Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Munkanélküli fiatal vagyok...

Munkanélküli fiatal vagyok diplomával. Ti mit tennétek a helyemben?

Figyelt kérdés

24/F vagyok és könyvtáros diplomával rendelkezem.

A megyénkben fél évente egyszer szoktak a szakmában munkát hirdetni (nem vicc). Sokan mondják, hogy büfészakma stb:.

Kezdem tapasztalni az igazukat... Már szinte minden munkát megpályázok de hiába, 4. hónapja vagyok munkanélküli, apám eltart és otthon tengődök nem nagyon csinálok semmi értelmeset se és már nagyon kezdem unni ezt az állapotot!

Ti mit tennétek a helyemben? Mit lenne hasznos kitanulni mostanában? Lehetőleg valami keresett szellemi munkához tartozó képzést ajánljatok.

Azt látom, hogy egyre több hozzám hasonló fiatal megy külföldre. Tényleg ennyire szar a helyzet??

2015. jún. 22. 17:17
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
65%
A helyedben külföldi munkát keresnék. Diplomásként én is csalódtam idehaza, mert a jó állásokat protekcióval töltik be és nem rátermettség vagy tudás alapján.
2015. jún. 22. 17:26
 2/24 anonim válasza:
Jó kérdés, én is ezen gondolkodom, mit lehetne tanulni, ami nem hosszabb 1 évnél, és el is lehetne vele helyezkedni, 2 diploma után már nem vágyom hosszan tanulni.
2015. jún. 23. 08:07
 3/24 A kérdező kommentje:

Azért szerintem elég szomorú ez a helyzet és biztos vagyok benne hogy vagyunk még egy páran hasonló cipőben...

Lassan már én is kezdem elhinni, hogy külföld az egyetlen lehetőség és nem a pénz miatt, mert korábban diplomásként dolgoztam fél évet közmunkában nettó 66 ezerért csak hát megszűnt a hely... pedig ha lehetne most is csinálnám szívesen és nem érdekelne mennyit keresek!

Ez lesz a jövő, diplomás közmunkások mindenhol!

Éljen Magyarország -.-

2015. jún. 23. 13:37
 4/24 anonim ***** válasza:
48%
Szó szerint igaz amit az első leírt.
2015. jún. 24. 15:57
 5/24 anonim válasza:
42%
Menj külföldre! Ez már nem ország, hanem kupleráj! Orbán csinált belőle kuplerájt, a maffiózó haverjaival
2015. jún. 25. 12:38
 6/24 anonim ***** válasza:
28%

De hát könyörgöm, mit gondoltál, hány diplomás könyvtárosra van szükség.

Az igazság az, hogy rosszat választottál.

Külföldön miért találnál jobban efféle munkát, vagy inkább csak állást gondolom,mert a könyvtárosság nemigazán munka.

Bár, ahogy elnézem a kérdést,könnyen lehet, hogy csak egy smafu menjünkkülföldreszaritt kérdés.

Szellemi munka meg hasznosság. Lehetnél orvos, nagy szükség lenne rád kis falvakban. Ja, akkor inkább külföldön, mert ott nagyobb szükség van rád.

Kár volt beléd a törődés, úgy néz ki.

Nem nagyon csinálsz semmi értelmeset? Pont azt csinálod akkor, amihez a legjobban értesz. Szörnyű.

Vagy csinált kérdés.

2015. jún. 27. 05:12
 7/24 anonim válasza:
2015. jún. 27. 09:12
 8/24 A kérdező kommentje:

Na tessék, a szokásos fröcsögés már vártam egyébként :)

Tipikus az itteni emberekre, nem ismer egyáltalán de ítélkezni azt bezzeg tud, én ezt inkább nem is minősítem.

Orvosnak menni, persze hogyne... nyomatják az orvosból huu de nagy hiány van szöveget miközben minden évben 400 as ponthatár van.. végülis korrekt :D Ha olyan nagy hiány lenne akkor letolnák a ponthatárt 260 ra mint egyes szakoknál, máris kétszer annyi jelentkező lenne.

Tipikusan az a szakma ahová bekerülni nehéz de elvégezni már nem, van ismerősöm aki ott tanul ő is ezt mondja.

