Ti hogyan tartjátok el minimálbérből a gyereketeket?
Na igen, le leszek pontozva én is, de az elsőnek igaza van - ezt hívják felelős gyermekvallalasnak.
Ha később alakul így az élet, akkor nálam biztosan felmerulne, hogy a gyerek vegyen fel diakhitelt
A diakhitel pont erre van kitalalva. Nyilvan olyan diplomat nem erdemes megcsinalni, amivel utana nem lesz olyan allasa, amibol gond nelkul vissza tudja fizetni.
Az is egy megoldas hogy dolgozik mellette mint irod.
Meg osszeteheted a ket kezed, hogy legalabb lakni van hol es nem irod hogy lakbert is fizetni kene.
Kedves első. Ne gyere már azzal, hogy minimálbéres bérért nem is vállaltál volna gyereket! Az eszedbe sem jut, hogy amikor a kérdező 18-20 évvel ezelőtt terhes lett, akkor jó anyagi körülmények között élt? Amikor nem minimálbérrel dolgozott, és volt mellette egy férj aki szintén jól keresett? Nyilván 18-20 éve nem 20 ezer forint volt a bére.
20 év alatt változik az ember élete, sorsa, a kérdezőnek ez jutott. Nem viheti el a lányát a kórházba, hogy
-doktor úr ! Igaz, 20 évet elkéstem vele, de abortuszt szeretnék mert minimálbéres lettem.
Sajnos vannak akik egyéb okok miatt ilyen helyzetbe kerülnek, de ugye akinek erről fogalma sincs az olyan mint az első kérdező. Fiatal, fingja nincs az emberi sorsról de osztja az észt.
Kedves kérdező.
Spórolni csakis a bevásárlásokkal lehet. Bizony nézni kell, hogy hol van akció, mi hol olcsóbb. Persze ha tud az ember elmegy másodállásba, vagy otthon vállal vasalást, varrást egyéb apróbb dolgokat.
mivel dolgozik is mellette így a saját extra dolgait tudja fizetni. annak örülj,hogy helyi egyetemre ment,mert képzeld,hogy akinek kolit vagy albérletet kell fizetni,az mennyi pénzt elvisz. ha ketten lennétek akkor persze jobb lenne a helyzet.
egyébként én 2 minibálbéres szülő mellett nőttem fel egy testvérrel.sose éreztem semminek a hiányát. de gondolom ha nem saját lakásban éltünk volna kevesebb jutott volna mindenre. általában 3 gyerek után jár több támogatás,végig ingyen tk,étkeztetetés ingyen vagy nagyon kedvezményesen stb..azért ez nem mindegy.később egyetemen szociális ösztöndíj stb.de nyilván erre nem lehet alapozni,de ahogy észrevettem azoknál a barátaimnál akiknél 2 tesó volt,mindig több támogatásban részesültek mint én 1 tesóval
Ja, hogy valaszoljak a kerdesre is: Sehogy. Azert mentem kulfoldre. Mert sajat lakasunk nincs, ellenben nekem kell segitenem a nyugdijas szulot is, aki egyedul nem boldogulna (neki sincs sajat lakasa), a csokkent munkakepessegu ocsemet, es emellett persze eltartani a "sajat" csaladomat.
Itt, ha nem is bosegesen, de meg tudunk elni, otthon erre eselyem se lenne.
31f
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!