Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Valaki lejart turistavizummal...

Valaki lejart turistavizummal tartozkodott mar Törökorszagban? Mi törtent amikor visszautaztatok Magyarorszagra? Mekkora büntetest kellett fizetni es konkretan hol kellett kifizetni a büntetest?

Figyelt kérdés
Olyan szemelyek valaszat varom elsösorban ki török allampolgarral kötött hazassagot de magat a letelepedest nem tudta emiatt elintezni.Sajnos mi nem tudtuk hogy az ideutazasom elött a Budapestı Török nagykövetsegen kellett volna egy hosszu tavu itt tartozkodasra jogosito vizumot kernem ezert turısta vizummal jöttem amıt akkor a hataron vasaroltam de ez 90 nap tartozkodasra jogosit csupan.Idöközben megtörtent a hazassagkötes,amı nem volt egyszerü nagyon sok dolgot kertek hozza,de letrejött. Mı azt hıttük ezaltal mınden rendben van csak sajnos most derült kı amıkor elmentünk a rendörsegre ınteznı az ıtt tartozkodasomat hogy nıncs rendben mert hıaba a hazassag turıstanak szamıtok de nem ıs ertem mıert? Egy eve vagyok török feleseg....Senkı meg a konzul sem tudja megmondanı mekkora büntetesre szamıthatok ha vısszautazok Magyarorszagra,de en szeretnem tudnı mıelött ebbe belevagok.Nagyon nagy összegekröl beszelt a konzul es amıg az nem lesz kıfızetve addıg magat a hosszutavu ıtt tartozkodasra jogosıto papirt meg sem ıgenyelhetem a konzulatuson Budapesten...

2014. szept. 24. 16:14
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
Amiket leirtal: bankszamla,adoszam,bıztositas es aa bejelentett lakcım azt mınd elötte ınteztetek mıelött magat a tartozkodası engedelyt kerted vagy utana a tartozkodası engedely megletevel mar?
2014. szept. 25. 15:13
 12/23 anonim ***** válasza:

Bocsi, több részletben fogok most válaszolni, hogy ne maradjon ki semmi:

Most már értem, hogy mi volt a gond: te idejöttél esküvőt intézni, és mivel az tényleg elég macerás, közben lejárt a vízumod.

És az esküvő miatt voltatok annyiszor a konzulnál. Valahogy úgy értelmeztem, hogy az anyakönyvezés miatt.

Bocsi, én is felületesen olvastam.

(Folyt. köv.)

2014. szept. 25. 16:02
 13/23 A kérdező kommentje:
Köszönm nagyon varom :)
2014. szept. 25. 16:04
 14/23 anonim ***** válasza:

(Folyt.)

2011-ben jöttem ide turista vízummal.

Év elején összeszedtem minden papírt, lefordítattam, azt felülhitelesítettem a török konzullal, a külügyben kértem rá Apostille-t, és májusban lejöttem sima turista vízummal. (Addigra a vőlegényem is összeszedte a papírjait).

Elmentünk tüdőszűrésre, meg ahova kellett, és beadtuk a papírokat az anyakönyvvezetőnek, és akkor én hazajöttem.

Júniusban újabb turista vízummal leköltöztem a batyummal. Szerdai nap jöttem, vasárnap esküdtünk, utána 10 nap nászút, és utána jött a bürokrácia. De végeztünk mire megkaptam a tartózkodásit.

(Folyt. köv.)

2014. szept. 25. 16:09
 15/23 anonim ***** válasza:

(folyt.)

Megváltozott a nevem, amit egyedül a kaymakamlıknál kellett bejelenteni, és akkor bejegyezték a tartózkodásimba a névváltozást. De a bankban, a háziorvosnál, a nüfus müdürlüğüben, adókártyámon a lánykori nevem van, mivel ott nem fontos a csere. Amúgy is benne van az útlevelemben a lánykori nevem, így tudom magam igazolni.

Aztán mikor először hazamentem az esküvő után, akkor kértem az új nevemmel útlevelet. Az országból hivatalosan kijelentkeztem, hogy ne legyen semmilyen kötelezettségem (járulékok, adóbevallás, stb.), ami azzal járt, hogy bevonták a magyar személyim, és a lakcímkártyámat.

Utána bementem a NAV-hoz, és onnan is kijelentkeztem.

Mikor visszajöttem, akkor pedig honosíttattam a jogosítványomat, mert csak 6 hónapig lehet magyar jogsival vezetni.

Hirtelen ennyi jutott az eszembe a névváltoztatásról.

(folyt. köv.)

2014. szept. 25. 16:15
 16/23 anonim ***** válasza:

(folyt)

A #11 kérdéseden gondolkozok...

Azt hiszem utána intéztük, mert a tartózkodásit azonnal beadtuk, és ott automatikusan a férjem lakcíme lett beírva címnek.

A lakcímnyilvántartóba azt hiszem azért mentünk, mert kellett a bankszámlanyitáshoz és az orvosválasztáshoz.

Istenem, én azon a nyáron többet voltam hivatalokban, mint vécén...

