Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » Mit kell tudnom Hawaii-ról,...

Mit kell tudnom Hawaii-ról, ha ott szeretnék élni? (Tények és tévhitek, avagy a Paradicsom és ami mögötte van), csak azok írjanak akik kinn élnek, vagy éltek.

Figyelt kérdés

Trópusi éghajlatra szeretnék költözni, elegem van a télből. Lehetőleg olyan helyre, ahol az angol a hivatalos nyelv. Így elsőre Hawaii-ra gondoltam.

Érdekelne a "rideg" valóság, hogy mégis mi ott a helyzet, milyen nehéz letelepedni, munkát vállalni, élni.

Milyenek a helyiek, tényleg utálják a fehéreket?

Milyenek az árak, mennyi a létminimum?

Miből lehet ott egy külföldi bevándorlónak megélnie, mihez kezdhet magával az ember?

Milyen az időjárás, gyakran vannak viharok, földrengések, hurrikánok, cunamik?

Milyen betegségektől kell tartani?

Milyen okmányokra lenne szükségem? Repülővel vagy hajóval érdemesebb kiutazni?

Hogyan viszonyulnak az illegális bevándorlókhoz és a feketén dolgozókhoz?

Le szeretném szögezni, hogy nem szeretnék fényűző karriert, sem 3 emeletes palotát.

Nekem nyakig elég lenne egy kis fa házikó partközelben, meg kajára való pénz. Csak élvezni szeretném a kellemes éghajlatot, meg a gyönyörű tájat, és lassan éldegélni.

Kérem csak olyanok írjanak, akik huzamosabb ideje ott élnek, vagy éltek, és ismerik a helyi viszonyokat. Itt egy e-mail cím, ide is írhat aki szeretne: anonymous666@freemail.hu

2011. márc. 15. 23:19
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Hawaii az USA egyik állama. A letelepedéshez sok szerencsét, mert a feltételeket ismerve az elkél!
2011. márc. 15. 23:29
 2/10 anonim ***** válasza:

Jol irtak elobb, USAhoz tartozik. Keress a kerdesek kozott usa, zoldkartya, allampolgarsag stb. kerdeseket+valaszokat es meglatod milyen nehez letelepedni.

Ennek ellenere en sok sikert kivanok!

2011. márc. 16. 06:44
 3/10 anonim ***** válasza:
37%
Ha jól emlékszem,tavaly volt ott cunami,amiben a fél ország tönkrement.
2011. márc. 16. 07:12
 4/10 anonim ***** válasza:
63%
igen, cunami volt. vigyel tulelo felszerelest ha mesz
2011. márc. 16. 08:23
 5/10 anonim ***** válasza:

igen, a kitelepüléshez olyan feltételek vannak, mint az USA bármely más államára

illegális munkát ott sem tolerálják

az sztem hülyeség, hogy utálják a fehéreket

igen, van aki utálja, de mivel, hogy amerika nem kell túldramatizálni a helyzetet

igen, vannak viharok és cunamik

2011. márc. 16. 21:40
 6/10 anonim ***** válasza:

pontosabban lehet cunami de azért nem sűrűn szerencsére

ha nincs természeti katasztrófa akkor nagyon jó az idő, persze annak aki szereti a meleget

elhelyezkedni bárhol lehet turizmusban is meg akár benzinkúton is, a lehetőség megvan, de az illegális dolgot azt kerülném

2011. márc. 16. 21:42
 7/10 anonim ***** válasza:
Szerintem Hawaii-val az a fo problema, hogy elszigetelt. Onnan nem lehet konnyen bejarni mas allamokat meg az idojaras sem mellekes. Velemenyem szerint a tropusi idot is meg lehet unni. Ha kellemes idore vagysz, de nem napszurasos melegre, akkor Kaliforniat ajanlom.
2011. márc. 18. 01:39
 8/10 anonim ***** válasza:

ha meleg éghajlatra vágysz angol nyelvtudással, ajánlanám Máltát. mivel eu tag sokkal egyszerűbb a letelepedés.

ahhoz hogy az USA-ban élj vagy nyerned kell a vizumlotton vagy szerezz egy amerikai házastársat.

sok sikert.

2011. márc. 22. 12:12
 9/10 anonim ***** válasza:
rohadt sok beka van ott, vagy nem tudom hogy hivjak oket, amit nagyon hangosak ejjel es alig lehet aludni. ezt egyik rokonom meselte, aki volt ott. de megeri a gyonyoru tajert meg a szep partokert.
2011. márc. 23. 09:03
 10/10 anonim válasza:
Nem tudom,hogy még mennyire aktuális,de ha trópusi helyre akarsz költözni,akkor gyere Új-Zélandra.Na jó,ez nem trópusi,de Óceáni.Hó 1930-ban volt utoljára. Letelepeni egyszerűbb,ráadásul szakemberhiány van,így nem is nehéz munkát találni.Ja és ha még itt is a trópusra vágynál,akkor innét nagyon olcsón el lehet menni olyan helyekre,mint Bora bora,Fiji szigetek,vagy akár még Hawaii-ra is (Én tudom,3 éve itt élek,és az első két helyen már nyaraltam)
2013. okt. 13. 21:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!