Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » Érvényes repjegyem, szállásfog...

Érvényes repjegyem, szállásfoglalásom van. Miket kérdezhetnek usa határon és mibe köthetnek bele?

Figyelt kérdés

Esta-m, repjegyem, szállásfoglalásom rendben. Semmi olyat nem viszek magammal ami ottmaradásra adna okot. Aki utazott már JFK-re NYC-be, az tudna nekem segíteni, hogy miket kérdezhetnek? És van egyáltalán esély rá, hogy nem engednek be?

Rendes, fehérbőrű lány vagyok :D

Csak komoly válaszokat légyszi :)

2012. jún. 1. 07:39
1 2 3 4 5 6
 31/55 A kérdező kommentje:

Lehet borozni a repcsin? :)

De én még amerikában kiskorúnak számítok...nem akarom, hogy a rendőr emiatt kapcsoljon le :D

2012. jún. 3. 09:51
 32/55 anonim ***** válasza:
Hát én United-del repültem és lehetett volna borozni,de 7 dolcsiba került és csak bankkártyával fizethetsz . Az alkoholmentes italok,kávé(kávénak csúfolt négerizzadtság) ,tea és a chipsek korlátlanul voltak ingyenesek.
2012. jún. 3. 11:20
 33/55 anonim ***** válasza:
hát elvileg a repulon még nem vagy amerikában és a saját országodban meg nagykoru vagy, szoval... :D nem kértek amugy ID-t tölem se. AA-on ingyen volt a bor meg a sör. akkor lehet mégse rossz légitársaság? D
2012. jún. 3. 19:42
 34/55 A kérdező kommentje:

Hát mi nem az AA-val megyünk, hanem brussels airlines-szal. :)

Na mindegy, remélem jó lesz...

De akkor amerikában még kiskorú vagyok és ott nem is ihatok kintlétem alatt? :D

Ja és még egy kérdés: az itthoni bankkártyámat használhatom odakint? OTP-s...csak mert hallottam, hogy kocsibérléshez stb. kelleni fog egy dombornyomott kártya.

Vagy csináltassak valami speciális devizaszámlát? Vagy min tároljam a pénzem? :D

Mert mondjuk nem akarok több 100$-al szaladgálni készpénzben...

2012. jún. 3. 20:53
 35/55 anonim ***** válasza:
Legtobb helyen creditcard-ot kernek(hitelkartya) , debit card(bankszamlahoz csatolt kartya) elvileg nem jo de nem tudjak megkulonboztetni,szoval ha megkerdi,akkor credit card es kesz . Ilyen lehet az auto es a szallasberletnel . Vasarolni barhol tudsz vele ,engem az automata benzinkutak vicceltek meg eleinte csak.
2012. jún. 3. 21:03
 36/55 anonim ***** válasza:

hat bizony nem ihatsz :D általában mindenhol kérnek ID-t ami most neked az utleveled lesz és abban ha 21 alatt vagy akkor bukta. söt, sok szorakozohelyen a belépéshez is kell hogy 21 folott legyel. nem tudom arrafelé hogy megy, nálunk eléggé szigoruan veszik ezt.

otp kártya mukodni fog, csak beteszed szinte barmelyik atm-be és mar dollarban kapod a penzt, nem is valtanak rosszul ilyenkor a bankok. meg boltban is hasznalhatod azt nyugodtan.

2012. jún. 3. 21:04
 37/55 anonim ***** válasza:

Én is OTP kártyát viszek, megkérdeztem az OTP-ben, és azt mondták, hogy ha MasterCard, akkor tuti működik, ha Visa (a régebbiek), akkor is valószínű, de előfordulhat olyan hely, ahol nem jó.

Állítólag azt kell mondani, hogy credit card, különben le sem húzzák, de ha azt mondod, tökre nem tűnik fel nekik, hogy nem az. :D

Viszont a kint léted idejére simán igényelhetsz dombor nyomott kártyát, ha ez megnyugtat! Nekem ezt mondták, mikor ágáltam, hogy mi van, ha mégsem fog működni. :) Azt mondták, indulás előtt 2-3 héttel igényeljem, aztán max., ha hazajövök, visszaadom, és akkor nem kell tovább fizetni.

Vagy csináltathatsz hitelkártyát is, de az külön számlanyitással jár - amúgy nem nagy macera az sem.

Lehet, hogy még biztonságérzetet is adna egy hitelkeret.

2012. jún. 3. 21:19
 38/55 anonim ***** válasza:
nem is huzzák le mivel mindenhol (esetek 99%a) neked magadnak kell lehuzni :D kérdezik h debit or credit, vagy te magad valasztod a kis gépen, ha creditet nyomsz az annyiban mas hogy napok telnek bele mire tenyleg megterhelik a szamlat, a debitnel azonnal, de én nem szeretem a creditnel ezt, mert elofodulhat h elszamolod magad és mire levonjak meglepodsz h mennyit koltottel, meg nem latod rogton h hogy valtotta a bank a dollart.
2012. jún. 3. 21:31
 39/55 anonim ***** válasza:

Igen, ez igaz, ráadásul mi most jól megszívjuk az árfolyammal. :(

Szóval nem ártana, ha legalább kicsit befolyásolni lehetne, mikor emeljék le a pénzt.

2012. jún. 3. 21:33
 40/55 anonim ***** válasza:
nekem ne mondd, én most voltam magyarországon 3 honapra, elotte már itt dorzsoltem a kezem h 240 a dollar, mondom de kiraly jol tudok majd valtani. na mire hazaertem 218 volt csak, és végig annyi maradt kb egeszen az utolso hetig amikor mar 235 volt :D szoval én pont beleestem a szivokategoriaba :D
2012. jún. 3. 21:55
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!