Hibás név a repjegyen?
Versenyre megyek Új-Zélandra és a klubom foglalt nekem repjegyet, de rossz nevet adtak meg. A nevem végén van egy felesleges C betű ( kb. így: Balogh helyett: Baloghc). A klub felhívta a légitársaságot (Lufthansa) kérték a javítást, de azt mondták nem lehetséges. Mondták, hogy ha csak egy betű az eltérés és nem kell vízum, akkor nem lesz baj. Viszont nem tudom, hogy a becsekkelésnél nem-e gond. Ráadásul kétszer át is kell szállni; Frankfurtban és Tokióban.
Hasonló tapasztalatok? Volt aki úgy utazott, hogy más név volt a repjegyen, mint az útlevélben? Volt valami gond?
Köszönöm a válaszod! Sajnos csak Tokióig megyek Lufthansaval, onnan pedig Air New Zealanddal..
Ciki lesz ha ottragadok Tokióban..
Köszönöm a válaszokat.
Sajnos itt több gond is van. A klub részéről minden okés, mert telefonáltak a Lufthansanak és azt mondták minden rendben. A klub plusz pénzt már nem fizet a jegyért.
Viszont a klub csak a légitársaságot hívta fel, ki tudja mi lesz a reptéren..
Én magam kifizetném az átírást, de az sem annyira egyszerű, mert internetes oldalon lett foglalva a jegy (nem a légitársaság oldalán, hanem a utazási iroda internetes oldaláról). Szóval az átírás az utazási irodánal 100 Euro + a légitársaságoknak kell fizetni 50 Eurot. Viszont maga az utazási iroda csak a Lufthansat próbálja meg átíratni, a másik jegyet nem.. Nem tudom mi a baj az Air New Zealandal, de azt nem tudják átíratni. Ráadásul a Lufthansa átíratást sem tudták 100% megígérni, hogy sikerül.
Nagyon izgulok, mert versenyre megyek, az egész éves felkészülésnek annyi ha nem utazhatok. Arról nem is beszélve, hogy semmit nem tudok csinálni ha ottragadok Japánban vagy visszafelé Új-Zélandon.
Ha valaki más is ilyen gondban lenne:
Ha két betű hibás az még nem gond, viszont ha több mint 3 akkor már át kell íratni (ez a hivatalos duma ;-)
Kösz az infót! Ezek szerint nem volt probléma, de azért nem irigyeltelek.
Voltam én is így (elvileg problémamentesen) Kínában a kantoni (vidéki) repülőtéren. Akkor jutott eszembe, miután már 3 órája gépre kellett volna szállni, ha itt gubanc van, akkor piszok messze van Magyarország...
Még nem vagyok ott :-) Szóval izgulok még, de repültem máshová és megkérdeztem amikor becsekkoltam. Ott mondták, hogy két hibás betű nem gond. 3-nál kell javítani (amit sok társaság ingyen is megcsinál). Ráadásul a Lufthansanal is megtaláltam ezt.
A másik meg, hogy annyira nem is nézik, most is rossz jegyet csináltak nekem felcserélték a kereszt és vezetéknevemet... Azt hiszem legközelebb ott leszek én is amikor foglalják nekem a jegyet :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!