És hidd el van rengeteg ismerősöm aki kiment külföldre és esze ágában sem lenne vissza jönni. Nem mindenhol ez ám a mentalitás, hogy próbálok kitolni a másikkal ha irigylem, fröcsögök ha valami nem tetszik rajta. Van ahol megbecsülik az embert ám, de nem itt az egyszer biztos :D

És annó mikor jelentkeztem senki se tájékoztatott ám arról hogy melyik szakma mennyire keresett...

És a diákok többsége is ebbe a csapdába esik szépen mennek bölcsész karra tömegesen stb és mire mennek vele?

Sokan vannak még hasonló helyzetben mint én, megsúgom...

És mi az, hogy kár volt beléd a törődés? Szívesen dolgoznék itt a szakmámban, nyilván én tehetek arról hogy diplomás munkanélküliből dunát lehetne rekeszteni és tömegesen mennek ki külföldre

2015. jún. 27. 13:32
 9/24 anonim ***** válasza:
26%

Ugyan már; a könyvtárosság mint szakma!

Jó könyvtáros lennél, ha a Dunát kisbetűvel írod.

Mennyi ész kell ahhoz, hogy valaki kitalálja, hogy -főleg a számítógép egyre szélesebb elterjedésével- mennyire lesz a könyvtáros szakma keresett. Amit mellesleg még a nyugdíjas tanárnők is kényelmesen elláthatnak, meg különféle fogyatékosok. (Gondolom, azt írtad volna, ha a más problémáid mellett még fogyatékos is lennél.)

Hogy nem csinálsz semmi értelmeset, az a te hibád. Csinálhatnál akármit, rajtad áll, ha nem lennél lusta.

De könnyebb nyafogni és követelőzni, hogy építsenek neked könyvtárat, hogy legyen hol "dolgoznod".

Tanulhatsz nyelvet, hogy minél előbb ne rontsd a levegőt ott, ahol ilyen rossz neked, hogy nem tesznek a feneked alá mindent. Fél év intenzív angollal már Londonban szidhatnál bennünket.

Nyár van, még cserépben is nevelhetnél paradicsomot, zöldséget, sóskát, akármit amit a család megehetne.

Iskola nincs, de vannak, akiknek segíthetnél tanulni, ha mást nem tudsz, akkor olvasni.

Ha tényleg annyira unatkozol, talán átképezhetnéd magad papnak, az imádkozás is elég jó semmittevés. Persze ott is néha kell csinálni is valamit.

Igazából úgy néz ki, inkább csak mások által megtermelt pénzen akarsz élni, ahogy írod a "szellemi munkát".

Nem a helyzet szar; megbuktunk gyereknevelésből, úgy általában. Ez van. Nem a te hibád, ez a kor kórtünete.

"24 éves férfi."

2015. jún. 27. 17:58
 10/24 A kérdező kommentje:

Ha nincs mibe belekötni akkor ott a helyesírás ugye... ez is annyira tipikus. Nyilván te nem követsz el sosem hasonló hibát véletlenül se. Képzeld van olyan, hogy doktorok, professzorok is elkövetnek ilyet.

De ez szerintem egyébként már mindennek a legalja. Mert ha nincs mibe belekötni akkor ott a helyesírás :D Komoly felfogás az biztos.

Azért kíváncsi lennék, hogy neked például van-e munkád és konkrétan mi az ha így tudod osztani az észt. Végzettséged? Láthatólag értesz ahhoz, hogy leminősíts másokat, miközben magadról szinte semmilyen információt nem adsz ki. Talán nem véletlenül, mert nincs mit felmutatnod és csak leszólni tudsz másokat?

Nem értem miért esik jól neked az, hogy valakit jellemzel miközben nem is ismered az illetőt.

Zöldségeket egyébként nagy mennyiségben termesztek otthon és sokat tevékenykedek ház körül.

Azt a "semmi értelmeset nem csinálok mostanában" kijelentést én konkrétan úgy gondoltam, hogy a társadalom szempontjából ez a helyzet jelenleg és ezen szeretnék változtatni.

De egyébként igaz is az, hogy ez a mentalitás tipikus hazánkban. Fröcsögünk másokra, belekötünk amibe csak tudunk és másokra mutogatunk. Ez a tipikus felfogás hazánkban :) Nem baj szép számban mennek is elfelé a diplomások ebből az országból, jól is teszik :))

2015. jún. 27. 18:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!