Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti hogyan tartjátok el minimál...

Ti hogyan tartjátok el minimálbérből a gyereketeket?

Figyelt kérdés
Egyedül "nevelem" az egyetemista lányom. Minimálbért keresek, az apja havi 20 ezer gyerektartást ad, így van nagyjából 90 ezer forintunk. A lányom amennyit tud, dolgozik az egyetem mellett. Így tőlem nem kér semmi másra, csak a bérleteire, ami 9 ezer ft/hó. Úgy értve semmi másra, hogy bevásárolni nyilván én szoktam, főzök rá, stb. A fizetésem majdnem fele elmegy a rezsire, egy-egy hétvégi bevásárlás pedig mindenki tudja, milyen könnyen beleszalad 7-8 ezer ft-ba. Ti hogyan spóroltok? Ha én egy gyereket nem tudok eltartani ebből a pénzből, a többgyermekes családok hogyan oldják ezt meg?
2015. aug. 17. 08:52
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
79%
Engem lepontoztak amiert kulfoldet irtam, de ahogy latom megoldast ok se tudtak mast irni.
2015. aug. 17. 13:07
 22/30 anonim ***** válasza:
24%

Utolsónak:mindenkit lepontoznak..gondolom a megoldás az ha mondjuk 25 évesen szülsz legyen annyi pénzed már akkor,hogy 60 éves korodig elég legyen..én se mondanám senkinek hogy a semmire szüljön,el is szörnyedek az olyanokon de az ember mindent nem tudhat előre.

Na hogy valami hasznosat is írjak:nem tudom mekkora lakásotok van de nem tudtok kiadni egy szobát?Mi egyetem alatt így laktunk a párommal hogy a kisebbik szobát kiadtuk(összesen 1,5 szobás volt a lakás) a rezsi felét fedezte

2015. aug. 17. 13:54
 23/30 anonim ***** válasza:
83%

A lányod mit tanul? Nem tud abból különórákat adni vagy korrepetálni? Sokkal jobban fizet mint a diákmunka és nem is annyira fárasztó. Lehet legalább akkor a bérlet is beleférne a kiadásaiba.

Én is a szobakiadást ajánlom még mint lehetséges eshetőséget.

Esetleg neked is pluszmunka ha máshogy nem megy, bár gondolom már elég fáradt vagy.

Lányod még kérhetne az apjától pluszban pénzt esetleg tanévkezdéskor, vagy ha nem hajlandó adni, akkor legalább szülinapjára/névnapjára a drágább könyveket.

Nagynéném hasonló helyzetben úgy oldotta meg,h volt kertje, szinte mindent megtermelt benne, hajnalban munka előtt meg estefelé ellátta az állatokat, locsolt hétvégén meg kertészkedett. Kajából csak nagyon alapdolgokat vettek, amit nem lehet megtermelni a kiskertben pl. liszt, cukor, rizs

Fizetésemelést próbáltál már kérni a munkahelyen? Ha csak 5-10ezer Ft-ot adnak az is vmi. Ne legyél szégyenlős minimálbér mellett.

Én munkahelyváltáson is gondolkodnék.

2015. aug. 17. 14:06
 24/30 anonim ***** válasza:
47%

Persze, a felso tizezer ugy gondolja, hogy ha a szegenyek nem vallalnanak gyereket, egy generacio alatt kipusztulnanak, mindenki gazdag lenne, es eljone a szep uj vilag.

Arra mar nem gondolnak hogy akkor ki dolgozna nekik...

2015. aug. 17. 14:47
 25/30 anonim ***** válasza:
65%
Elég felelőtlen dolog így élni. Na mindegy. Az apjával nem lehetne beszélni? 20 ezer az semmi.
2015. aug. 17. 20:19
 26/30 anonim ***** válasza:
42%
mondom én hogy senki válasza nem jó :D gratula annak aki lepontozza azt aki segíteni akar..bezzeg aki csak szapulja a kérdezőt nagyon okosat és hasznosat ír,messzire megy vele szegény :S na mind1
2015. aug. 17. 21:00
 27/30 anonim ***** válasza:
32%

Tapasztalt,felnőtt nő vagy. Tanísd meg a lányod hogyan csinálja meg a szerencséjét! Persze ha szép és csinos nem valami rondaság.

Sok 38-40 jó körülmények között élő férfi szingli Budapesten.

2015. aug. 17. 21:52
 28/30 anonim ***** válasza:
Hasonló a helyzet nálunk is, annyi változtatással, hogy a szüleim együtt vannak. Amikor egyetemre mentünk egy rokkantnyugdíjból és egy segélyből kellett meglenni, ösztöndíjat nem kaptam, mert élnek a szüleim és nincs testvérem. Dolgozom az egyetem mellett évek óta+ kapok bursát, így nem kell otthonról pénzt kérnem, kolit, utazást, tanszert, ruhát és kaját magamnak állok. 2 éve anyukám kapott munkát, apám meg öregségi nyugdíjas lett, így már könnyebb a helyzet bár apámnak alapból fogalma sincs róla, hogy mennyibe kerül a koli, eleinte még azt sem akarta elhinni, hogy az nem ingyen van és az első 3 évben nem is tudta, hogy mit is tanulok tulajdonképpen. Mondtuk neki de nem érdekli. Szóval igazság szerint ő nemigen száll be az "eltartásomba" (ami jelenleg annyit takar, hogy amikor hazajövök havonta egyszer, anyukám csomagol nekem kaját és fizeti a visszautamat, illetve ha tud, ad pár ezer forintot a bérletemre.)
2015. aug. 17. 22:47
 29/30 anonim ***** válasza:
76%

A lányod elmehet dolgozni, nem csak heti pár órát. Létezik módosított órarend (most már nem tudom, mi a neve pontosan), hogy a gyaksira jár be, egyébként nem. Úgy elmehet 6 órában is melózni, és mellette még tanulni is tud.

- lesz pénzetek

- beszáll a rezsibe, néha a kajavásárlásba

És mielőtt leszóltok, én is dolgoztam heti 32 órában suli mellett, és mégis 4-re államvizsgáztam.

Nem büfé-, hanem Semmelweis Egyetem védőnő szak.

2015. aug. 18. 08:05
 30/30 anonim ***** válasza:
Egedül bizony nehéz, kellene egy társ neked. Ketten könnyebb.
2015. aug. 18. 12:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!