A Paradicsom és a Mennyország ugyanaz?
Szia!
Nem egészen. A Paradicsom az Édenkert, ill. az Újjáteremtett Föld, ahova a menny is költözik majd.
A lényeg: eljön az az idő, amikor a kettő egy hely lesz, és akkor ugyanaz lesz. Ilyen értelemben tehát, ha a jövőről beszélünk akkor ugyanaz.
Remélem azért érthető volt... ;-)
Üdv. Péter
Mondhatni... :)
És mint lelki állapot ugyanaz-e? Marad-e emlék, vagy tanulság ebből a világból?
Szia!
Nos ez egy jó kérdés. Bár a Szentírás ezt nem fejti ki részletesen, én úgy gondolom, hogy egy emlék mindenképpen marad: nevezetesen a sebhelyek Jézus Krisztuson, amelyeket a bűnért való áldozatában szerzett.
Más nagyon nem marad, mert Isten mindent újjá tesz, "mert az elsők elmúltak".
Üdv. Péter
Az egyik a földön lesz - az, amit Ádámék elvesztettek, a másik az égi birodalom, ahol a szellemszemélyek laknak.
De hol van az a Szentírásban, hogy "menny leköltözik" ide a földre? Hogyan lehet ezt elképzelni?
"De hol van az a Szentírásban, hogy "menny leköltözik" ide a földre? Hogyan lehet ezt elképzelni?"
Itt van, de ezt lehet hogy csak szimbolikusan kell érteni:
Jel 21.1
"Új eget és új földet láttam. Az első ég és az első föld ugyanis elmúltak, és tenger sincs többé. Akkor láttam, hogy a szent város, az új Jeruzsálem alászállt az égből, az Istentől."
"Marad-e emlék, vagy tanulság ebből a világból?"
Szerintem az emlékek mind megmaradnak. De az ami nekünk fájdalmat, lelki sérülést okozott az be fog gyógyulni hogy a mennyben ne szenvedjünk tőle. (feltéve hogy a mennybe kerülünk)
Vidiripi
Nem ,nem kezdődik minden újra inkább folytatódik úgy ahogyan azt a Teremtő eredetileg akarta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!