Paradicsom befőzéssel kapcsolatban?
A héten főztem be paradicsomot, mert csak mostanra sikerült paszírozót beszereznem.
S már hűtőházi volt magyar termelőtől vettem.
Ezt adhatom a babának? S kb 1 kg-ot vettem, most főztem be először, s még 2 dl se lett. Én rontottam el valamit vagy ilyen kevés készül egy kg-ból?
S mennyit vegyek h legalább 5-6 üveggel legyen, ha egyáltalán ez a pari jó? Szeretném saját főzthöz hozzászokatni s rítkán adni neki bébiételt.
én azért teszem el, hogy ne üvegházit egyen a fiam :/
ha csak azt kapsz akkor minek eltenni? veszel pár parit, pici vízzel összefőzöd majd fémszűrőn átnyomod és mehet a kajához, így frisset adsz neki, tartósítószer nélkül. persze te tudod, nem lebeszélni akarlak :)
azt amúgy nem értem hogy lett 2dl belőle, én csak csumázom és turmixolom, így az 1 kgból 8-9 deci lesz
Én is úgy akartam, de csak ilyet kaptam. Azért teszek el így is belőle, mert anyukámtól hallottam, ha az elején tesszük el, még most lett leszedve, s mivel magyar termelőtől van, így lehet még fólia alól vették ki.
Ja, s már régóta mászkáltam paszírozó után, így is egy helyen rendelnem kellett, de addigra nem volt más.
Én lehúztam a héját, kimagoztam, s úgy főztme, védőnő szólt, h magozzam ki, aztán főzzem és úgy paszírozzam.
Nem turmixoltam.
Nem tettem bele tartósítót, csak kis sót, mert hallottam h így is eláll hónapokig. S így otthon van az üveg nem kell szaladgálnom utána, s apóssal vitatkoznom, mert elvárja a fiamtól, h alkalmazkodjon, mert neki eni kell, s mi meg egész nap itthon vagyunk, mi bármikor ehetün...s nem nagyon tudok tőle főzni.
Így nem olyan könnyű mindig mindent frissen készítenem, de próbálok, mert fagyasztani ne tudok, kicsi a fagyasztó, így is foglaltam el após részéből, s kijelentette ha nem veszem el onnan a pici dolgaid, kidobálja.
Azert jobb a szabadfoldi paradicsom, mert husosabb, erettebb, igy tobb lesz belole. Nekem nagyon kevesnek tunik a 2dl 1kg-bol.
Illetve a paszirozas is sokat kivesz belole. En turmixolni szoktam, igy nincs hulladek belole, kiveve a heja, amit az elofozes utan nagyon vekonyan le lehet hamozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!