Kezdőoldal » Utazás » Előkészületek » Be lehet utazni a világot...

Be lehet utazni a világot pénz nélkül?

Figyelt kérdés
2010. okt. 4. 13:02
1 2 3 4
 11/33 anonim válasza:

ma 01:33

Mi is a szakmád?

Amúgy, hogy ne csak kérdéssel jöjjek a témához, én úgy tudom, egy bizonyos limitig minnnél többen vagyunk annál jobb,...itt gondolok a csop.-os kedvezményekre, már ha érdeklődsz a múzeumi vagy egyébb ilyesmik után is...

Am jó is lenne bejárni a világot fillérekért, én diák vagyok még, de már nagyon készülök... mondjuk ha van egy jó rugalmas szakmád, akár haza se kell jönnöd, egyből mehetsz az tovább amint elintézted az állást...persze ez szigorúan elméletben értendő... nagyobb körültekintést igényel a dolog.

2010. okt. 5. 14:49
 12/33 anonim ***** válasza:
vigyetek magatokkal <3
2010. okt. 5. 16:21
 13/33 Son válasza:
100%
pénz nélkül nem mivel kaját kell venni...hallotam olyan hogy elindulnak stoppolgatnak gyalogolnak és néha megálnak kicsit dolgozni és megvan a kövi hétte a kaja...és így tovább
2010. okt. 6. 15:16
 14/33 A kérdező kommentje:
mit lehet dolgozni csak úgy egy idegen országban papírok nélkül pár napig??
2010. okt. 6. 15:18
 15/33 anonim válasza:
100%

stero@citromail.hu

Ha valaki komolyan gondolkodik a dolgon írjon nekem én már nagyon régóta tervezem .. egyetlen probléma az ami mindenkinek: egyedül nem mennék :\

Amúgy 22 vagyok, én tuti vinném a gitáromat is van egy egész pofás darab 6 éve játszok is pár szépen szóló hülyeséget eljátszok akkor szórnak egy kis zsetont az tuti ... semmi nem köt ide .. csak a diákmunka?! :D ... az meg kit érdekel.

2010. okt. 6. 16:59
 16/33 anonim válasza:
Volt egy olyan kis sorozat is, hogy Backpackers, egy csapat, azt hiszem ausztrál srác így járta be Európát (nálunk is jártak). És ha nagyon elfogyott a pénz, dolgoztak valamicskét(Franciaországban azt hiszem valami csigafarmon). Youtube-on fent van néhány rész (english required)
2010. okt. 6. 21:09
 17/33 anonim ***** válasza:
100%

Ne pár napra menj ki dolgozni, hanem mondjuk fél évre! És akkor jól megismersz egy kultúrát, és pl ha Angliába mész akkor addig megnézheted Wales-et, Skóciát, Írországot... De van gyorsvonat Párizsba, Brüsszelbe.. Fapados repülőjegy.. És ott rendes fizetést is kapsz, és becsülik a munkádat..

Mindenképp így jársz a legjobban, nem kell örökre el hagynod a hazádat mint sok '56-osnak stb. Meg aztán az általános jólét nem fog annyira lehangolni. Mindenképp próbáld ki.

2010. okt. 6. 21:37
 18/33 anonim válasza:
100%
Teljességgel egyetértek az elöttem szólóhoz, ezért is döntöttem úgy, hogy megszerzek egy jó szakmát, meg talán a fősulis verzióját, hogy az ember csilloghasson a diplomával :D, és csak aztán vágok neki...de akkor hajrá ^^
2010. okt. 7. 15:48
 19/33 anonim ***** válasza:
100%

Ezen a linken találsz egy példát és megtudod azt is, hogyan csinálta:

[link]

2010. okt. 8. 09:02
 20/33 anonim válasza:
100%

Nagyvárosi túlélésbøl azt hiszem elég jó vagyok, mert jómagam is bejártam Európát keresztul-kasul, javarészt stoppal.

Ezzel az utazás kérdését Európán belul(!!) ki is lehet pipálni.Európán kívul egész más az utazási kultura nem árt tájékozódni eløzøleg. Tapasztalati útleírásokra rá lehet bukkani ha igazán keresi az ember.

Élelmezés.

Erre tøbb megoldást is tudok ajánlani, fuggøen attól mennyire igényes az illetø utazó.

Az egyik, talán a legjobb, mert a napi føtt kaja ingyen megvan, a szociális ellátóhelyek felkutatása (minimális nyelvismeretet igényel. Németországban majd minden nagyobb városban Teréz anya nøvérei ingyen føznek a rászorultaknak. De az "állami" vagy a más egyházi kézben levø Caritas vagy egyéb helyen is lehet kajálni ingyen.

Érdemes minden új városban legeløszør megkérdezni a Bahnhofsmission-t, hogy hol lehet kajálni és aludni, meg hol adnak esetleg ruhát.

Pénzszerzésre, ha nincs kedve dolgozni valakinek, az is alkalmas, ha kiul az utcára koldulni. Bár mostanság, mióta a román cigányok szabadon grasszálhatnak Európában már ez sem jøvedelmezø mert veluk egyutt minden koldust felállít a rendør.

Egész Európára vonatkozik az a tippem viszont ami még mindig a kajáról szól.

Szupermarketek (értsd: Aldi, Lidl, meg mindenféle kisebb esetleg køzepes nagyságú, nem belvárosi(!!) élelmiszer jelegu boltot)konténereit érdemes végiglátogatni, mert onnan rengeteg elørecsomagolt (tehát tiszta) a lejáró szavatosság miatt kidobott kaját lehet zsinnyegtetni.

Szállás.

Itt az eløzø hozzászóló által említett hosteleken kivul, meg lehet próbálni egy-két éjszakára a hajléktalan-szállókat is. Ezek javarészt ingyenesek, vagy igen olcsók (Svájcban átlagosan, mindenfele 5,- Frank egy éjszaka. Mondanom sem kell itt az értékeire az ember roppantul kell vigyázzon; minden a párna alatt kell tárolni. Ideértve a ruházatot is.

Egyéb esetben marad a hálózsák.

Ennek a létformának is megvannak a maga sajátságai, szempontok, amire figyelni kell, de errøl már nem akarok beszélni mert nem fér ki a topiba.

Egy érdekeset mégis megemlítek: Nyáron, ha sokáig szeretnél aludni ugyelj a fekhelyed tájolására!! Ha rád vagy a szemedbe sut a nap kora reggel, akkor minden bajod lesz (meleged lesz, zavar a napsutés, stb.:). Tehát úgy helyezd el a hálózsákod, hogy árnyékban legyen reggel, ha felkel a Nap.

Nos røviden ennyit a túlélésrøl és az olcsó utazásról. Sok sikert mindenkinek!! :)

2010. okt. 8. 20:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!