Miért állnak sorban az emberek a MÁV jegypénztárban, amikor van egy hal szabad jegyautomata?
- Lehet, hogy céges számla kell nekik
- Félnek használni. Én se próbáltam még.
Ne már, hogy nem próbáltátok! ÁFA-s számlát is tud adni. Minden ki van írva csak pötyögni kell.
Próbáljátok majd ki.
Nem mindenki meri, szereti, tudja használni. Valahogy így lehetett annó az ipari forradalomnál is :D
Én első között tértem át az online vásárlásra amikor a pdf-et még ki kellett nyomtatni, vagy a kioszkból kivenni. Mindenhol szeretem inkább az automatákat használni, mert nem kell a savanyú képü ügyintézővel interakcióba kerülni. A vasúti pénztárt és a pénztárosokat gyűlölöm - pedig lehúztam 20 évet a vasúton - mert hülye mindegyik. azokat a tanfolyanom elrontják, a normálisak is megbolondulnak. Nem hallja amit mondok, nem érti hova kérem, fogalma sincs a közlekedésföldrajzról, stb. stb..
Az automatát viszont én sem szeretem - még - mert nem látok rendesen és persze azokba a gépekbe (meg a bkk automata, pénzkiadó automata, stb.) a legolcsóbb, legsz.rabb kijelzőket szerelik. Alig látom, próbálom olvasni mi van, hova koppintsak, mögöttem meg állnak már sorban, morognak, hogy ki ez a balfék, stb. Amikor már megtanulom egy automatát kezelni, megtanulom hol vannak a menüpontok és nem kell olvasni, vizslatni hogy mi van, akkor már gyorsan megy. A teszkóban már gyorsabb vagyok a pénztárosnál, meg is dicsértek múltkor :D A BKK automatákat sem szerettem nyomkodni, de azért sokszor vásároltam onnan jegyet.
Ja még egy indok miért nem automata: a lepattanóra várók. Rengeteg csövi meg koldus cirkulál az automaták körül és a visszajáróra fáj a foga. Na kössz nem, amúgyis mindenki csak kifelé húzza a zsebemből a pénzt, ne álljanak be még ők is a sorba. Némelyikük jobban él mint én, csak nem látszik rajta. Sokan vidékről járnak Budapestre koldulni, mert 90%-ossal utaznak, a városban meg egy jó napoin 10ezret is össze tud kalapozni.
Épp ezért az online jegyvásárlás és a MÁV app megváltás volt számomra.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!