Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » Amerikában élők! Ti hogy...

Amerikában élők! Ti hogy jutottatok ki?

Figyelt kérdés

Ötéves korom óta az az álmom, hogy az Egyesült Államokban élhessek. Nektek hogyan sikerült kijutni? Mit csináltok odakint? Tudtok esetleg valamilyen hasznos tanácsot adni? Vagy esetleg segítséget?

Sikerülhet, ha nincs kint kapcsolatom és nem vagyok milliárdos?

Köszönöm! 17/L

Ui. Olyan hozzászólásokat nem kérek, hogy mindenképpen mondjak le róla, mert ez egy éretlen csitri álma, valamint olyat sem, amely olyan embertôl származik, aki még életében nem hagyta el a nappaliját, de a foltelbôl tud okoskodni!

2016. jan. 26. 20:21
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
39%

Ez nem egy mindenképp mondjál le róla hozzászólás lesz.

Ez arról szól, hogy ezt a kérdést kétezerszer feltették, és megválaszolták előtted.

OLVASS KÉRLEK!

2016. jan. 26. 20:31
 2/24 anonim válasza:
53%
Javaslom, hogy próbáld ezeket a nyári diák munkákat, amivel ki lehet menni pár hónapra nyáron dolgozni, viszont csak 18 éves kortól járható út. Általában sok helyen ők intézik neked a szállást stb. Aztán majd meglátod, hogy mennyire jön be. Egyébként ha nincs olyan lehetőleg diplomás szakmád, amiből Amerikában hiány van akkor kb lehetetlen vízumot szerezni. Hacsak el nem veteted magad valakivel kint. Ha majd kint leszel te is rájössz hogy Amerika nem a világ legkirályabb országa, én is azt hittem mielőtt ki nem mentem 3 hónapos trainingre New Yorkba, bár lehet más városok jobban néznek ki. Én csak Washingtonban voltam illetve a szállás New York mellett volt, egy kis városban.
2016. jan. 26. 20:32
 3/24 anonim ***** válasza:
84%
Egyetemi ösztöndíjjal tanulni jöttem. Majd az egyetem szponzorált zöldkártyára 10 évvel ezelött.
2016. jan. 26. 21:01
 4/24 anonim ***** válasza:
58%

Sokat olvastam erről és van pár mód ahogy kijuthatsz de nem mindegy hogy letelepedni vagy egy bizonyos időre kint tartózkodni.

-mehetsz au-pairként, mivel fiatal vagy. Ez ugyan nem letelepedés de élhetsz kint 1 vagy 2 évig.

- kitudsz menni nyári táborba ha főiskolás leszel.

-kimehetsz dolgozni ha valami tudós leszel, agysebész vagy tehetség, ezen belül például énekes, sportoló,

Letelepedés:

- ha megismerkedsz egy amerikai férfival aki feleségül vesz akkor gyakorlatilag könnyen kaphatsz vízumot. Ez könnyű ha jól nézel ki és magadba bolondítasz valakit.

- kimehetsz úgy is hogy veszel repülőjegyet, ESTA-t befizeted és kimész mint turista de nem hagyod el az országot. Ennek persze sok hátránya van, mégis rengetegen választják ezt.

-létezik vízum lottó de még kiskorú vagy nem csak a magyar törvények szerint, hanem az amerikai törvények szerint is, ezért 21 évesen jelentkezhetsz és ha kisorsolnak akkor lehetőséged lesz kijutni. Ez persze mind papírmunka, utánajárás, pénz, pénz és mégtöbb pénz.

Akikről tudok hogy kimentek azok közül sokan turistaként vannak kint akiknek már rég el kellett volna hagyniuk az országot.

Mások megházasodtak egy amerikaival és azóta is azzal élnek vagy elváltak később.

Zöldkártyához gyakorlatilag úgy juthatsz hétköznapi emberként hogy vízumlottón rád mosolyog Fortuna, vagy olyannal házasodsz aki amerikai állampolgár

2016. jan. 26. 21:02
 5/24 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat!

Utolsó! De ha túristavízummal megyek ki, akkor nem toloncolnak ki az országból, ha az lejár?

2016. jan. 26. 21:34
 6/24 anonim ***** válasza:
83%
Nyilván, hogyha elkapnak, akkor kifognak toloncolni, báááár... Sokan azt mondják, hogy nehéz az élet illegálisként Amerikában, pedig annyira azért mégsem az. Nyithatsz bankszámlát, dolgozhatsz (feketén, ami valljuk be virágzik. Utah államban illegális bevándorlóként, még rendőr is lehetsz) vehetsz autót, házat, most már több államban is JOGOSÍTVÁNYT csináltathatsz, mindezt úgy, hogy illegálisan tartózkodsz az országban. Ha nem csinálsz ostobaságot (értsd: rabolsz, ölsz egyéb bűntények) akkor arra az esély, hogy lebukj majdnem egyenlő a nullával. Édesapámnak van kint egy ismerőse, aki már vagy 15 éve illegálisan él kint az államokban. Egyszer elkapták, majd előállították mivel belehajtott egy másik autóba, persze jogosítványa nem volt, ráadásul még alkoholt is fogyasztott - nem is keveset -. Bírósági tárgyalása is volt, és a kutya nem kérdezte meg/derítette ki, hogy ő legálisan vagy illegálisan él az országban. Ha tényleg becsületesen dolgozol, és kerülöd a bajt, senki sem fog zaklatni. Akkor jöjjön egy-két példa is, ott van Barack Obama nagybátyja aki 50 évig illegálisan élt az államokban. Másik példa, Jose Antonio Vargas illegálisként él az USA-ban, újságíróként dolgozik, aki Pulitzer-díjat kapott az egyik cikkéjért. Persze az éremnek is két oldala van, így a hazautazás (bár neked már akkor az államok lesz a hazád) kilőve, mert egyből lebuksz a reptéren. Nagyon sokan így vannak kint az államokban, mert a bevándorlási lehetőségek erősen korlátozottak, és nem sok esély van arra, hogy a közeljövőben változtatni fognak rajta. Mérlegelj, neked megéri-e, így élni?
2016. jan. 27. 01:07
 7/24 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Szóval akkor egy esetleges házassággal is le lehet bukni? Bár gondolom, ez államfüggõ, hogy mit hol vesznek nagyon szigorúan.

