Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » A tanulmányaimat az USA...

A tanulmányaimat az USA valamelyik egyetemén, vagy főiskoláján szeretném folytatni, akkor mik azok a lépések amiket meg kell tenni (folytatás lent)?

Figyelt kérdés

Ami Engem érdekelne először is ,hogy Szeretnék jelentkezni mondjuk a new yorki főiskolán hogy álljak neki mit kell nekik elküldeni a felvételivel kapcsolatban?A bizonyítványomban vegyük azt majdnem csupa 5-ös szerepel egy két tantárgy kivételével ,de ugye az Az USA-ban a legjobb jegy az "A" ilyenkor megnézik a jegyeimet ,vagy esetleg íratnak felem egy tesztet, és az alapján bírálják e el a felvételit? Menyibe kerülne egy évre kb(az tudom ,hogy sok, de mégis mennyi?)Amúgy, Építész mérnöki szakra mennék ott.Szeretnék normális válaszolókat ami tényleg segít ,érdekelnek a személyes tapasztalatok,Minél több jó információt kapok annál jobb.

További szép estét kívánok!

2010. dec. 5. 20:00
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:

A vízumot csak úgy kapod meg, hogy bizonyítod hogy van elég pénzed..

Mostanában ez minimum 23 000 USD szokott lenni..

Ha ez nincs meg, nincs vízum.. Nem lehet beígérni, hogy majd lesz, majd dolgozom ez az..

Szigorú egy ország a külföldiekkel szemben :(

2010. dec. 5. 20:52
 12/25 anonim ***** válasza:
ez igaz, elég bonyolult megkapni egy vízumot...
2010. dec. 5. 20:53
 13/25 anonim ***** válasza:

12 millió $-os tandíj..

Inkább forint, nem?? Annyiból életed végéig boldogan élhetsz, hát még a jó kis kamat...

Annyiért nem éri meg tanulni, még a Harvard és a Yale is csak töredékébe kerül..

2010. dec. 5. 20:56
 14/25 A kérdező kommentje:
Én utána keresgéltem, és csak a tandíj 350000$ egy évre mi a szüleim azt mondták hogy maximum 250000$ tudnak fizetni ,ha találtok annyiért akkor létszi jeleztétek építő mérnöki szakon ,ha tudtok keresni. A szállást meg meg oldom valahogy nincsenek nagy igényeim nekem kell egy szoba amiben akár 2 személyes is lehet és mondjuk külön van a fürdőszoba meg a WC.Dolgoznék is tanulás közben és sok mindent megcsinálnék a wc takarítástól kezdve mindent ,hogy addig is megéljek valahogy,és esetleg ha elvégzem a főiskolát akkor esetleg majd könnyebb lesz.
2010. dec. 5. 21:12
 15/25 anonim ***** válasza:
0%
Hát basszus, magyarul nem tud a gyerek, de menne ki Amerikába tanulni...
2010. dec. 5. 21:54
 16/25 anonim ***** válasza:
Szerintem meg teljesen felesleges kifizetni iskolára annyi pénzt. Ha szüleid megtehetik, hogy ennyi pénzt iskolára áldozzanak, akkor is jobban tennéd, ha maximum a UK-ba, vagy Írországba mennél tanulni, ahol sokkal olcsóbban kijönnél. Még azt sem tudod, hogy bírnád a honvágyat, milyen az USA-ban élni. És ha szereznél angol nyelvű diplomát, és tapasztalatot, később már simán ki tudnál menni az USAba, vagy Kanadába dolgozni. Nem lennél szerintem nagy hátrányban egy Oxford vagy Cambridge egyetemi diplomával...
2010. dec. 5. 22:06
 17/25 anonim ***** válasza:

Elárulom, hogy ha valaki kint kezdi a fősulit, több az esélye normálisan elhelyezkedni...valóban, az angliai sulik sem hátrányok, de ha az USA-ban akar később dolgozni, könnyebb lenne...

A honvágy, meg annyira jelentéktelen, főleg, ha az ember tanul, dolgozik, és ha még egyedül kell lakást fent tartania...

Hidd el, ideje sincs az embernek ezen gondolkodni...

2010. dec. 6. 12:34
 18/25 A kérdező kommentje:

"Hát basszus, magyarul nem tud a gyerek, de menne ki Amerikába tanulni..."

Neki csak annyit üzenek, hogy most jól megmondta!:)

Amerikában valóban annyira kell a magyar nyelvtudás,ha valaki nem fogalmaz szépen magyarul ,az már nem is kell nekik ,mert sok van belőlünk ...:D

2010. dec. 6. 15:54
 19/25 anonim ***** válasza:
84 %-osnál a pont. Be lehet illeszkedni, annyira hozzászoksz, hogy akkor lesz honvágyad, ha másfelé jársz azontúl már :)
2010. dec. 6. 16:46
 20/25 anonim ***** válasza:

Én kezdtem a honvágyról írni, és azért jutott eszembe, mert találkoztam egy csajjal pár hete, aki Párizsban elkezdett egy francia nyelvtanfolyamot. Mikor kiérkezett még teljesen biztos volt benne, hogy ő azért jön a franciát tanulni, mert jövőre ide akar járni egyetemre. Eltelt egy kis idő, és most mikor beszélgettünk, már egyáltalán nem volt olyan határozott, hogy ez neki való. Ez volt az első alkalom, hogy egyedül jött el otthonról, és hiába volt már Párizsban és tetszett neki korábban, az más, mikor vakációra mész rokonokkal, barátokkal...Én azért mondom, hogy először közelebbi célpontot érdemes választani, főleg, ha nem is ismered a célpontot. Mert azt nem tudjuk, voltál-e már az USA-ban...

Remélem érthető voltam. De amúgy én leginkább a pénz miatt mondom...Anglia olcsóbb, és utána ott is jól lehet keresni, és ottani tapasztalattal, szerintem már nem lehet gond Amerikában elhelyezkedni...De te tudod, kedves kérdező:-)

2010. dec. 6. 17:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!