Kezdőoldal » Utazás » Előkészületek » Milyen jó helyeket vegyek fel...

Milyen jó helyeket vegyek fel az utazós bakancslistámra?

Figyelt kérdés

jan. 18. 18:09
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Mi érdekel téged? Mert pl N'Djamena és New York között elég erős eltérések vannak, szóval azt kéne tudni, hogy mi érdekel téged...

Miért is teszek fel ilyen kérdést. Azt vegyed fel ami téged érdekel, ennyi.

jan. 18. 22:46
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Mik érdekelnek, hol jártál már, ott mi tetszett, mi nem tetszett? Milyen az anyagi helyzeted (csak hogy a realitások talaján maradjunk). Mennyire szeretnél konkrét helyeket? Pl egy konkrét múzeum egy adott városban vs egy kisebb ország egyben?

Nekem ezek vannak jelenleg a bakancslistámon:

-Cornwall

-Plitvice

-Madeira

-Uvac kanyon, Szerbia

-Jajce

-Cseh-Svájc

-Vintgar-szurdok

-Grotta Gigante / Skocjan

-Kravica vízesés, Pocitelj

-Csodavár, Bihar hegység

-Jánošíkove Diery

-Sasfészek, Berchtesgaden

-Granada

-Namche Bazar

-Dublin

-Kotor

-Isztambul

-Jürmala

-Tallin

-Picos de Europa, La Ruta del Cares

(igen, túrázós vagyok leginkább, azon belül is a szurdokvölgyek a kedvenceim)

jan. 18. 23:24
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Nálam a legelső helyen fehér homokos pálmafás part volt, helyszín nem volt meghatározva. Lassan két éve lesz, hogy ezt megvalósítottam, amikor párommal elmentünk Dominikára egy hétre nyaralni.

2. helyen a Schönbrunni kastély volt, ahova tavaly elmentünk.

Volt még Plitvicei tavak, az is pipa.

Nagyban függ, hogy mi érdekel téged, mihez van érzelmi kötődésed.

Nálam még bakancslistás olyan hely, ahol karibi kalózok jártak. Nagy valószínűséggel ez a hely a jamaicai Port Royal lesz.

jan. 19. 07:18
 4/13 anonim ***** válasza:
Kuba, Mexikó, Izland
jan. 19. 12:19
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ mi érdekel. Én nagyon szeretném látni a sarki fényt, eljutni Amazóniába és Pantanalba, szeretnék eljutni a Bajkál-tóhoz és utazni pár napot a Transzszibériai vasúton. Szeretném látni testközelből a Mount Everest-et, ezért szeretnék feljutni az alaptáborba, ill. szeretnék egy szakaszt végig túrázni a Pacific Crest Trail-en (USA). Szeretnék eljutni Pripjaty-ba és Csernobilba, és szereték eljutni egy afrikai országba, ahol láthatom a vadvilágot (oroszlánokat, gepárdokat, elefántokat, krokodilokat…stb.) Úgyhogy hosszú a listám :)
jan. 19. 12:26
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Egyiptomi piramisok

Télen Lappföld a Mikulással

Drakula kastélya

Fekete-erdő a Duna forrása

Csernobil

jan. 19. 15:07
 7/13 anonim ***** válasza:
Hát azt a pár százat, ami az enyémen van. Jobbára kipipálva. Bár fogalmam sincs, mi érdekel, lehet hogy neked másik pár száz kéne.
jan. 19. 23:31
 8/13 A kérdező kommentje:
Nagyon jókat írtok, sokat felvettem a listára!
jan. 20. 05:56
 9/13 anonim ***** válasza:

Hol jártál eddig?

(Így ki lehet zárni, ahol már voltál, és talán képet kaphatnánk az utazási szokásaidról is.)

Az én listámon ezek vannak például a teljesség igénye nélkül:

-maja romvárosok (sok már kipipálva, most Guatemalába vágyok (Tikal)

-különlegesen szép trópusi tengerpartok (pl. Seychelles)

-Ausztrália (főképp a korallzátony, de az előző ponthoz kapcsolódóan a Whitehaven Beach is listás)

-egyéb különleges természeti képzőmények (Portugália-Benagil, Azori-szigetek kétszínű ikertavai, tenerifei fekete homokos tengerpart stb.)

És persze az a sok hely, ahol már voltam (pl. Nagy Kék Lyuk, Chitzén Itza)

jan. 20. 10:12
 10/13 A kérdező kommentje:

Eddig csak a környéken voltam (Ausztria, Szlovénia, Szlovákia), illetve rokonlátogatóban Floridában. :D

Nagyon tetszenek a meleg egzotikus helyek, de a hideg északiak is.

Az apukámnak a Transzszibériai Expressz volt az álma, de az érthető okokból jelenleg nem elérhető.

jan. 20. 12:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!