Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » A tanulmányaimat az USA...

A tanulmányaimat az USA valamelyik egyetemén, vagy főiskoláján szeretném folytatni, akkor mik azok a lépések amiket meg kell tenni (folytatás lent)?

Figyelt kérdés

Ami Engem érdekelne először is ,hogy Szeretnék jelentkezni mondjuk a new yorki főiskolán hogy álljak neki mit kell nekik elküldeni a felvételivel kapcsolatban?A bizonyítványomban vegyük azt majdnem csupa 5-ös szerepel egy két tantárgy kivételével ,de ugye az Az USA-ban a legjobb jegy az "A" ilyenkor megnézik a jegyeimet ,vagy esetleg íratnak felem egy tesztet, és az alapján bírálják e el a felvételit? Menyibe kerülne egy évre kb(az tudom ,hogy sok, de mégis mennyi?)Amúgy, Építész mérnöki szakra mennék ott.Szeretnék normális válaszolókat ami tényleg segít ,érdekelnek a személyes tapasztalatok,Minél több jó információt kapok annál jobb.

További szép estét kívánok!

2010. dec. 5. 20:00
1 2 3
 21/25 A kérdező kommentje:
Én elolvasok minden jó tanácsot, mert van mögötte valami igazság.Viszont az a helyzet hogy ,Már voltam egy hónapot Angliában ,azon belül is Liverpool-ban. nyelvet tanulni, hát az ott élőknek olyan akcentusa volt ,hogy 2 hét volt csak ,hogy megszokjam nagyjából ,sok új barátot szereztem ott, és az a helyzet hogy nem volt honvágyam,de lehet ,ha eltelne egy, vagy két év ,akkor már lenne.:)Valaki megtudná mondani hogy, hogy működik a felvételi egy átlag Angol, Amerikai, vagy Kanadai egyetemre/főiskolába/kollégiumba ?
2010. dec. 6. 19:14
 22/25 anonim ***** válasza:

Gondolom minimum egy SAT vizsgát le kellene tenned. De van valami olyan. Szerintem az egyetlen esélyed az lehet, ha olyan kiemelkedő képességeid vannak, hogy felajánlanak egy ösztöndíjat. De ehhez kell egy kiváló mentor ajánlása, támogatása, stb. Anyanyelvi szintű ismerete az amerikai angolnak alap, szaknyelvet legalább alapvetően tudni kéne, különben jó ideig egy szót sem fogsz érteni, és másis elmaradsz az elején, onnan meg nehéz visszakapaszkodni.

Nos, nem szeretik mostanában az idegeneket, tehát tényleg vízumot szerezni is nehéz, ráadásul saját jövedelmet kellene asszem igazolnod, ami nem egyenlő azzal, hogy majd anyuciék adnak. Bár ebben a részben nem vagyok biztos. NYUnityre amúgy is nagy a verseny, ottaniak közül is inkább csak a drága magániskolákról jut be egy-egy gazdag gyerek, szülői és mentori támogatással, lepénzeléssel. Szinte lehetetlen. Esetleg valami kisebb, "vidéki" egyetem esélyesebb.

És nem tudom, mi indít téged erre, de bevándorlóknak és még a helyieknek sem a kánaán van ott, hiába van diplomád, lehet csak utcaseprő leszel és egy gettóban élsz, amíg ki nem fosztanak. Mert a filmek hazudnak, ott is sok a szegény, aki nyilván még rosszabbukl is él, mint itt az átlag (márpedig te nem ez lehetsz, ha a szüleid ki tudnak ennyit fizetni). Elég sok barátom van ott, és ezt mondták.

Honvágy sem egy jó dolog, unokatesóm Britanniában van, és hiába szereti, mégsem az igazi, hiányzik neki a család, a barátok, pedig fél családdal és párjával ment ki.

Ja és USÁban a felvételiknél a jegyek nem annyira számítanak, a felvételi igen, de még így is sok az ugyanolyan pont, akkor az egyéb karitatív munkák számítanak, meg az adományok, felajánlások. ;)

2010. dec. 13. 14:10
 23/25 anonim ***** válasza:

Figyelj, én inkább azt ajánlanám neked, hogy iratkozz be egy lehetőleg viszonylag jó nevű európai (akár magyar) egyetemre - mondjuk ennyi pénzért már szerintem akár az AA-ra is, de nem tudom - és aztán 1-2 év után szépen pályázz be egy cserekapcsolatot, vagy szervezz magadnak egyet. Ismerek egy cseh srácot, aki teljesen saját szakállára szerzett magának egy évet az USA-ban (szintén építész). De pl. Bcn-ban az ETSAB-on tényleg hemzsegnek a hasonló lehetőségek, náluk az Erasmus a nemzetközi kapcsolatoknak felét sem teszi ki - és még ezen felül is fenntartanak 30 helyet minden évben más egyetemek hallgatóinak. Tudom, te angol nyelvterületre pályázol, de gondolom, ez ott is így van. Az olyan egyetemek, amikre feltételezhetően szívesen jönnek amerikaiak egy évre, értelemszerűen küldenek is ki diákokat. És gondolom, az amerikai egyetemeknek, főiskoláknak is vannak ilyen "cserehelyei".

Aztán ha egyszer már kint vagy, akkor általában létezik ilyen-olyan kiskapu, hogy - esetleg némi félévveszteség árán - átvegyen a kinti egyetem. Közben az ösztöndíjas féléved alatt kicsit megalapozhatod az életed, keresel diákmunkát, lakást/szobát, akármit, meg tisztába jössz a feltételekkel. És ha nem jön össze, még akkor is ott fog virítani az életrajzodon, hogy te tanultál egy évig amerikai egyetemen. Ami egy jó nevű európaival kombinálva - ha jól fest a portfóliód - tuti belépő az álláskeresésnél.

Zárójelzárójel, ha építésznek készülsz, akkor még pályakezdőként is az iskolád neve és a jegyeid mondjuk max 40 százalékot nyomnak, 60 a portfóliód. Szóval inkább arra érdemes törekedni, hogy a tanulmányaid alatt a tervezési feladataid legyenek ütősek, meg utána érdemes vele szöttyögni, hogy lekicsinyítve is jól nézzenek ki...

Üdv

Egy majdnem építészmérnök (25 L)

2010. dec. 13. 23:00
 24/25 anonim ***** válasza:

[link]

Ez egy amerikai, marylandi egyetem Budapesten lévő egyeteme.

Nem olcsó, de sokkal olcsóbb mintha rögtön kimennél.

2010. dec. 14. 14:08
 25/25 anonim ***** válasza:
Az egyik hallgatotol metudtam, hogy Berkeley-ben, az allami egyetem evi 12000$, ha kulfoldi vagy, nem ennyit kell fizetned, hanem tobbet: 50000$. Erre jon ra a lakhatas, ami helyenken eleg draga tud lenni (SF, Berkeley ~1000$/honap). sok sikert! :-D
2012. jan. 31. 00:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!