Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Amerikába így kimenni 2-3...

Amerikába így kimenni 2-3 évre? Repülőjegy le van foglalva

Figyelt kérdés

Alig 1 hónap múlva megyek Brooklynba, találtam egy klassz kis albérletet, lakótársakkal, rögtön oda megyek elsőnek, azonnal költözhető is..Csupán 2-3 évre megyek, leginkább dolgozni, nem igazán számít a lakás kinézete, de ez amúgy is szép és újszerű..Munkának elég lesz egyenlőre bébisitter, takarítőnő, vagy pincérnő..Modellkedem is, 5 éve, meg van női szabó szakmám technikusival, tanfolyamaim, érettségim, végeztem főiskolát. Folyékonyan beszélek angolul, megtanultam az angol és amerikai közti különbségeket. Költőpénznek viszek 200 ezer ft-ot, megnézek annyi nevezetességet, ami ebből az összegből kifutja. Aztán havonta mindig megnézek valamit, kipróbálok dolgokat, helikopter, komp, stb stb..Aztán évek múlva, mire ez megtörtént, lehet hogy ott maradok élni az életemet, vagy hazajövök. Amerika, így?

-Hogy kell metró bérletet váltani, hol?

-A belépőkre valami New york pass?

-Van olyan kártya, amivel több mint 13a országban lehet telefonálni.. Arról infó?

2015. aug. 28. 13:10
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Nem mondom, ahhoz képest mennyire határozott elképzelésekkel indulsz neki, elég földhöz ragadottra sikeredtek a kérdéseid.

A helikopterezésig értettem pontosan mit akarsz, de ott elvesztettem a fonalat, ahol megkérdezted hol kell metró bérletet venni.

Aztán nem értettem pontosan, megnézted-e, mit ad a google new york pass keresésre, mert a helikopter bérletnél több találatot mutatott elég releváns információkkal.

A modellkedést is értem, de kérdezem, esetleg ismered-e a voipos szolgáltatásokat. Ez a 13a országos telefonálás kapcsán ötlőtt fel bennem.

Rengeteg időd van még, és biztosan nagy kaland lesz az út.

2015. aug. 28. 13:26
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Ha megmondod bevandorlasi tisztnek hogy 3 evre jottel es dolgozni akarsz, nem lesz szukseged se berletre se New York Passra, es telefonalni Magyarorszagrol is fogsz tudni. De komolyan, amit berletnek nevezel, az Metro Card, es barmelyik metro allomason automatabol lehet venni. Tobb fajta van, elotte nezd meg New York City Transit oldalat, melyik neked valo. A City Pass muzeumok latogatasara jo, azt is meg kell nezni neten, hogy kifizetodik-e. Es ami a telefon kartyat illeti, legjobb lenne egy helybeli magyarnal erdeklodni. Nem akarlak piszkalni, de ha mar olyan hosszu utra keszulsz, legy egy kicsit onalobb, hiszen minden informacio elerheto interneten. Peldaul az, mennyibe kerul egy helikopteres varosnezes.
2015. aug. 28. 13:36
 3/13 anonim ***** válasza:
98%
Előbb talán a munkavállalói vizummal foglalkozz.
2015. aug. 28. 13:43
 4/13 anonim ***** válasza:
96%
Ott kezdődik, hogy be sem engednek téged.
2015. aug. 28. 14:00
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

"Modellkedem is, 5 éve, meg van női szabó szakmám technikusival, tanfolyamaim, érettségim, végeztem főiskolát. Költőpénznek viszek 200 ezer ft-ot, megnézek annyi nevezetességet, ami ebből az összegből kifutja."

Ha trollkodni jöttél, minden elismerésem, minden benne van ebben a kérdésben. Szándékosan nem lehetett könnyű ezt összehozni.

Ha komoly a kérdés, akkor csak fogom a fejem. De kicsit több pénzt vigyél, mint 200 ezer, mert abból kijön ugyan egy havi lakbér, de a kaucióra már nem lesz elég.

2015. aug. 28. 14:17
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Ráadásul azt a 200 ezret városnézésre szánja.

Ez csak egy kamu kérdés lehet...

2015. aug. 28. 15:58
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Te vagy kb. 0-ás IQ-val rendelkezel, vagy trollkodsz. Vagy mindkettő.
2015. aug. 28. 16:44
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Az a meglátásom,hogy ahogy megérkezel a reptérre fordítanak is vissza. Szóval a 200K költőpénz nem is rossz ötlet. Legalább nem hitelből fedezed az egynapos oda vissza repülőutad.

[link]

Ez nem Európa nem utazol be csak úgy.

2015. aug. 28. 18:01
 9/13 anonim ***** válasza:
92%
és ez még sak beutazás volt. A letelepedéshez szükséges vízum,amire szükséged lenne teljesen más kérdés.
2015. aug. 28. 18:02
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Ez egy igen fontos rész. Vedd figyelembe:

Az ESTA esetében nincs lehetőség arra, hogy a kérelmező a belépést követően az egy alkalomra szóló 90 napos tartózkodását hosszabbítsa, vagy látogatási vízumát tanulmányi, illetve munkavállalási vízumra változtassa.

Másrészt nem úgy tűnsz nekem,mint akinek nélkülözhetetlen hiányszakmája lenne,vagy eleve felvették volna vaahova. (bébiszitter,eladó stb...)

[link]

Másrészt,hogy tisztázzuk,ha 90 nap után nem hagyod el az országot a hatóságok kitoloncolnak. Ha elmenekülsz szökevény bevándorló leszel,aki nem jogosult az Amerikai egészségügyi ellátásra,jogosítványra,oktatásra stb.

Bevándorlóként nemvállalhatsz komolyabb munkát,amihez személyazonossági igazolás kell,mert rájönnek ki vagy.

Ha ilyen kuli munkákat elvállalsz,ami nyitott opció marad elfelejtheted a jelenleg kinézett lakbérleted is és vmelyik leprtelepen találsz fizethető lakást.

2015. aug. 28. 18:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!