Kezdőoldal » Utazás » Előkészületek » Szeretnék elköltözni. A cél:...

Szeretnék elköltözni. A cél: United States of America > FloRida > hogyan?

Figyelt kérdés
megismertem egy nagyon aranyos fiút aki még kiskorában költözött Miamiba az édesanyjával. sajnos egyből szerelmes lettem a fiúba és most elhatároztam hogy ki akarok költözni egyszer ha betöltöm a 18at. most 13 éves vagyok és imádok álmodozni tervezgetni. már megnéztem mennyi egy repülőjegy hogy mik a szabályok, mi illik mi nem, de tulajdonképpen arra lennék kíváncsi hogy milyen Miamiban az élet. és hogyan tudnék eljutni oda. az addig rendben van, hogy Budapestről NewYorkig repülővel.. de utána NewYorkból hogyan tovább Miamiba? vagy Budapestről szokott menni Miamiba repülőgép.. nemtudom hogy lehet e ennyi minden kérdezni egyszerre.. de szerintem nem.. nemértedekel.. van egy rokonom Floridában.. talán ő is Miamiban lakik. őt hogyan tudnám megtalálni?
2010. jan. 3. 03:23
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
Minden elöttem szólónak igaza van, de én egy kicsit a Te pártodra állnék mégis... Szerintem remek dolog álmodozni, és ha ez azzal is párosul, hogy kiválóan megtanulsz addig angolul, megismersz más kultúrákat, szokásrendszereket és következetesen irányítod magad egy komoly szakma megtanulása felé, akkor azt is ki fogod deríteni az évek során, hogy pl. hogy tudsz egy "student visa"-t vagyis egy egyetemi hallgató meghatározott idejű vizumot kapni az Egyesült Államokba. A repülőjegy kicsit talán mellékes, de az álmokhoz hozzátartozik, csak ne felejts el közben nyelveket tanulni, egyetemre készülni. Nekem tetszik amit irsz, mert valamikor 35 évvel ezelött én is igy álmodoztam arról, hogy valahol másutt fogok élni a világban, egy szabadabb, demokratikus országban, keményen tanultam nyelveket, és amint tehettem el is mentem Magyarországról... Ma én nagyon szeretem Magyarországot, de örülök annak is, hogy a világ sok országában éltem, sok nyelven beszélek, sokat látok, utazok és amikor elmegyek pár napra Magyarországra a legjobb barátaimmal mindig nagyon örülünk egymásnak... Sok sikert Neked minden álmod megvalósításához..!
2010. jan. 3. 18:28
 12/39 anonim ***** válasza:

(Második vagyok:) Én sem akarok itt élni, de hidd el ez még naaaagyon-nagyon korai, ennyire tervezni... Nem győzöm elégszer mondani, majd később dönts ezekről.

És a legfontosabb: Hogy állsz egyáltalán az angollal? Ha ott akarsz fősulira járni, akkor nem ott kell elkezdened tanulni a nyelvet...

És az csakis Florida.:) Dizájnolják, persze, mert jól néz ki, de földrajzi atlaszban, utazási magazinban, törvénykonyvben Florida államként szerepel, semmi csícsa.

2010. jan. 3. 18:31
 13/39 anonim ***** válasza:
100%
Persze, álmodozni (tervezgetni) jó dolog, mert megteremted magadnak azokat a célokat, amiket mindennél jobban szeretnél. És azok megteremtése felé haladsz sebesen, de ez csak akkor sikerül, ha van elég kitartásod. És én ezt kívánnék neked. És azt mondom még így utoljára, hogy az élet nem egy habos torta, később el is kell tartanod magad.
2010. jan. 3. 18:35
 14/39 anonim ***** válasza:
És ha majd akkor is ki akarsz oda menni, akkor én szívesen leszek az utitársad, bár én nem arra fogok menni. :))))
2010. jan. 3. 18:37
 15/39 anonim ***** válasza:

Ha az USA-ban szeretnél tanulni, akkor böngészd ezt a két oldalt:

www.yfu.hu

www.lingvisit.hu

Még annyit elmondok róla, hogy nem kevés pénz kell hozzá.

2010. jan. 3. 19:47
 16/39 A kérdező kommentje:

tulajdonképpen amiket írtatok.. nagyjából egyikre sem voltam kíváncsi.. nem azt kértem hogy oktassatok ki hanem hogy meséljetek arról milyen Florida:"de tulajdonképpen arra lennék kíváncsi hogy milyen Miamiban az élet"

ha esetleg mégis kértem olyat hogy oktassatok másoljátok be..

