Érvényes repjegyem, szállásfoglalásom van. Miket kérdezhetnek usa határon és mibe köthetnek bele?
Esta-m, repjegyem, szállásfoglalásom rendben. Semmi olyat nem viszek magammal ami ottmaradásra adna okot. Aki utazott már JFK-re NYC-be, az tudna nekem segíteni, hogy miket kérdezhetnek? És van egyáltalán esély rá, hogy nem engednek be?
Rendes, fehérbőrű lány vagyok :D
Csak komoly válaszokat légyszi :)
Bocsi, hogy nem tudok válaszolni, de érdekel ez engem is, mert én is most fogok először utazni, és ugyanez a "félelmem". :)
Amúgy szerintem megkérdezik, hogy milyen célból mész - mondod, hogy turista -, és ennyi.
A repülőn állítólag úgyis ki kell tölteni valami nyilatkozatot arról, hogy mennyi pénzt viszel magaddal, meg hasonlók.
Vajon az gyanús, ha szinte üres bőrönddel akarok menni? :P (Állítólag olcsók ott a cuccok... :P)
- jó, nyilván nem egy teljesen üres bőröndöt kell elképzelni, de a cél az lenne, hogy bőven maradjon benne hely...
Szerintem a bőröndödbe nem turkálnak bele :)
Az már saját jogod hogy mennyi ruhát viszel magaddal.
Bár azt sem értem, miért kell megmondani, mennyi pénzt viszel magaddal...ez nekem olyan privát dolog. :D
Meg kell mutatni nekik a pénztárcád vagy hogy ellenőrzik? :D
Ha jól tudom, napi 100$-t ír elő az usa, hogy egy turistánál legyen...
Tökre meg tudom érteni a te félelmed is...jó drága kis út, nem akarom bebukni :DD
Belenéznek a bőröndbe, hallottam már olyat, hogy az lett gyanús, hogy túl kevés cucc volt valakinek.
A pénzt nem pontosan kell megmondani, csak azt kell nyilatkozni, hogy X dollárnál nincs-e több nálad. (Nem tudom, mennyi ez, de nagyon sok, nyugi, nem lesz annyi nálad! :))
Ennek az a lényege - gondolom -, hogy akinél mondjuk abszolút nincs cucc, de van pl. nagyon sok pénz, az LEHET, hogy azon gondolkodik, hogy illegálisként kinn marad.
Nekem nincs ilyen tervem, szóval ettől nem kell félniük. :D (Én majd egyszer legálisan szeretnék... Jajj, de jó lenne...)
Azt nem hiszem, hogy lenne ilyen előírás, hogy napi 100 dollárod legyen... Az elég sok pénz. Persze ki tudja ezeknél. :D
(Ha visszafordítanának a határon, abba belehalnék, minden programom ki van találva, már belépőjegyeket is vettem, nem is "csak" a repjegyeket meg a szállásokat buknám... :S)
olyanokat kerdeznek, hogy miert jottel amerikaba, hol fogsz lakni mig ittleszel (konkret cimet tudni kell megadni) van-e otthon munkahelyed,meddig akarsz maradni, ilyen es ehhez hasonlo kerdesek lesznek, ha ezekre tudsz normalis valaszt adni akkor szinte biztos hogy beengednek, nem forditanak csak ugy vissza embereket.
mar a repulon adnak amugy egy papirt a vamhoz amit ki kell tolteni, eleg ertheto az egesz. 10 ezer dollar folott kell csak beirni a papirra hogy annal tobb van nalad.
de egyebkent nem ugy kell elkepzelni hogy 1-2 kerdes lesz es kesz, vagy 5-6 biztos lesz, meg ujjlenyomatvetel, fenykepet is csinalnak, a borondbe is beleturkalnak, én tegnap jottem vissza amerikaba es hiaba van zoldkartyam, tolem is kerdeztek egy csomot, hogy hol voltam, miert addig maradtam, aztan kinyittattak a borondjeimet es beleturkaltak. jo nem voltak szemetek egyaltalan, de a hataratlepes nem egy kellemes dolog az tuti.
Köszi szépen.
Ujjlenyomat meg fénykép minek? Az az útlevélben már benne van :)
Mondjuk nekem turkálhatnak, a ruháimat viszem, cipőket meg ami kell a nyaraláshoz. :)
Meg kézipoggyásznak a laptopom és egy kézitáskát. :)
Amúgy ti hogy méritek le a csomagotokat? (a nagy bőrőóöndöt) 25kg lehet?
Szia!
Élelmiszer ne legyen nálad.
Minden kiszámíthatatlan. A papírokat töltsd ki korrekten.
Lehet megalázó helyzetbe is kerülni, de azért ez nem általános, ne aggódj feleslegesen! A rutin ellenőrzéseken túl kell esni.
Ui: A bőrönd nélkül állj fel a mérlegre, majd a bőrönddel.
Köszi.
Hallottam, hogy nagyon keveset adnak enni a repülőn...
Szendvicset se lehet felvinni?
Légitársasága válogatja mennyit ehetsz.:) A repülőre vigyél amit lehet.
Nálam a beléptetésnél erre kiképzett kutyák szimatoltak a kézi poggyászok körül, és még egy alma miatt is kiállították az előttem állót. Ha rám hallgatsz megeszed, amit magaddal viszel.
Amúgy egy-két rutinkérdés után tovább engednek. Általában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!