Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Minimálbérből merre lehet...

Minimálbérből merre lehet utazgatni?

Figyelt kérdés
Nehéz időszakot élek meg, úgy döntöttem minden 2. héten szombaton, vagy egy teljes hétvégére elmegyek valahova. Először meglátogatni a rokonokat, barátokat, de utána nincs ötletem. Szüleim támogatják az ötletet, mert látják milyen a helyzetem. Egyedül mennék.
2016. szept. 4. 21:13
 1/6 anonim ***** válasza:
Nem mindig a pénz szabja meg a lehetőségeket, még ha elsőre úgy is tűnik. Vannak utazási irodák által szervezett, akár 1 napos utak, bár ott kötve vagy a csoporthoz, de érdekes helyekre juthatsz el olcsóbban, mint ha egyénileg tennéd. Ha egyedül szeretnél menni, akkor neked kell tudnod, mihez van hangulatod. Itt meg nem mindig a távolság számít. Én például ha nyugalomra vágyok, és szívesen merengenék egy tengerparton, be tudom helyettesíteni s tengert a Tiszával is, ami itt van közel. Mesélj, hova mennél?
2016. szept. 4. 21:20
 2/6 A kérdező kommentje:
Városon kivül szeretnék lenni ilyenkor, akár országon kivül is. A csoportos túrák is jók lennének, szét fogok nézni majd az ajánlatok közt.
2016. szept. 4. 21:25
 3/6 anonim ***** válasza:

workaway.info

csak az oda-vissza utazást kell állnod, és dolgozol a szállásért

2016. szept. 4. 21:28
 4/6 anonim ***** válasza:

hostelekben, diákszállókon olcsón lehet aludni, vagy létezik ez is:

[link]

Itt találsz róla beszámolót:

[link]

Ha külföldre mennél, pl. a skyscanneren érdemes nézelődni repjegyeket, a repjegyportal.hu-n pedig kaphatsz tippeket akciókra. Ki lehet fogni 3-5 ezer forintos jegyeket is.

Itthon nagyon szép a Bükk (a kedvencem), a települések, pl. Eger és a táj is. Klassz az Őrség, ilyenkor, míg jó idő van, a Tisza-tó, a Körösök, Bodrog, ezek környékén a szállás is megfizethető. Szegedet, Pécset, Kőszeget is érdemes megnézni, persze kérdés, hol élsz.:-)

Külföldön Prága nagyon klassz, Pozsony és környéke, úgy általában a Felvidék szép és megfizethető. Erdélyben sajnos még nem voltam. Ősszel érdemes elmenni tengerparti helyekre is, olcsóbb, mint főszezonban. A Ryanairnél ősszel Milánóba, Brüsszelbe, Berlinbe, Velencébe és Londonba vannak repjegyek 6000 Ft alatt.

Érdemes nézegetni utazási blogokat, van egy csomó a neten, ott is kaphatsz ötleteket.

2016. szept. 4. 21:43
 5/6 A kérdező kommentje:
Nagyon kedvesek vagytok köszönöm a sok hasznos tippet, tanácsot! Sokat segitettetek.
2016. szept. 4. 21:53
 6/6 anonim ***** válasza:

Az autóstop nem divatos, de igen hasznos, ha kevés pénzből kell gazdálkodnod. Fizetős, de a tömegközlekedésnel olcsóbb, a stoppolásnál meg biztosabb verzió a telekocsi (oszkar.hu, BlaBlaCar)

Szállásnak ott a couchsurfing, de a hostelek, ifjúsági szállasok, kempingek is nagyon olcsók vagy mondhatnám az egyházi szállashelyek többségét is. Sőt, egyes országokban eleg szabadon felverheted a sátradat is. Az étkezést is olcsón megúszhatod drágább orszagokban itthonról vitt kajával, olcsóbb helyeken meg helyben vásárolttal. Persze azért a helyi finomságokat ne szalaszd el, a Tripadvisoron es az egyes helyek honlapjain találsz utalást arra, hogy egy-egy hely mennyire drága.

2016. szept. 4. 22:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!