Kezdőoldal » Utazás » Előkészületek » Be lehet utazni a világot...

Be lehet utazni a világot pénz nélkül?

Figyelt kérdés
2010. okt. 4. 13:02
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
100%
Hátizsákos kirándulásnak hívják. Ehhez is kell pénz, de csak minimális. Nem próbáltam még, de olvasgattam, emaileztem pár emberrel, aki már utazgatott így. Stoppolás, vagy a legolcsóbb közlekedési eszköz általában a vonat, egy nagy hátizsák, ruhák, konzerv kaja, úticsomagban tisztálkodóeszközök (fertőtlenítőkendők, intim törlőkendők, száraz sampon stb.), gyógyszerek, okiratok. Ha éjszaka utazol, akkor a vonaton tudsz olyankor aludni is. Világszerte vannak hostelek, ahol nagyon olcsón jutsz szálláshoz. Sőt, ha érdekel, tudok olyan honlapot ajánlani, ahol ingyen kínálnak szállást a világ számos részén. Én is készülök így utazni, csak társat vagy társakat szeretnék gyűjteni, egyedül nem akarok elindulni. Merre szeretnél menni?
2010. okt. 4. 13:37
 2/33 A kérdező kommentje:
fogalmam sincs:S azt sem tudom, hogy komolyan gondolom-e vagy csak unatkozom!
2010. okt. 4. 14:06
 3/33 anonim ***** válasza:
84%

ma 13:37

Amiket felsoroltál, azoknak az árából bőven el tud menni egy utazási irodával, ellátással.

2010. okt. 4. 14:35
 4/33 anonim ***** válasza:
81%
Végülis vannak elég olcsóra sikerült utak, nyaralások. A Számkivetett c. filmben is milyen olcsón megúszta a tag. Szép helyen volt, nem is volt nagy tömegnyomor... szerencsés nyaralás volt :-)
2010. okt. 4. 14:37
 5/33 anonim ***** válasza:
100%

Hehe, "öcsi" vagyok, amúgy 33 éves nő :)

Az egyik ismerősöm (aki rendkívül csinos és még okos is) bejárta egész Európát ingyen (Anglia, Olaszország, Svájc, Franciaország, stb.) csak mert az aktuális pasiját ügyesen rávezette, hogy roppant hálás lenne, ha magával vinné Őt is, az üzleti útjára.. Hát erre gondoltam az első válaszomban, semmi többre.

2010. okt. 4. 16:03
 6/33 A kérdező kommentje:

akkor én is mellélőttem:) de azt tudtam mire céloztál!

csak hát 24 évesen fiú létemre valahogy nincs kedvem senkit leszpni egy kis utazásért:DDD

2010. okt. 4. 16:13
 7/33 anonim ***** válasza:
100%
13:37-es vagyok. Nem hiszem, hogy egy utazási irodával, szervezett utazással is megúszná olyan olcsón, mintha úgy vág neki a dolognak, ahogy leírtam. Persze vannak már elég olcsó hirdetések az utazási irodákban is. Amúgy meg minden attól függ, mennyire nagyok az igényeid. Ha nem zavar, hogy vonaton alszol, kényelmetlenül, nem étteremben eszel, hanem elvagy egyszerű konzerveken, akkor annál kevesebb pénz kell. Ha netalán játszol hangszeren, akkor vidd magaddal, egy kis utcazene, és egy kis kajára, innivalóra már meg is van a pénz. Csak hippisen. :) És külföldön nem dívik annyira a magyarok közt elterjedt mentalitás, szóval elég segítőkész emberekkel is lehet találkozni, akik esetleg egy éjszakára biztosítanak szállást, vagy elmondják, a város melyik részében van olcsó szállás stb. Mondjuk ezt csak azoktól hallottam, akikkel emaileztem, személyesen még nem tapasztaltam. Nyelvismeret nem árt, főleg angol, azzal szinte mindenhol boldogulsz. Én 21 éves lány vagyok, de soha nem jópofiznék senkinek azért, hogy láthassam a világot, inkább megyek csórón. Ha esetleg nem az unalom hajt, akkor egy jótanácsot fogadj el, kicsit azért készülj neki az útnak, pár dolgot előre be kell vásárolnod, nagyon fontos a jó hátizsák, a megfelelő ruházat, esetleg sátor stb., illetve nézz utána hol vannak hostelek, milyen lehetőségeid vannak ingyen múzeumlátogatásra, ha diák vagy még, akkor csináltasd meg a nemzetközi diákodat, mert azzal külföldön is sok kedvezményt kapsz. Azért ha elindulsz valamerre, majd megírnád? :)
2010. okt. 4. 16:36
 8/33 A kérdező kommentje:
persze, de szerintem nem a közeljövőben kerül rá sor:S
2010. okt. 4. 16:43
 9/33 anonim ***** válasza:
100%
Így én is nekilátnék a világnak:)akár olcsó fapadossal is kezdetben..Értem fillérekért..:)Europát igyutaztam be.S nekem ez a szakmám is:)
2010. okt. 5. 01:33
 10/33 anonim válasza:
100%
Igen
2010. okt. 5. 08:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!