Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » Mit kell tudnom a repülésről?

Mit kell tudnom a repülésről?

Figyelt kérdés

Californiába megyek, párizsi átszállással. Még sosem repültem, és kicsit tartok is a 15 órás repülőúttól. Gondolom megvisel majd az időzónák miatt. Tudtok ajánlani valami jó praktikát a rosszullét ellen?

Más: keresgéltem olyan oldalakat, ahol elvileg leírnák, hogy mekkora, milyen súlyú bőröndöt és kézipoggyászt vihetek magammal, mennyi folyadékot a bőröndbe. Szóval nem találtam ilyet, Delta Airlines-szal megyek. Utánanézne valaki neten?

Köszi szépen!

2010. szept. 17. 14:01
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Delta oldalát kell megnézned. de elvileg a repjegyeden rajta kell lennie.

sokat igyál, állanadóan szomjas leszel, kérhetsz bármikor frissitöt. nem ajánlom az alkoholt mert még jobban kiszárit.

mozgás fontos. ha nem tudsz ülni nyugodtan állj, ha szabad a jelzés. sétálj egyet az ülések között.

amit vigyél könyv meg magazinok.

én magazaint azért szoktam vinni mert azt egyszerüen a gépen hagyon és nem cipelem tovább.

semmi folyadékot nem vihetsz az utastérbe. (vagy is 1-2 decit lehet de felesleges, ha csak nem gyógyszer) a böröndbe bármennyit csak nem mindegy mit. ha alkoholt gondolsz akkor meg kell nézni az usa-ba mennyit vihetsz be és annyit.

az átszállás miatt legyen nálad euró ha sok idöd lesz akkor tudj a reptéren enni-inni.

ha az átszállásnál késik a gép, vagy lekésed nem a te hibád miatt, akkor a légitársaság valószínü biztosít majd kaját, ha sokat késik akkor szállást is.

de pl oda érsz párizsba és látod hogy 3 óra késés van kiírva a gépedhez akkor keress fel egy Delta pultot és kérdezd meg hogy van e lehetöség valahol kajálni vagy kávézni. ilyet álltalában szoktak csinálni de nem függesztik ki nagy táblára.

mi jártunk úgy hogy kimentünk a reptérre 2,5 órával elöbb mert karibtengerre mentünk.(nem magyarország) akkor döbbentünk le hogy 3 óra késés van kiírva. gyorsan becheckoltunk ahol mondták hogy lehet majd kávézni és sütizni a légitársaság nevében az x éttermekben.

mivel éhesek voltunk elmentünk kajálni saját pénzböl, majd járkáltunk és elhatároztuk hoyg kávézunk. nagynehezen kb 2x is meg kellett kérdezni a légitársaság pultjánál hol is van ez a lehetöség mire megtaláltuk az éttermet, ahol nem kávé volt hanem teljes menü. leves második és desszert. hát mi csak a desszertet kértük mert tele kajáltuk elötte magunkat.

nagyon sokan voltak a gépünkröl ott de nagyon sokan foggalmuk sem volt róla.

2010. szept. 17. 14:14
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Jajj most nagyon irigyellek :)

Én NYben voltam 3 hónapot, de nem akartam haza jönni. Sajnos CAba nem jutottam el.

Én az idő átállást könnyen vettem, semmi de semmi bajom nem volt oda felé.

Hazafelé viszont már megviselt, de 1 hét alatt helyre jöttem.

Itt vannak a deltás infók neked:

kézipoggyász:

[link]

feladott poggyász (max 22kg!!):

[link]

és max 1 liter folyadék mehet a kézibe!! de max 100ml kiszerelésekben!! és ilyen kis zip záras zacsiba kell pakolni!

és

[link]

2010. szept. 17. 14:16
 3/6 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a válaszadóknak! Ha hazajöttem, megírom, milyen volt az út és California.

üdv:)

2010. szept. 17. 15:01
 4/6 Cívis Júzer válasza:

A keleti vagy nyugati irányú hosszú távú repülés következménye az időeltérés. Ezt az eszeddel felfogod, de a szervezeted bioritmusa továbbra is az otthoni időzóna szerint "ketyeg". Vagyis olyankor kívánsz lefeküdni, amikor itthon 22-23 óra van, pedig akkor Kaliforniában még csak 1-2 pm -et mutat az órád.

Ez a "jetleg", következménye: a fáradtság, kialvatlanság, mert amikor itthon már aludnál, ott még aktívnak kell lenned.

Nálam a következő taktika vált be: amikor a q hosssszúúúú repülés után megérkezel, úgyis NAGYON ÁLMOS leszel; a repülőn csak korlátozottan tudsz majd aludni. Ilyenkor rossz taktika, érkezés után azonnal lefeküdni és aludni. Ehelyett kényszerítsd magad, hogy ébren maradj addig, míg helyi idő szerint el nem jön a fekvés ideje.

Ez nálam működött mind nyugatra (Salt Lake City, New York, Havanna), mind keletre (Thaiföld, Taiwan, Japán, Ausztrália) repülve.

Ha sok az átszállási idő, akkor néhány légitársaságnál bejelentkezhetsz ingyen buszos városnézésre. Én így láttam a nyáron Taipei-t az EVA Airlines-szel, mikor Brisbane-be repültem.

A repüléstől félni nem kell; a 3 dimenziós mozgás nagyon élvezetes! Én eddig eddig egyszer kerültem viharba a repülővel, Kijevben majdnem a földhöz csapta a leszálló gépet a tomboló szélvihar, de a pilóta az utolsó másodpercben megfogta. Nos, ott láttam néhány sápadt arcot, de ez csak egyetlen egyszer történt meg velem, pedig rengeteget kell repülővel utaznom.

Jó utat!

2010. szept. 18. 03:27
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszi utolsó, megnyugtatott a válaszod. CA után Kínába kell mennem, tehát lesz élményem végre nekem is az időeltolódásról. Úgy fogok tenni, ahogy írtad, már csak azért is, mert fullos helyen amúgysem tudnék megérkezés után lefeküdni:) Amúgy épp 1-re ér be a gépem, amikor itthon már este 10 van.
2010. szept. 18. 21:17
 6/6 anonim válasza:
utcsó válaszoló mi vagy te hogy minden felé voltál már????
2010. okt. 24. 16:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!