Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Külföldön a magányt hogyan...

Külföldön a magányt hogyan lehet legyőzni?

Figyelt kérdés
2010. márc. 4. 20:45
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
74%
én hét éve mentem el Pestről, egy olyan helyre hogy a legközelebbi lakott település (3000fő) 8 kilométerre van. azt mondták a pesti ismerősök, haverok, hogy pár hónap mulva vissza fogok szökni, mert honvágyam lesz. Hát annyira nem hiányzik Pest hogy semennyire. imádom a hegyeket barlangokat, így jól érzem magam, túrákat vezetek így nem is unatkozok, a nyelvet megtanultam, szomszédaim 1-2 km-re nagyon kedvesek és nagyon vendégszeretőek. Budapesten sok felé laktam, szinte sehol nem tudtam ki a szomszédom, nem hogy még segítsen is. Itt alap hogy segítenek egymásnak az emberek, és beszélgetnek is egymással. Eszem ágában sincs visszamenni "civilzációba" bőven elég a neten keresztül
2010. márc. 7. 12:54
 12/23 anonim válasza:
100%
Szia, Én 11 évet éltem külföldön és sajna azt kell, hogy mondjam, hogy ha ott vagy az itthoniak hiányoznak, ha pedig itthon vagy, akkor az otthoniak. Ez nagyon rossz érzés és nálam rengeteg sírással is járt, mert egy idő után mind a 2 helyen otthon éreztem magam és nagyon szerettem lenni, de 1800km az mégis csak egy oylan távolság volt, hogy nem tehettem meg, hogy tévégente hazaugráljak. És ha csak 1 bizonyos időre vagy kint, akkor készülj fel rá, hogy hazatérésed után megint lesz egy ilyen érzelmi hullámod, csak pont a mostani ellentéte. Akkor majd az otthagyottak fognak nagyon hiányozni, és itt nem csak személyekről, hanem a helyről, kultúráról, életvitelről ... stb is beszélek. Viszont az igaz, hogy az évek során adaptálódsz a jelen helyedhez és egyre jobban fogod ott ézeni magad, ami azt jelenti, hogy egyre ritkábban fog rádtőrni a honvágy.
2010. márc. 8. 08:21
 13/23 anonim válasza:
100%
Az előttem szólóhoz csatlakoznék. Mikor először külföldön dolgoztam 1 évet utána hazamentem, s azóta is sokszor hiányzik az az életem, azok az emberek. Most épp Angliában dolgozom egy családnál s még a városba bemenni is túl messze van, így itthon vagyok egyedül, hétvégén viszont a barátommal aki angol és elvisz ide-oda, csak a hétköznapok magányosak. De hát valahogy csak elvagyok. Csak majd jó lenne vele élni egyszer.. Szóval igaz, ha van barátod/barátnőd, akkor elrepül a honvágy többnyire. De ez az egész típus függő is. Nem maradhat meg külföldön egy olyan ember sem, aki túlságosan kötődik az otthonához. Mert annak csak egy szenvedés lesz és nem tudja élvezni a dolgot.
2010. márc. 8. 15:08
 14/23 anonim ***** válasza:
47%
Én alig várom, hogy végre elmehessek ebből az országból, és ha sikerül, akkor legfeljebb látogatóba jövök vissza, de lehet, hogy még úgy sem. Én nem is tudom elképzelni, hogy miért éreznek néhányan honvágyat, számomra ez az érzés nem létezik. Természetesen barátokat kell találni az új helyen, és az itteni barátokkal pedig tartani a kapcsolatot.
2010. márc. 11. 11:21
 15/23 anonim válasza:
100%

MSN, Skype stb barátokkal, meg a családdal.

Menj el bulizni, ha engedi az időd.

Vagy ismerkerj meg új embereket (:

2010. márc. 11. 16:13
 16/23 anonim válasza:
30%
minden este menj el sztriptízbárba
2010. márc. 11. 20:11
 17/23 anonim ***** válasza:
67%

Csibéim! Néhányan összetévesztitek a magányt a honvággyal!

Magányos a szülőhazádban is lehetsz. Azt is le kell győzni.

A honvágy előfeltétele a HON, amit rövidebb hosszab időre, egyes esetekben végleg elhagyunk, s az az érzés csak azt követően jelentkezik.

2010. márc. 11. 21:05
 18/23 A kérdező kommentje:

most jottem ki de megzek is haza ..

ramtort egy olyan erzes ami nagyon rossz

ez maganz is, honvagy is...

kar volt kijonnom, onmagam keresem de rajottem hogy nem az a lenyeg hogy hol el az ember...London, New York, Paris, Roma,..stb ess??? akkor mivan

haza csak 1 van es most jottem ra mit is jelent igazan az hogy honvagy es magany

idegenek erzem magam..

2010. márc. 12. 10:58
 19/23 A kérdező kommentje:

nekem ad valamit magyarorszag amit mashol nem kapok meg..

tenyleg kar volt erolkodni...itt angliaban annyira idegennek erzem magam..

pedig megmondtak otthon hogy ez lesz..

en nem tudom legyozni ezt...nyert a honvagy...

ez termeszetes dolog??

szerintem az.

most jovok ra hogy amit idekin keresek azt odahza is megtalalom..

miert menekultem ?? ez megoldas?? most mar tudom hogy NEM

lehet en vagyok gyenge, minden tiszteletem azoke akik kinn tudnak lenni tavol a hazajuktol.

nekem magyarorszag a hazam.

koszonom a kommenteket en ma ejfelkor mar othon leszek.

2010. márc. 12. 11:22
 20/23 anonim válasza:
100%

03-08 08:21 Vagyok.

Akkor köszöntelek körünkben, és Isten hozott újra itthon! :)

Kívánom, hogy találd meg a helyed és egy bodog kiegyensúlyozott életed legyen. Valahol igazat adok neked, mert a sorsod te alakítod és csak az fontos, hogy szeretet és boldogság vegyen körül ... én úgy gondolom, hogy a többi majd megoldódik valahogy. Nem beletörődni kell a sorsodba, hanem hinni magadban és cselekedni!

Még csak annyit fűznék hozzá a "pesszimistább" előttem szólokhoz, hogy apám egyszer azt mondta nekem, hogy: "aki bele mer ugrani a kakiaba, az előbb-utóbb ki is mászik belőle." Te épp most értél partot! :)

2010. márc. 13. 21:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!