Repült már valaki USA-ba? A kérdés további része lent olvasható.
Látod, különbözünk. Én rengeteget repülök (2007-ben számoltam utoljára, 33, azóta több) és mindig, mindig ablakhoz kérem magamat. Pár centiméterrel több helyem van oldalra, és ez bizony számít, kiválóan be lehet suvasztani ezt-azt az előtted lévő ülés és a fal közé. Ráadásul én gázolok át a másikon és nem rajtam gázolnak át :)
Igen, a mozgás nagyon fontos, én szerencsére tanultam nyújtást, praktikus utánanézni, stretching nélkül nehéz. Leszállás után igyekszem még a reptéren zuhanyozni ha adódik rá alkalom, minden pénzt megér, hidd el.
Fontold meg az aktív zajcsillapítós fejhallgatót. Én repültem tízezer forint körül kapható olcsó Creative-val, megteszi. A legjobb ár-érték arány most talán az ATH-ANC7 -es, ötvenezer körül. Én (és látni szoktam a gépen, sokan mások) Bose QC3-assal repülök, de az igen-igen drága. Akárhogy is, hihetetlenül sokat segít hogy egy időre ki tudod csukni a motorzajt.
Az emberek többsége azért fél a repüléstől, mert nem érti a gép működését. ( miért ráz időnként olyan erősen? miért érzem azt felszállás közben, hogy süllyedünk? amikor leszálltunk miért pörög fel teljesen a hajtómű? stb...) Ha valamit nem értesz és félelemmel tölt el, kérdezd meg bátran a személyzettől. Türelmesen el fogják magyarázni, hogy éppen turbulenciába került a gép, azért ráz, vagy felszállás közben valójában nem süllyedünk, csak a fékszárny visszaengedésével változik a gép emelkedési szöge (mert felszállni is fékszárnyakkal kell), és azt is elmondják még, hogy leszálláskor a tolóerő-fordító lép működésbe, ez okozza a hajtómű felpörgetését.
Egyszóval ne félj, felejthetetlen élmény lesz. HA megszokod, élvezni fogod a repülés minden percét...
Egyetértek azzal, hogy hosszú úton érdemes 1-2 óránként felállni, mozogni. Időnként sétálj körbe a gépen, sokan csinálják. Érdemes a hosszab út előtt egy szem aspirint bevenni, ugyanis ennek véralvadásgátló hatása van, csökkenti a trombózis kialakulásának esélyét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!