Hány országba jutottatok el 23 éves korotokra?
Az érdekelne, hány országban jártatok 23 éves korotokig, és hogy mi az oka, hogy nem voltatok több helyen (pl mert drága, mert nem adnak ki annyi szabadságot a munkahelyen, vagy mert nem szerettek ennyire utazni, stb)
Többet utaznátok-e / utaztatok volna huszonéves korotokban, ha lehetett volna?
Bár még csak 20 éves vagyok, válaszolok.
Eddig 20 országban voltam Magyarországgal együtt. Van ahol csak egyszer (pl Liechtenstein, Lettország, Svédország), van ahol sokszor (UK, Olaszország, Németország, Ausztria, Horvátország). Anglia a kedvencem minimum évente 1x megyek, ebben az évben megtehettem anyagilag, hogy 2x mentem.
23 éves koromig célom eljutni Izlandra, de egyelőre az új munkahelyem (összevissza beosztás) és a pénz is visszatart.
Imádok utazni és gyönyörű helyeket megismerni. A 20 országból sajnos csak 1 volt Európán kívül, de ami késik, nem múlik.
El szeretnék még jutni életemben: Izland, USA, Kanada, Maldív szigetek, Norvégia
Nagyon hálás vagyok a szüleimnek, hogy megszerettették velem az utazást és mindig prioritás volt számukra, hogy erre tegyenek félre. A legtöbb ismerősöm osztálykiránduláson volt életében először Ausztriában.
Mi sokszor csak bepattantunk a kocsiba és átmentünk Szlovákiába/Ausztriába kirándulni.
Emellett rengeteg országban van rokonunk, ismerősünk így a legtöbb helyre így jutottunk el.
A vőlegényem szüleinek egyáltalán nem volt célja az utazgatás, amíg meg nem ismert engem, nem volt Magyarországon kívül. Azóta voltunk Londonban, Rómában, Németországban, Ausztriában és nagyon jó érzéssel tölt el, hogy miattam jut el ilyen helyekre.
23 éves koromig: Ausztria, Horvátország, Görögország, Olaszország, Egyesült Királyság
Azóta: Bulgária, Montenegró, Bosznia-Hercegovina, Szlovákia, Portugália, Szlovénia, Szerbia, Koszovó, Albánia, Macedónia most októberben pedig Lengyelországba és Azerbajdzsánba megyek. Most 27 vagyok.
Az utazásra én is az utóbbi években kaptam rá, és amennyit tudok erre költök. Úgy vagyok vele, hogy amíg fiatal vagyok és egyedülálló, addig annyi helyre megyek el, amennyire csak tudok. Minél többet szeretnék látni a világból, és szeretnék távolabbi helyekre is eljutni. Szerintem egyébként nem szabad kizárólag azt gondolni, hogy az utazás csak is pénz kérdése. Ha az ember okosan szervezi, nincsenek nagy igényei és bevállalós megleően olcsón ki lehet hozni egy-egy utat. Én egyébként is jobban szeretem a turisták által kevésbé látogatott helyeket, ahol sokkal jobban meg tudod ismerni a helyi kultúrát és embereket. Ezek a helyek általában jóval olcsóbbak is, mint a frekventáltabb, turisták által nagy számban látogatott úti célok.
Magyarország
Szlovákia
Csehország
Lengyelország
Ausztria
Lichtenstein
Svájc
Anglia
Belgium
Horvátország
Németország
USA
23 éves koromig, azaz 2014-ig: Gran Canaria (5 évesen nagy családdal), Tunézia (8 évesen nagy családdal), Ausztria, Szlovákia (utóbbiban soha egyetlen egy éjszakát sem töltöttem ott, leginkább Pozsonyba mentünk, hát ott voltam többször is, de Komáromnál is mindig átmentünk a határon, hát nyaralásnak nem mondható de akkor is eggyel több ország).
Ausztriában is többször voltam, amikre emlékszem 12 éves koromban mamám tesója hívott el valahová engem, és a tesóimat egyet kivéve, illetve mamám is jött velünk.
16 éves koromban Olaszország, apámmal mentünk ki és pár ismerőssel autóval.
Tenerife 17 éves koromban, ekkor 3 és fél hónapot voltunk, jártunk ott suliba a tesómmal és spanyolt tanultunk. Szintén 17 évesen Franciaország, mamám tesójához mentünk ki, ugyanekkor átmentünk Svájcba, de csak egy fél napra.
2014-ben csak kiruccanások voltak, ebből kettőt saját magamnak fizettem, kettőször meg vittek. Ez is csak Ausztria meg egyszer Pozsony volt.
Ugye tavaly Plusz egy ország, Hollandia, de akkor már 24 voltam, tesómhoz mentünk ki, saját magam álltam a saját költségeimet kivéve kaja.
Tehát összességében: Kanári szigetek (ebből 3 sziget, egyikre csak egy napra mentünk míg Tenerifén voltunk), Tunézia, Ausztria, Szlovákia, Olaszország, Franciaország, Svájc - ennyi 23 éves koromig
Plusz egy: Hollandia.
Hogy miért nem utazok már? Egyrészt messzi úticélokra valóban nincs pénzem, csak szomszédolásokra pár napra, de hát oda se megyek már. Mennék, de nincs kivel. Ennyi az egész.
21 evesen koltoztem el Magyarorszagrol. Elotte sose voltam sehol, csak nehany orara Szlovakiaban, de az szinte nem szamit, mivel kozel van, plusz nem igazan nyaralas volt, inkabb csak vasarlas.
Ket ev alatt ezeken a helyeken voltam: Szlovakia, Romania, Nemetorszag, Ausztria, Finnorszag, Svedorszag, Portugalia
Szia! Én nagyon szívesen válaszolgatok minden kérdésedre.
24 éves vagyok,s eddig ezeket a helyeket jártam be:
Szlovákia
Románia
Ausztria
Skócia
Anglia
Írország
Mallorca
Spanyolország
Franciaország
Hollandia
Belgium
Németország
Csehország
Lengyelország
Olaszország
Bulgária
U.S.A. (Ohio,California)
Izrael
Görögország
Azért voltam ennyi helyen,mert imádok utazni! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!