Ti hogyan tartjátok el minimálbérből a gyereketeket?
Miből kellene mégis kimasznom, NYUSZIKA? Ja, hogy fogalmad nincs róla, mi az a felelős gyermekvallalas? Az pl, hogy úgy vállalat az ember gyereket, hogy ne éhezni és nélkülözni kelljen. Márpedig ahhoz a minimalbernel több jövedelem kell. Sőt, képzeld, nőként én azt is alapnak tartottam mindig, hogy ne gyesre, hanem gyedre legyek jogosult és ez legyen olyan magas, hogy apa nélkül is gond nélkül el tudom tartani a gyereket.
Senki nem mondta, hogy gazdagnak kell lenni hozzá, de a nyomorba minek SZÜLNI?
Nem a nyomorba szültem, kedves utolsó válaszoló, de ezt már mintha megírtam volna. Több, mint 20 évvel ezelőtt egész más volt a helyzetem, akkor még volt egy olyan munkám, amit ma már nem tudnék ellátni. Ezt nem én akartam így. De most ne azon menjen már a vita, hogy én minek szültem!
Mellesleg ha mindenki csak akkor vállalna gyereket, ha már félretette az egyetemre valót is, akkor igen hamar kihalna a magyar nép.
szóval csak h a kérdésre válaszoljak :
excel tábla és írjatok be minden kiadást és bevételt
ott pontosan látod majd mi az ami felesleges volt
spórolni: nem a legdrágábbat megvenni
előre tervezi a főzést 1 hónapra és csak azt megvenni ami kell majd
újrahasznosítani a tegnapi maradékot
amit lehet házilag elkészíteni
lecserélni a lámpákat ledre - ezen azért nyersz akár 2-3 ezret is havonta ha sok a lámpa
lecserélni fokozatosan a elektromos berendezéseket A+ kategóriásra
ha elmész mindig zárj le minden elektromosat - vagyis húzd ki a konnektorból (hűtőt értelem szerűen ne)
csak akkor mos ha teli a gép - a centrifugát állíts a legkisebbre, a programot is úgy érdemes választani h a legtöbb ruha igazából nem lesz koszos - inkább az izzadság és por amit el kell távolítani, arra elég a 30 fok is
fürdés - gyors zuhany
ha tudod és van lehetőség érdemes a mosógép szürke vizét pl wc öblítésre felhasználni
keresd mindig az akciókat
hirtelen ennyi jutott eszembe
Nem tudom melyik városban laktok és neked a térded miatt nyilván nem megoldás, de a lányodnak bérlet helyett bicikli. 3-4 havi bérlet árából megvan és akkor évekig megoldva a közlekedés.
Maximum december-januárban kell bérlet, amikor a legnagyobb hideg van, de akkor pont vizsgaidőszak van, lehet elég neki csak pár darab jegy, amikor vizsgázni kell menni.
Apjánál/barátjánál nem szokott aludni? Olyankor elég egy szobát fűteni ha egyedül vagy otthon.
Ételekből nyilván a legspórolósabban,de ezt te is tudod, amit írtál nagyon kevés egy hétre szerintem 2 emberre, szóval ezt neked nem kell részletezni (esetleg neten lehet új ötleteket nézni h ne unjátok a szokásos recepteket). De most nyáron amikor olcsó a zöldség/gyümölcs tegyetek el lecsót/lekvárt/szörpöt/fagyasztva akármit, jól jön a szűkös téli hónapokban.
Melyik városban laksz? Ha megmondanád az ott lakók biztos tudnának még tuti tippeket adni, hogy hol vásárolj vagy milyen programok vannak ingyen esetleg egyéb igénybe vehető lehetőségek.
A lányod nem kaphat egyetemen szoctámot? Bursa ösztöndíjat próbálta igényelni az önkormányzatnál?
A bicikli sajnos nem jó megoldás. A lányom nem helyben jár egyetemre attól, hogy nem koleszos és nem albérletes. Én mondtam neki, hogy azt biztos, hogy nincs miből, az apja pedig 2 év alatt egy fillért nem adott a taníttatásába (pedig legalább háromszor annyit keres, mint én és nincs másik gyereke). Így naponta több órát ingázik tömegközlekedéssel Pestre.
Bursa-t kaptunk 2 félévvel ezelőtt, az előzőt nem ítélték meg. De amikor kaptuk is nagyon csekély összeg volt (4-5 ezer Ft). De megpróbáljuk majd idén is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!