Kezdőoldal » Utazás » Előkészületek » Miért állnak sorban az emberek...

Miért állnak sorban az emberek a MÁV jegypénztárban, amikor van egy hal szabad jegyautomata?

Figyelt kérdés
Írástudatlanok?

2022. júl. 16. 06:29
1 2 3
 11/27 anonim válasza:
86%

Én se értem ezt. Ahogy a boltban is, hiába van több szabad automata kassza, ott állnak ezren és morognak a vásárlók Bözsike kasszásnál, hogy lassan halad…

Amikor meg beállok az automata kasszához, és egy perc alatt végzek, mérgesen bámulnak rám 😁

2022. júl. 16. 08:00
 12/27 anonim ***** válasza:
89%
A magyarázat egyszerű: sokan tartanak az ismeretlen technikàtól. Nyilván időt kell hagyni az embereknek az átállásra, aztán a gazdaságosság úgyis kikényszeríti azt idővel . Eleinte én sem bíztam a Start informatikai rendszerében , aztán egy szép nyári szombaton kígyózó sor fogadott a Déliben és nem igazán haladt, a vonat indulása meg közeledett. Ez volt az a pont, amikor továbbra is a sorban ácsorogva végigkínlódtam magamat az online regisztráción és az akkori módi szerint rövidesen ki is tudtam nyomtatni a kioszkból a jegyet. Azóta talán egyszer, ha pofára estem a rendszerrel , amikor nem működött a Simplepay és a necces átszállási idő miatt kénytelen voltam egy órát várni a következő vonatra a Buszosban Méten.
2022. júl. 16. 08:50
 13/27 NTBS ***** válasza:
94%
Azért mert nem tudják kezelni. Vagy nem szeretik. Esetleg kérdésük is van. STB. De nem értem miért csak 2 válaszlehetőséget adtál meg? Ráadásul mindkét lehetőség bántó.
2022. júl. 16. 10:15
 14/27 anonim válasza:
76%
én mindig az automatához megyek, gyorsabb akkor is ha a pénztárnál nincs sor, de szerintem általában az idősebbek nem választják az automatát, ez nem azt jelenti hogy hülyék vagy írástudatlanok(?), ehhez inkább olvasási és szövegértési készség kell
2022. júl. 16. 10:15
 15/27 anonim ***** válasza:
86%
Régen egy kalap fos volt a MÁV automata, meg a BKK is. Azóta sokat fejlődtek, ma már egész jól használható mindkettő, csak az emberek megszokták, hogy milyen rossz és nem próbálják ki az újat. Persze van még hova fejlődni, például ha rossz a készpénzt elfogadó modul azt egyből jelzi a főképernyőn, de ha a bankkártyaterminál rossz, az csak akkor derül ki ha rányomsz a kártyás fizetésre, tölt egy kicsit, majd hibaüzenet és kezdheted előröl. Amúgy én minden jegyet, bérletet automatából veszek már, számlát is tudnak adni és gyorsabban, mint a pénztárban.
2022. júl. 16. 10:21
 16/27 anonim ***** válasza:
47%
Ezek az automaták nem szeretik a kp-t, én meg azt szeretem. Volt, hogy 5-6 bankjegyből egyet se fogadott el, mind visszaköpdöste.
2022. júl. 16. 10:51
 17/27 anonim ***** válasza:
96%

Nem tudja kezelni.

Nem lát jól.

Az automatától nem lehet kérdezni.

Egyébként az automata kassza se jó mindenhol. Van súlylimit. Meg egyéb kikötések. Csak akkor használom, amikor csak 1-2 dolgot veszek. Nagybevásárlásnál soha. Múltkor metroban az online bevásárlókocsival szívott egy pár. Újra mindent le kell olvasniuk, mert vmi hiba volt.

Vagy mindig megáll alkoholos italnál és kell egy kasszás, aki lehúzza a kártyáját, hogy elmúltál 18.

Kedvezményeknél is sokszor megzavarodik. Pl. Rossmann kártya.

2022. júl. 16. 11:43
 18/27 A kérdező kommentje:

Köszönöm a relwváns válaszokat, különösen a 9-esnek, aki tényleg élethűen írta le az élményeit. :D

Nem szeretik, ez OK, de amikor kígyózó sor áll a pénztárnál és 20 méterre meg sorakoznak az automaták, akkor szerintem észszerűtlen azt az egy szerencsétlen jegypénztárost vegzálni. Több önbizalmat, kérem.

2022. júl. 16. 13:50
 19/27 anonim ***** válasza:
51%
Tőled meg azt kérdezném, hogy miért nem online veszed? Nem kell helyben pötyögni, olcsóbb, nem kell papírozni, telón bemutatod a jegyet és kész.
2022. júl. 16. 15:50
 20/27 anonim ***** válasza:
81%

Emberből vagyok. A modern eszközökkel idős korom dacára igen jó barátságban vagyok. Okossal és hülyével, céleszközzel, sokcéluval.

Próbáltam rámosolyogni a laptopra, de semmi. Az önkiszolgáló kasszától megkérdeztem, higy szolgál az egéssége, de rám se hederített. Hát én ezért állok a pénztárhoz.

2022. júl. 16. 16:48
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!