és volt valaki aki kérdezte.. angolt 5 éve tanulok emelt szinten és kitűnő vagyok.. egyéb ehhez fogható kérdés? : D

2010. jan. 12. 21:45
 17/39 anonim ***** válasza:
72%

Höhö, a kisasszony milyen harapós.

Ez az, ne is figyelj a felnőttekre, minek is.

2010. jan. 13. 14:13
 18/39 anonim válasza:

Szia!

Ahogy már többen írták, ahhoz, hogy külföldre költözhess elég sok dolog szükséges.

Egy biztos anyagi háttér mindenképpen, hogy még véletlenül se kerülhess bajba egy másik országban.

A második nagyon fontos dolog, hogy 18 évesen elég elhamarkodott döntés lenne bárhová is menni, amíg nincs olyan szakmád, amivel el tudod magad tartani egy idegen országban. Ahhoz viszont, hogy meglegyen a megfelelő képesítés sokat kell tanulni (ahogy írták is előttem), itt azért hozzátenném, hogy a "kitűnő vagy angolból" nem egyenlő azzal, hogy tudsz is angolul, még sok nyelvvizsgával rendelkező sem feltétlenül mondhatja ezt el magáról. Ahhoz pedig, hogy a munkádban jó legyél a nyelv alapkövetelmény olyan szinten, hogy semmiképp ne legyen fennakadás.

Aztán ha sikerült olyan szakmát szerezni, amelyik megállja a helyét ott, ahová készülsz, a pénzt is össze kell gyűjteni rá, hogy odajuss, ott legyél, legyen tartalék bármi baj esetén, legyen hova hazajönni... és hacsak a szüleid nem finanszírozzák mindezt, ami azért szerintem milliós tétel, akkor ezt mind magadnak kell megkeresned a szakmáddal, plusz még mellette eltartani magad, ha a pénz is megvan, akkor ott is munkát kell keresni, ami a jelenlegi állapotok alapján szerintem hónapokba is beletelhet.

Ezek fényében a legkevesebbnek tartom a "mi illik, mi nem a másik országban" kutatgatását.

Nem azért "oktatnak" ki az idősebbek, mert le akarják rombolni az álmaidat, hanem azért, mert jobb, ha tudod, hogy nem egyik évről a másikra megy egy külföldi élet, hanem kitartó és komoly munka kell hozzá, sok év és nem árt óvatosnak lenni.

Ha valóban komolyak a szándékaid, akkor ezeket kell mérlegelni, és így kell alakítani a dolgokat. Hát ezért írunk.

18/L

2010. jan. 15. 13:06
 19/39 anonim válasza:

Az okoskodóknak üzenem, hogy a szorgalom és a céltudatosság sosem negatívum. Lefogadom, hogy ti is szívesebben élnétek Miamiban, csak nektek ez a vonat már elment...

Miami nagyon zsír hely.

Ide nemcsak angolul kell tudni, hanem ugyanúgy spanyolul is... lehet, hogy 5 év múlva már hivatalos nyelv lesz ott Florida államban. Rengeteg a latino bevándorló. Én nem éltem kinn, csak ott töltöttem egy hetet, tiszta Latin-Amerika. A rádiókból és az utcán latin zene szól, a szórakozóhelyeken salsa megy, és az utcán leginkább azon kell meglepődni, ha angol szót hallasz spanyol helyett. Lazábbak is az emberek, de sajnos nagy a bűnözés is. Szóval középsuliban vedd fel a spanyolt 2. nyelvnek...

Nagyon meleg van, én március elején voltam, de széppörzsölt a nap...

Sok jó egyetem is van kinn. Drágák, de ha jól tanulsz gimiben és kivételes tehetséged van, kaphatsz ösztöndíjat. Amúgy az amerikaiak nagyrésze hitelből fizeti az egyetemet, de mivel utána szinte tutira kap állást, gond nélkül leperkálja.

Amúgy az élet nem olyan szörnyen drága. Szerintem bármelyik amcsi nagyvárosban nem jössz ki ilyen jól. gondolok itt a kajára pl.

a papírmunkát meg lehet oldani ügyesen szerintem. Nem baj, hogy vannak terveid, mert ha erre készülsz és esetleg megváltozik a véleményed (plúgy döntesz hogy inkább Ausztráliába kötözöl;), akkor sem jártál rosszul, mert rágyúrtál az angolra...

2010. jan. 16. 01:04
 20/39 anonim válasza:
--22 voltam, lány. 19 évesen egy évet éltem kinn, cserediákként. ja,és saját erőmből kaptam meg az ösztöndíjat, zökkenőmentesen de sok kitartó munkával
2010. jan. 16. 01:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!