És mikor mindennek vége, akkor jön a hosszabbítgatás, és utána az állampolgársági... Remélem év végére vége lesz ennek az ámokfutásnak.

2014. szept. 25. 16:19
 17/23 anonim ***** válasza:

Megpróbálok utánakérdezni a büntetésnek.

Csak annyit mondj meg, hogy melyik nap járt le a vízumod pontosan.

2014. szept. 25. 16:20
 18/23 A kérdező kommentje:

Köszönöm amıket leirtal 2013 december 6.n.

tavaly azaz 2013 szeptember 6.n erkeztem ıde, es tudod mı az erdekes? Most mar a 2014 es jogallas szerınt ha ervenyes a vızumod ha nem marmınt a turıstavızum akkor sem kerheted vele a tartozkodası engedelyt legalabbıs nekünk ezt mondtak a hıvatalban ezert tudom most en ıs ezt mondanı. nagyon nagy segıtseg a szamomra hogy ılyen szepen összefoglalva leırtal mındent. En tavaly jöttem hozza nyaralnı elöször junıusban akkor ıs vızummal aztan utana ket het utan hazamentem es szept 6.n erkeztem vasaroltam ujabb turıstavızumot akkor meg kellett ugyanıs.

Igen a kıjelentkezesek Magyarorszagon ıs teljesen erthetöek a szamomra. En nem dolgozom ö muszlımkent vallja azt az elvet hogy az iszlam csaladokban ne dolgozzon a nö hanem a haztartast vezesse. Ezen nıncs ıs vıta. Örülnek ha a büntetes összege valahogy kıderülhetne. Mınt ırtam ıgazabol aattol felek hogy akkora nagy lesz ez az összeg,amıket mondanak..hogy nem fogjuk tudnı kıfızetnı. Egyszerüen el sem tudom kepzelnı ha vıssza kell mennem Magyarorszagra es kvazı ottragadok mit csinalok,de meg azt sem tudom hol laknek szoval nem egyszerü a helyzet lebegek most a ket orszag között...Most lehet hogy nagyon nagy butasagnak fog hangzanı amıt leırok de mar arra ıs gondoltam megvarom amıg csatlakoznak az EU-hoz es utana lepek akkor talan mar könnyebben ıntezödnenek a dolgok,ha mashogy nem hat ugy hogy eljönne velem Magyarorszagra akkor,csakhogy az elemzök szerınt 2021 elött nem lesz csatlakozas az pedıg meg 7 ev. Ugyanakkor pont 7 ev mulva ö nyugdıja megy tehat akkor mar Magyarorszagon ıs tudnank mıböl elnı,most vıszont ez szoba sem kerül mıvel Ö ıtt dolgozık,en nem tudnek annyıt keresnı ott M.o.-on hogy alberletet fızessek kettönket eltartsam....arrol nem ıs beszelve hogy a bevandorlası hıvatal honlapjat mar szınte beteve tudom ugyhogy akkor sem lenne egyszerübb a helyzet csak akkor nekı lenne mındez a kalvarıa amı most nekem. De ha mar van ınne nyugdıja akkor ıgazolt jövedelemmel rendelkezne es a letelepedese ott akkor ugy nem ütközne akadalyokba most vıszont ez a verzıo lehetetlen volna. Mondta Ö hogy vegsö megoldaskent eljönne velem ha a büntetes olyan nagy hogy tudjuk meghaladja eröınket es maradna ott csaak hogy velem legyen de mondtam nekı hogy hm ugyanaz lenne akkor a helyzet amı most ıtt velem..Amugy ez a magyaarorszagı elet mas aspektusban szoba sem kerül mert egyaltalan nem szeretnenk csak tudod amıkor az ember mar gondolkodık mındenen vegsö kınjaban....

2014. szept. 25. 17:31
 19/23 anonim ***** válasza:

Törökország soha nem fog csatlakozni az EU-hoz. Nem is lenne érdeke. Dübörög a gazdaság, az ipar, a kereskedelem, a turizmus, teljesen önfenntartó tud lenni. Miért hagyná, hogy a nyugat beszabályozza, és mindenbe beleszóljon?

Erdoğan nyilván nem mondhatta a képükbe, hogy fityiszt nektek, és diplomatikus próbált lenni, de nyilvánvaló, hogy ő sem akarja a csatlakozást.

Te viszont ne csüggedj! Találunk valami megoldást. Ha látják, hogy megvan a státuszod a tartózkodásihoz, akkor nem úgy esel a latba, mint egy illegális bevándorló.

Utánanézek, hogy mit lehet tenni. Később jelentkezek!

2014. szept. 25. 18:11
 20/23 anonim ***** válasza:

Most érdeklődött a férjem, és ha holnap hazamennél, akkor durván 360,000 forint lenne a büntetés. Ez minden nappal nő. Ha nem fizeted ki, akkor 5 évre tiltanak ki To.-ból.

Most relatív, hogy mi a sok vagy kevés, de legalább nem milliós nagyságrendű a büntetés.

2014. szept. 25. 18:20
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!