A tanulmányaimat az USA valamelyik egyetemén, vagy főiskoláján szeretném folytatni, akkor mik azok a lépések amiket meg kell tenni (folytatás lent)?
Ami Engem érdekelne először is ,hogy Szeretnék jelentkezni mondjuk a new yorki főiskolán hogy álljak neki mit kell nekik elküldeni a felvételivel kapcsolatban?A bizonyítványomban vegyük azt majdnem csupa 5-ös szerepel egy két tantárgy kivételével ,de ugye az Az USA-ban a legjobb jegy az "A" ilyenkor megnézik a jegyeimet ,vagy esetleg íratnak felem egy tesztet, és az alapján bírálják e el a felvételit? Menyibe kerülne egy évre kb(az tudom ,hogy sok, de mégis mennyi?)Amúgy, Építész mérnöki szakra mennék ott.Szeretnék normális válaszolókat ami tényleg segít ,érdekelnek a személyes tapasztalatok,Minél több jó információt kapok annál jobb.
További szép estét kívánok!
Szia!
Én az USA-ban tanulok, igaz, még gimnáziumban, nos, én nem cserediák vagyok...
De a jegyeid alapján jó jel... keress fel valamilyen cserediák szervezetet, vállalnak fősulisat is, azt hiszem.
Mikor megérkeztem, kaptam egy tanárt, aki segített a nyelvvel kapcsolatban, felmérő teszteket írtam, de igazából itt nem jelent nagy gondot, az, ha nem beszéled jól a nyelvet, egyik ismerősöm, egy éve van kint, nagyon jól beszél már ahhoz képest, hogy nem tudott semmit sem...
Én fél éve vagyok itt, szótárral egész jól boldogulok, és nem megterhelő az iskola, van aki egyszerre 2 fősulin is tanul, hogy biztosra mehessen...
Kívánom a legjobbakat, és ha egyszer kijutsz, nem bánod meg :)
előző válaszolónak: Hol vagy? Hogy kerültél ki? Ott laksz? Milyen a suli ott?
Annyit tudok hogy egy év 2-3 millió körül van de azt hogy pontosan hol nem tudom sok ilyen kérdés van írd be h cserediák és kihozza ;)
"Annyit tudok hogy egy év 2-3 millió körül van"
Csak a tandíj, minimum, community collegeban.
Nem állampolgároknak a többszörösét kell fizetni a tandíjnak..
És akkor még nincs hol laknod, kaja, könyvek, közlekedés..
Ehhez rengeteg pénz kell..
Európában - bárhol, gond nélkül- ott tanulsz, élsz, dolgozol, ahol akarsz..
nos, amikor nekem beszéltek a fősulikról...
az 500$-egészen 12 millió $ ig volt, persze lehet támogatást kapni, ösztöndíjakat, ahhoz vmilyen papírt kell kitölteni.
Az Amerikai Nagykövetségre kell ellátogatni, ott lehet igényelni tanulói vízumot.
A könyvek nagyon drágák, és az albérlet is, attól függ, hogy hol akarsz lakni... New York drága hely, és Californiai is...
Nos, egy albérlet, a környéken 500$- felfele kapod, 1 szobás, konyhás, fürdős, nappalis.
Ha vállalsz melót is fősuli mellett, az jó lenne, mert szerintem jó a fizetés, bár én még nem kaptam munkát...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!