
Ezt miből gondolod? Erre semmi nem utalt. Az ellátás minősége és a kifizetett pénzösszeg között egyelőre csak magyarországon láttam összefüggést. Az meg nyilvánvaló, hogy aki fizet biztosítást az egy csomó olyan szolgáltatást is igénybe vehet, ami a szegénységi alapon ellátottaknak nem jár. (mondjuk ezek jórészéről a magyar szülők nem is tudnak... mindenféle alternatív család és bababarát hippi dolgok)
BTW, körbekérdezve többféle biztosítással rendelkező ismerősök között, a szülésért senki nem fizetett... nekem úgy tűnik, hogy szegény huszonegyeskét a "fantasztikus" health insurance-szel igencsak átbaszcsizták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!