Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » Amerikában élők! Ti hogy...

Amerikában élők! Ti hogy jutottatok ki?

Figyelt kérdés

Ötéves korom óta az az álmom, hogy az Egyesült Államokban élhessek. Nektek hogyan sikerült kijutni? Mit csináltok odakint? Tudtok esetleg valamilyen hasznos tanácsot adni? Vagy esetleg segítséget?

Sikerülhet, ha nincs kint kapcsolatom és nem vagyok milliárdos?

Köszönöm! 17/L

Ui. Olyan hozzászólásokat nem kérek, hogy mindenképpen mondjak le róla, mert ez egy éretlen csitri álma, valamint olyat sem, amely olyan embertôl származik, aki még életében nem hagyta el a nappaliját, de a foltelbôl tud okoskodni!

2016. jan. 26. 20:21
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
78%

Sok emberről tudok aki 10-20 éve kint van illegálisként és van köztük aki vállalkozik, adót fizet, jogsija van, autója van, utazik az USA-n belül repülővel. Gyakorlatilag annyi hátrányt éreznek hogy nem látogathatnak MO-ra mert akkor kitoloncolják őket.

Azt mondják hogy ne tartózkodj olyan helyen ahol sok a mexikói, ne dolgozz ilyen gyárban és nem buksz le ilyen razziákon.

Ha idő közben megházasodsz akkor kaphatsz zöldkártyát mert a családokat nem választják szét azért mert az egyik nem amerikai állampolgár és a gyereked is amerikai lesz még akkor is ha se te, se az apuka nem állampolgár.

Ha anyukád kiment volna megszülni téged az usába akkor te most állampolgár lennél, még akkor is ha ő hazahoz téged Magyarországra.

2016. jan. 27. 15:30
 12/24 anonim ***** válasza:
25%

"most már több államban is JOGOSÍTVÁNYT csináltathatsz, mindezt úgy, hogy illegálisan tartózkodsz az országban" - en nem tudom ki gyartja ezeket a mitoszokat, de Californiaban peldaul ez egyaltalan NEM igy van.

Illegaliskent mar NEM tudsz jogsit szerezni.

Amikor leszallsz a repulorol friss ESTAval kapsz ugye 90 nap tartozkodast, ha masnap elmesz a DMV-be (autos hivatal) es lerakod a kreszt, kaphatsz jogositvanyt, DE csak arra az idore fog szolni, ameddig a 90 nap az utleveledben. Ez annyira friss info, hogy a baratnom most Decemberben harcolt a californiai DMV's nenivel, aki szeretett volna segiteni neki, de mivel kevesebb mint 2 honap maradt a 90 napos tartozkodasabol, nem adtak neki jogsit. Vagyis ha masnap ahogy megerkezik elmegy, mar itteni jogsival vezethetne, de az pikk-pakk lejar, es lejart jogsival vezetni olyan mintha jogsi nelkul vezetnel... De mivel o mar itt volt tobb mint egy honapja mikor kitalalta, hogy kene jogsi, kicsuszott az idobol es nem adtak neki! Illegaliskent gondolod fognak adni? ebresztoooooo

"Utah államban illegális bevándorlóként, még rendőr is lehetsz" mit szivtal? Kerek en is belole....

[link]

Utah P.officer kovetelmenyek: A minimum age of 21, US citizenship.... leforditom: amerikai allampolgarsag az egyik kovetelmeny, hogy valaki Utah-ban, vagy akarmelyik USA allamban rendor legyen. Az egyetlen kivetel, amikor nem-allampolgarokat felvesznek, az, amikor az illeto zoldkartyas es mar be van adva a polgarsagi kerelme es a rendori eskutetel (ami az iskola vegen van) elott megszerzi a polgarsagot. Vagyis csak polgarok tehetik le a rendori eskut de zoldkartyaskent mar elkezdheted az akademiat.

en nem akarok senkit lebeszelni, en is itt elek, tudom milyen finom a kolbaszkerites, de ne terjesszunk mar agyba fobe h.lyeseget otthonrol a kanapebol mikor legtobben meg csak kulfoldon sem jartatok, nemhogy az Allamokban.

"Sok emberről tudok aki 10-20 éve kint van illegálisként" - persze, de gondolj mar bele ember, ezek 10-20 eve mentek ki! Akkor meg TELJESEN mas volt a vilag. En is sorbaalltam a kovetsegen vizumert es a szigoru tekintetu bacsi kifaggatott mindenkit annak idejen. Mostmeg online kitoltesz nehany kerdest, fizetsz $14 es kesz az engedely amivel beutazhatsz.

Vannak kivetelek, mint mindenben. Regi lakotarsam tanulokent volt kint es a neni a hivatalban elirt valamit es adtak neki social szamot. Pedig diakoknak anno nem jart. A masik lany eseteben pedig a hitelkartya tarsasag qrt el valamit es adtak neki egy American Express kartyat ugy, hogy nem volt se social szama se jogositvanya! Vannak ilyenek, de ritkak mint a feher hollo.

"Tudtok esetleg valamilyen hasznos tanácsot adni?" nehany:

tanuld az agolt es melle meg esetleg a spanyolt ha unatkozol (ez a deli allamokban fog jol jonni)

legyenek nagyon jo szamitogepes ismereteid (sose tudod mit hoz a sors es ne itt/akkor kelljen megtanulni /mint nekem.../)

varj meg par evet es gyere ki ilyen kemping izevel hogy meglasd milyen itt a vilag. Osszeszedhetsz egy csomo ismerost, belelatsz egy kicsit az amerikai eletbe es vilagot latsz. Aztan gyere ki ujra, vagy probald meg az au-pair-kedest. Ki tudja, lehet hogy megismerkedsz egy herceggel, aki majd elvesz. Menj el hajora dolgozni. Iszonyu kemeny melo, de megeri, mert a penzbol, amit osszeszedsz, visszajohetsz egy nyugati parti korutazasra, vagy keleti part, vagy ahol meg nem jartal.

