Poggyászkérdés (biztonság), segítenél?
Wizzairral megyek Düsseldorfba. Ferihegy1-en hol/hogy tudom lefóliáztatni a csomagom? Mennyibe kerül? Érdemes? Mikor kell ezt megtennem? Azelőtt nyilván,hogy beregisztrálnék a csomaggal. Egyáltalán hogy működik ez? Most költözöm 2 egyenkétn 32kg-os csomagot viszek,és nem olcsó cuccaim vannak benne,könyvek,ruhák. Mivel tehetném még biztonságosabbá a szállításukat? Van a csomagokra valamilyen biztosítás,sajnos a honlapon nem láttam erre utaló dolgot,csak valami jótállást az nem tudom mi...
Muszáj vagyok velük menni,mert így lesz a legközelebb az uticélom.
Köszönöm a válaszokat
1.biztosítást akkor kellett volna kötni amikor a jegyet megvetted.A wizzairnek van is biztosítása(olyan 4300 forint körül van) és ebben benne van a csomag biztosítás is
2.Fóliázni akkor kell mielőtt chakkolnád.Utána már nem lesz nálad a bőrönd,így lehetőséged sem lesz.
3.Ahogy bemész a reptérre már látni fogod a fóliázó gépet.Én nem használtam mert elég drága..(már nem emlékszem mennyi)
De akár otthon magadnak is befóliázhatod.Inkább vegyél fóliát,és otthon jól tekerd be a bőröndöket.
Ez nem kerül olyan sokba.
Még valamit.
Figyelj arra,hogy ha befóliázod otthon a bőröndöt így se legyen több 32 kilónál.
teljesen felesleges fóliáztatni.
Köss egy poggyász+utas biztosítást bármelyik utazási irodában, biztosító irodájában, vagy akár az interneten és kész.
ha nagyon aggódsz a tolvajok miatt, tehetsz rá lakatot, gyorskötöző zsinórt, de kb felesleges. Ha ki akarná nyitni valaki, akkor ezek nem akadályozzák meg benne, mint ahogy a fólia sem.
De nyugi, nem jellemző Európában a csomagfeltörés manapság...
;-)
A Multi Risk* általános utasbiztosítás fedezetet nyújt az alábbiakra:
Orvosi ellátás és ehhez kapcsolódó költségek
24 órás sürgősségi ellátás a hét minden napján
Baleseti halál, maradandó rokkantság
Járatkésés
Poggyászbiztosítás (személyes tárgyak, poggyász illetve pénz elvesztése esetén)
Útlemondás vagy utazás megszakítása
*A Multi Risk Utazási Biztosítást Bulgária, Csehország, az Egyesült Királyság, Franciaország, Írország, Lengyelország, Magyarország, Románia és Spanyolország reptereiről induló utasaink vehetik igénybe.
Magyarországról indulok,de furcsa,hogy a visszaútnál Németország nincs ott,ez nem gond? Végülis csak oda megyek,nem retúr a jegyem...
Megéri a wizznél biztosítást kötni? Mert azt hallottam,hogy semmire se megy vele az ember. Eleve nem lehet őket a reptéren elérni,csak utólag...
Másfelől nem tudom,hogyha külön bemegyek egy utazási irodába ez hogy működik,és mennyibe kerül. Tanácsolnál vvalami okosat? Vagy csak reménykedjek,hogy minden rendben lesz..Egyébként meg hogy állapítják meg mekkora a kár,ha bekövetkezik? Mert ha nem ilyen 200ezer körüli lenne az érték,amit magammal viszek+laptop,de az kéziben lesz,akkor nem aggódnék emiatt. Ráadáasul ezeket a könyveket ott nem tudom beszerezni,semmi extra,csak szakmai könyvek,azért drágák:S,meg a ruháim se épp olcsók.
a fóliázás felesleges szerintem is, a lakat oké lehet.
utazási irodában meg biztos segítenek a poggyászbiztosításban.
a drága cuccok nem férnek bele kézibe? lehet kapni vákuumozót,amitől összemegy a cucc, kisebb és könnyebb lesz. nővérem így vitt ki egy csomó mindent,amikor külföldre költözött
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!