Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » Repült már valaki USA-ba? A...

Repült már valaki USA-ba? A kérdés további része lent olvasható.

Figyelt kérdés
Washingtonba szeretnék majd eljutni páromhoz novemberben, azt tudom, hogy közvetlen járat nem indul Budapestről.Ha novemberben venném meg a repülőjegyet két héttel az indulás előtt, akkor még nem késő, és nem túl drága? Kinek milyen tapasztalata van az odautazásról? Hány órás az út és mennyi idő van az átszállásra?Félek egy kicsit, mert most utaznék először egyedül, eddig csak társasággal voltam egyetlen-egyszer, de csak egy közeli európai országban, így ez sokkal "komolyabb" út. Bármilyen tapasztalat érdekel.
2009. szept. 26. 17:08
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Már sokat repültem Washingtonba. Ált. New York-on keresztül. A jegyárak eléggé fent lesznek, ha olyan későn veszed meg, de talán szerencséd lesz, hogy nem nyáron mész és lejjebb megy novemberig egy kicsit az ár. Ez változó, nehéz megmondani, hogy mi lesz. Úgy teszik a járatokat, hogy azért legyen idő az átszállásra. Ha mégsem sikerül, akkor keresnek másik járatot. Volt ilyen esetem is. Nem szokott probléma lenni. Az út elég hosszú. Érdemes felállni közben párszor és a folyosó felőli székre jegyet váltani, hogy könnyen fel tudj kelni és ki tudj menni a mosdóba. Ott könnyebben ki tudod nyújtani a lábadat is. Arra számíts, hogy elég gáz lesz a sor, mikor odaérsz. Washingtonban (a Dulles reptérről beszélek) úgy van, hogy 1 sor van az állampolgároknak meg 1 sor a többieknek és ennyi. Ebből következően nagyon sokat kell várni annak, aki turista.
2009. szept. 27. 15:26
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm. :)Az biztos, hogy a hosszú út fárasztó, meg félek is a repüléstől, de remélem minden rendben lesz.
2009. szept. 27. 16:04
 3/5 anonim ***** válasza:

Látod, különbözünk. Én rengeteget repülök (2007-ben számoltam utoljára, 33, azóta több) és mindig, mindig ablakhoz kérem magamat. Pár centiméterrel több helyem van oldalra, és ez bizony számít, kiválóan be lehet suvasztani ezt-azt az előtted lévő ülés és a fal közé. Ráadásul én gázolok át a másikon és nem rajtam gázolnak át :)

Igen, a mozgás nagyon fontos, én szerencsére tanultam nyújtást, praktikus utánanézni, stretching nélkül nehéz. Leszállás után igyekszem még a reptéren zuhanyozni ha adódik rá alkalom, minden pénzt megér, hidd el.

Fontold meg az aktív zajcsillapítós fejhallgatót. Én repültem tízezer forint körül kapható olcsó Creative-val, megteszi. A legjobb ár-érték arány most talán az ATH-ANC7 -es, ötvenezer körül. Én (és látni szoktam a gépen, sokan mások) Bose QC3-assal repülök, de az igen-igen drága. Akárhogy is, hihetetlenül sokat segít hogy egy időre ki tudod csukni a motorzajt.

2009. szept. 28. 02:14
 4/5 anonim ***** válasza:

Az emberek többsége azért fél a repüléstől, mert nem érti a gép működését. ( miért ráz időnként olyan erősen? miért érzem azt felszállás közben, hogy süllyedünk? amikor leszálltunk miért pörög fel teljesen a hajtómű? stb...) Ha valamit nem értesz és félelemmel tölt el, kérdezd meg bátran a személyzettől. Türelmesen el fogják magyarázni, hogy éppen turbulenciába került a gép, azért ráz, vagy felszállás közben valójában nem süllyedünk, csak a fékszárny visszaengedésével változik a gép emelkedési szöge (mert felszállni is fékszárnyakkal kell), és azt is elmondják még, hogy leszálláskor a tolóerő-fordító lép működésbe, ez okozza a hajtómű felpörgetését.

Egyszóval ne félj, felejthetetlen élmény lesz. HA megszokod, élvezni fogod a repülés minden percét...

Egyetértek azzal, hogy hosszú úton érdemes 1-2 óránként felállni, mozogni. Időnként sétálj körbe a gépen, sokan csinálják. Érdemes a hosszab út előtt egy szem aspirint bevenni, ugyanis ennek véralvadásgátló hatása van, csökkenti a trombózis kialakulásának esélyét.

2009. okt. 4. 18:39
 5/5 anonim ***** válasza:
Az átszállásról: én is New Yorkban szállok át, New Orleans-ba megyek tovább, és bizony volt már, hogy gyakorlatilag 20 percem volt az átszállásra, de valamennyit várt a repülő, tehát nyugi nem fog ott hagyni, vagy ha igen , nem te leszel az egyetlen.
2009. okt. 22. 20:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!