Munkanélküli fiatal vagyok diplomával. Ti mit tennétek a helyemben?
24/F vagyok és könyvtáros diplomával rendelkezem.
A megyénkben fél évente egyszer szoktak a szakmában munkát hirdetni (nem vicc). Sokan mondják, hogy büfészakma stb:.
Kezdem tapasztalni az igazukat... Már szinte minden munkát megpályázok de hiába, 4. hónapja vagyok munkanélküli, apám eltart és otthon tengődök nem nagyon csinálok semmi értelmeset se és már nagyon kezdem unni ezt az állapotot!
Ti mit tennétek a helyemben? Mit lenne hasznos kitanulni mostanában? Lehetőleg valami keresett szellemi munkához tartozó képzést ajánljatok.
Azt látom, hogy egyre több hozzám hasonló fiatal megy külföldre. Tényleg ennyire szar a helyzet??
Azt mondod hogy ha valami hianyszakma (a te peldadban orvos) akkor ott le kene vinni a ponthatarokat 400rol 260ra? Ezzel azert nem ertek egyet mert 260at a hulye is osszeszed ami azt eredmenyezne h az orvosi szak megtelne hulyekkel akik egy felev utan kiesnek de akkor meg mi ertelme volt annak a felevnek. Az orvosi kemeny ezert csak az menjen aki tud szerezni annyi pontot.
Egyebkent ha beszelsz nyelveket akkor nem tudsz elmenni egy multiceghez dolgozni?
Nem vagyok tajekozott a munkaero piac igenyeivel mert meg le se erettsegiztem de ha tenyleg szellemi munkara vagysz akkor a diplomadnak nem sok hasznat kveszed, lehet h a nyelveket kene feltornasznod es akkor lehetnel mufordito, tolmacs stb...
Nem valódi a kérdés és fizetnek is nekem? :D
Jól tudsz összeesküvési elméleteket gyártani.
Úgy látom a média agymosása tökéletesen érvényesül kis hazánkban :)
"Tessék megnézni a kérdező kommentjeit"
Igen, én nyilván sosem vagyok szarkasztikus -.-
Én diplomás vagyok, vagyis még nincs a kezemben ( mert 2 hét múlva lesz a diplomaosztó) de levelezőn végeztem, az 5 év alatt végig egy gyárban dolgoztam, és nem is keresek rosszul, havi 150 megvan 180 órára, plusz 20 kafetéria. A párom érettségivel keres 150et, protekció nélkül került be egy nagyon kényelmes állásba, de tényleg, 150 km-ről adta be a jelentkezését, szóval abszolút 0 ismertség nélkül.
Én nem hisztizek, mondjuk nem szeretek gyárban dolgozni, de Ausztriában lábasokat mosogatni se lenne jobb, mi ketten 300 ezerből itt is kényelmesen megélünk, remélem hamarosan elkezdek állást keresni a diplomámmal, és lesz valami jobb is picit, nem vagyok nagyravágyó, ha már 20-30al többet keresek majd az is jó.
Külföldre kiment ismerőseim se élnek sokkal jobban mint mi, pl az egyik ismerős pár is kint van, a nő munkanélküli, a férfi keres egyedül, és kapásból a lakhatásuk 300-400 ezer ft, úgyhogy sokkal több pénzük nincs mint nekünk. A barátnőm meg napi 18 órákat dolgozik, szinte 0 szabadnappal, 2 hetente viszi el a mentő, úgyhogy sokat ér a 400 ezres fizetésével.
Úgyhogy én el vagyok itt is, aki akar, itt is boldogul, persze akinek extra igényei vannak az menjen. Nekem tökéletes így, 0 tartozásunk van, van bőven étel, szórakozás, évente 2 kisebb nyaralás, és még elég sok félretett pénzünk is van, havi 40 ezret elrakunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!