Poggyászkérdés (biztonság), segítenél?
Wizzairral megyek Düsseldorfba. Ferihegy1-en hol/hogy tudom lefóliáztatni a csomagom? Mennyibe kerül? Érdemes? Mikor kell ezt megtennem? Azelőtt nyilván,hogy beregisztrálnék a csomaggal. Egyáltalán hogy működik ez? Most költözöm 2 egyenkétn 32kg-os csomagot viszek,és nem olcsó cuccaim vannak benne,könyvek,ruhák. Mivel tehetném még biztonságosabbá a szállításukat? Van a csomagokra valamilyen biztosítás,sajnos a honlapon nem láttam erre utaló dolgot,csak valami jótállást az nem tudom mi...
Muszáj vagyok velük menni,mert így lesz a legközelebb az uticélom.
Köszönöm a válaszokat
A fóliázás nem felesleges ha tényleg értékekt szállítasz.
Miért is?
Mert egyrészt megvéd az alaklmi csomgaszállítok lopásától, másrészt a sima utasbiztosításos csomagbiztosítás a repülön nem véd, ha lopás történik áthárítják a légitársaságra meg a reptérre a végén meg semmit nem látsz.
Ezek a folliázások viszont egyben csomagbiztosítások is szerintem ha értéket viszel benne akkor mindenképpen.
Nem tudom mennyi lesz a túlsúlyod de szerintem még az is ilyen nehéz csomagokkal jobban megéri ha valakit megkérsz vigyen ki autóval és fizeted neki oda vissza a benzinköltséget. Annyi cuccod van hogy repülni csak megközelithetetlen távolságba repülnék így.
Ha 100%-os biztonságot akarsz, feladod a könyveket DHL-nél értékbiztosítással.
Cipekedni sem kell, biztos is, h megérkezik.
Arra is gondoltam,de az sem jó,e miatt: "A kártérítés alapja az áru számlával igazolt értéke, amely árutípustól és káreseménytől függően lehet az újraelőállítás költsége, az áru kereskedelmi értéke, beszerzési ára stb, de nem lehet magasabb az áru kereskedelmi értékénél"
Én nem tudom már igazolni mennyit érnek,hisz nem most vettem őket,meg akkor már a ruháim is velük küldetném, most újra összeszámoltam és valamit nagyon elnéztem,lesz ez 300-400ezer forintnyi érték is,és semmi ékszert vagy felesleges dolgot nem viszek,csak ami nagyon kell,tehát csak 2 bőröndnyit. Viszont most elgondolkoztam azon,hogy 1 valaki talán eltudna jönni értem autóval,de az ő autója nem túl megbízható,ráadásul 2nap utazás,ha megállás nélkül számolom és nyilván nem lesz ilyen,tehát még veszélyes is. Igazából a legegyszerűbb a repülő lenne aztán reménykedem,csak ha véletlen mégis megszívnám akkor gond lenne. Van itt még egy gond, én csak 2hetet leszek kb Németországban,onnan egyenesen megyek tovább egy távolabbi országba,tehát ha elvesznének a csomagjaim még emiatt is szívnék,így lehet a repülőt hanyagolnom kellene,de a vonatozásra meg a buszozásra az isten se vesz rá,ráadásul sokszor kellene átszállni. Igazából mindegyik megoldás vérzik valahogy,és mindegyiket erőltetni kellene,mit gondoltok melyik lenne még a legésszerűbb?
Azt hiszem kicsit túlparázod ezt az egészet...
A futárszolgálatos csomag még biztosítás nélkül is mindig megjön.
Küldtem én már velük nagy értékű cuccokat, nem volt semmi gond...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!