És ha már kint vagyok túristavízummal, akkor el lehet intézni, hogy kint is maradhassak (zöldkártya, állampolgárság stb.)?

2016. jan. 27. 05:27
 8/24 anonim ***** válasza:
71%
Nekem unokatesónőmnek nincs pincér végzettsége, mégis pincérnőként dolgozik kint már évek óta. Az igaz, hogy megszakításokkal, amikor lejár a vízum, akkor haza kell mennie Mo.-ra pár hónapra. Igen, vízum, nem ESTA alatt feketézik, mielőtt bárki okoskodni kezdene. Legutóbb is 1 év után volt otthon látogatóban. Most ismét kint van, a vízum még vagy másfél évig érvényes neki. Hogy hogy jutott ki, azt speciel nem egészen vágom, azt tudom, hogy közvetítő által. Előtte Egyesült Királyságban dolgozott, szintén pincérnőként. Belőle kiindulva nem értem, miért írják sokan azt, hogy lehetetlen vízumhoz jutni megfelelő végzettség nélkül. A végleges letelepedés meg a zöld kártya nyilván teljesen más tészta.
2016. jan. 27. 07:57
 9/24 anonim ***** válasza:
13%

Az azért nem igaz, hogy illegálisként a kutya nem foglalkozik veled. Szerencsén múlik, mert ismerősöm kint él 15 éve és jó párszor már költöznie kellett, mivel megakarták vizsgálni legálisként van-e kint. Szóval nem csak akkor foglalkozhatnak ezzel a témával, hogyha hülyeséget csinálsz kint, hanem akkor nagyobb eséllyel buksz le.

Munkavállalói vízumot meg nem csak tudósként, orvosként, mérnöként kaphatsz, csak erre szokták igényelni, mivel ezek vissza is hoznak annyi pénzt a cégnek, amit rákölt a papírokra, míg egy hegesztő, asztalos, szakács nem biztos.

Feketén meg Kanadával vigyázz, de nagyon! Ott szigorúbban ellenőrzik már a magyarokat, hála a tudjuk kiknek. Konkrét példa a fent említett ismerősöm: haza kellett jönnie Magyarországra, mivel a testvére rákos lett, és Kanadán keresztül volt a legkönnyebb hazajönnie. Nem is volt gond, míg meg nem tudták a határnál magyar. Na, abban a pillanatban félreállították, majd a kocsiját elkezdték szétszerelni, míg a többiektől csak a papírokat kérték.

Az USA államak közti különbségeknek meg majd nézz utána, mivel nagyon eltérnek a különböző államok.

2016. jan. 27. 09:07
 10/24 anonim ***** válasza:
0%

Kanadai helyzet tényleg más.

Ismerősöm is volt kinn 10 évet, elment turistaként körbenézni, majd elfelejtett hazajönni.

Ez még a legendás, miskolci barna honfitársaink népvándorlása előtt volt Kanadába.

Szóval nem jött haza.

Kellett neki munka, bankszámla, egy olyan kocsi, amivel úgy tud közlekedni, hogy soha ne legyen baja, mert ha az úton félreáll, ott a rendőr elég gyorsan odajön, hogy mi a baj, és akkor már a papírokat is:) , kellett neki lakhely.

Volt kezdőtőkéje, de az utolsó pillanatban mikor már csak napi 2 zsömlét evettt, mert fogyott a pénze, és munka nem volt kilátásban, a sors segített neki, és talált egy olyan gusztustalan, mocskod melót, ami ide nem is írnék.

Ott volt fél évig, mint egy szolgával úgy bántak vele.

Majd lett egy kis ismerettségi köre, és magyarországi szakmájával tudott nagy nehezen fekete melót, az adott szakmában.

DE!

Nem annyit adtak ám neki, mint egy kanadainak, az első években épp hogy megkapta az akkori minimálbért, széthajtották, csicskáztatták, nem csak a főnök, de a beosztottak is.

Kellett neki bankszámla, lakás, ezeket mind más nevére voltak kiállítva, ezért is sokat fizetett minden hónapban.

Az egész 10 éve alatt, amit keresett a kinti élet alatt felélte, mert iszonyat drága az ország.

10 év után(akkor mikor haazjött, 10 év után törlődtek az adatok a beutazott emberekről kanadában, most nem tudom hogy van) felszállít a repülőre.

Egyből kiszúrták a reptéren, vizsgálati fogságba került.

Fenyegették mindennel, jött a bevándorlási hivatal, meg a yard is.

Majd azt érte el, hogy 10 évre kitiltották az országból, a letelepülésről és ha lenne munkája a kedvező elbírálásról örökre lemondhat, mert lett egy aktája a hivatalnál.

Túristaként jöhet csak az országba, de kérdéses hogy akkor is befogják-e engedni.

megtört, sovány, beteg emberként jött haza, annyi rossz élménye volt, hogy azóta is sorolgatja.

Soha nem akar kimenni külföldre.

Sajnos ilyen esetek is vannak, mindezt csak azért írtam, hogy lásd, van ennek negatív oldala is, nem is kicsi.

2016. jan. 27. 14:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!