En mindig azt tanacsolom embereknek, hogy elobb tessek kijonni megnezni. Egeszen mas a valosag, mint ami a teven nevelkedett fejecskekben van a nagy Amerikat illetoen. A baratnom is 2 eve kijott nyaralni es utana dontotte el, hogy ez tenyleg phasza, megeri visszajonni es megprobalni, de ismerek tobb olyat is akik nyaralni jottek, majd kitalaltak hogy maradni akarnak, aztan 6 honap mulva farkat behuzva iszkoltak vissza kishazankba, mert annyira nem jott be nekik az itteni elet.

Nem lehet ilyen dontest hozni ugy, hogy az ember nem is volt meg itt.

2016. jan. 27. 22:51
 13/24 anonim ***** válasza:
66%

[link] Hatalmas nagy ökörség, hogy már nem tudsz illegálisként jogosítványt szerezni, főleg úgy, hogy tavaly kezdték el bevezetni ezt a törvényt.

[link] Itt pedig arról, hogyan lehetsz illegálisként rendőr.

2016. jan. 27. 23:25
 14/24 anonim ***** válasza:
66%
Ha te állítólagosan az államokban élsz, akkor, hogy-hogy nem ismered az ott hatályos törvényeket? És akkor még te vagy felháborodva? A másik, hogy szépen leírtad ugyan azt, amit már előtted kb. 3-an. Ettől nem leszel okosabb, sem "amerikaibb". Ekezetek nelkul pedig barki tud irni.
2016. jan. 27. 23:32
 15/24 anonim ***** válasza:
38%
Az utolsó, hogyha te az USA-ban élsz, jelenleg is (gondolom) akkor, hogyan lehetséges az, hogy magyar IP címed van?
2016. jan. 27. 23:33
 16/24 anonim ***** válasza:
57%

tegnap 23:25 - mikor voltal utoljara Californiaban es probaltal a DMV-ben jogositvanyt szerezni ugy, hogy nincs social szamod? Mert a baratnom December 21 vagy 22-en (2015) es nem adtak neki, a korabban mar leirt dolgok miatt.

De te elolvasol nehany cikket, hogy lehet, es az mindjart ugy is van, ugye?

but some are allowing immigrants who are legally in the country to wear the badge. From Hawaii to Vermont, agencies are allowing green-card holders and legal immigrants with work permits to join their ranks. - neked latom meg nem megy az angol...nembaj, segitek szivesen: illegal immigrant es legal immigrant kozott, bar ranezesre csak "il" a kulonbseg, a valosagban oriasi kulonbseg van.

Hiaba szajkozod, hogy illegalisan lehet valaki rendor, attol meg az nem valik igazza. A USA Today cikk arrol ir, hogy NEHANY allam bevalaszt legalis (nem-allampolgi) embereket, peldaul zoldkartyasokat, a testuletbe, de SEHOL nincs arrol szo, hogy az orszagban ILlegalisan tartozkodok bealhassanak rendornek. Nem ertem, minek erolteted a dolgot, ha nem ertesz hozza?

"És akkor még te vagy felháborodva?" koztem es kozted az a kulonbseg, hogy en tenyleg az USAban elek, ha hiszed ha nem, teszek ra, de az emberi butasagnal csak a felreinformalas mergesit jobban. Nem egy, nem ket embernek segitettem mar az USAba jutas tekervenyes utjan ertekes, sajat boron tapasztalt informacioval, es amikor valaki a nagyvilagba kiabal ilyen blodsegeket, hogy illegalisan lehet rendornek menni az USAban, uristen, kinyilik a bicska a zsebemben.

Haha, mindjart kitalalok valamit, hogy hogyan bizonyitsam hogy itt vagyok, de csak ha szepen megkersz ra ;)

2016. jan. 28. 00:36
 17/24 anonim ***** válasza:
Ezt a illegálisként lehetsz rendőrt én is erős túlzásnak tartom. Azért ott alaposan megszokták nézni az ember múltját, stb.
2016. jan. 28. 12:07
 18/24 anonim ***** válasza:

No, de hát ezt a rendőrös dolgot csak Utah államra írja. Tudtommal annak az államnak vannak furcsaságai. Meg nyilván a rendőr végzettség szükséges hozzá.

Mindazonáltal olyat már több amerikai filmben is láttam, hogy egy bűnöző egy kisváros seriffje lett. :D

2016. jan. 28. 17:02
 19/24 anonim ***** válasza:
57%

"ezt a rendőrös dolgot csak Utah államra írja" - nem irja!!!!

nem ertitek meg hogy azt irja a cikk hogy legal immigrant es NEM azt hogy ILLEGAl immigrant...csak en tudok olvasni? A ketto kozott qrva nagy kulonbseg van...

2016. jan. 28. 18:16
 20/24 anonim válasza:
42%

Engem üldöztek a behajtók, aztán kiszöktem Amerikába.

Egy darabig illegálisan voltam itt, aztán nyertem a zöldkártya lottón, azóta leglálisan.

itt dolgozom azóta, videókat csinálok, tanyán élek.

2016. jan. 29. 09:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!