Kedves külföldön élők, vagy külföldre készülő emberek! Mi motivál (t) benneteket abban, hogy más kontinensre költözzetek?
15:"A legtöbb nyugati országban (Európában) az sem adatik meg az emberek többségének, hogy saját tulajdonú lakása legyen. "
Viszont tud bérelni, ha máshol kap állást, akkor tud mozdulni. Magyarországon olyan saját lakásmániások, hogy erőn felül kell a csil-vili újépítésű nagy lakás, amire úgy veszik fel 15+ évre a hitelt, hogy kicentizik a megélhetést. Aztán ha kirúgják az embert vagy megszűnik a cége a feje felől, akkor meg síránkozik, hogy nem tud elmenni, mert ott a lakás.
És akkor jönnek az ilyen kérdések:
http://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__karrier-fi..
22 éves vagyok. Ami azt illeti, itt szarabbul keresek, mint otthon (MO-n webszerkesztéssel, grafikai munkákkal, 3D-modellezéssel, illetve animációval foglalkoztam, és forditottam, itt pedig a lehető legalsóbb szintű fizikai munkát végzem), de egyszerűen nem birtam elviselni a magyar helyzetet. A megrendelőim fele nem fizetett, vagy 98%-nál visszamondta a munkát, esetleg a félkész munkámmal meglépett, és átadta másnak, hogy akkor ilyet kér... a közbiztonság egy vicc, az emberek java részének mentalitása siralmas, a jövőkép pedig egy hatalmas nagy nulla. Gyereket magyarországon még véletlenül se mernék bevállalni. Egyre több baromságot találnak ki az oktatással kapcsolatban, a gazdasági teljesitményről és a nyugdij-kilátásokról ne is beszéljünk.
Röviden összefoglalva azért jöttem el, mert vagy leszúrnak egy száraz zsemléért az utcán, vagy éhenhalok előbb-utóbb a szar politikusaink miatt bedőlő munkahelyek miatt, vagy pedig úgy kell majd felnevelnem leendő gyermekeimet, hogy tudom, hogy nem lesz élhető jövőjük, és csak "ügyeskedéssel" tudnak majd egyről a kettőre jutni
A nagyon hosszú távú hitelre lakás vásárlás sem normális, de nem olyan túl régen még az volt a normális, ha az ember saját ingatlannal rendelkezett, nem bérleti szerződéssel, persze nem kell vadiújnak lenni. Szóval nem divatról van szó, és nyugatabbra is ugyanez volt az elterjedt, csak valamiért divat lett lemondani a saját tulajdonú ingatlanról, hogy inkább hitelből menjenek nyaralni távoli helyekre és 3 évente mindenképpen újra cseréljék az amúgy is újnak számító autóikat (pl. Németország).
„Viszont tud bérelni, ha máshol kap állást, akkor tud mozdulni.”
Ha folyamatosan a munka után kell vándorolni az egy bizonytalan helyzet, nem lehet rá semmit sem alapozni.
A munka amit Magyarországon végeztél, sajnos pont az, ahol nagyon jellemző a szarrágás, azt teljesen megértem, hogy abból miért lett eleged. A nyugdíj kilátás Európában sehol sem jobb, mindenhol komoly gazdasági problémát jelent és mindenhol emelik a korhatárt, mert nem tartható fenn az elöregedő társadalom.
A közbiztonság jellemzően a nagyobb városokban probléma, de az máshol ugyanúgy probléma és minél nagyobb egy város, annál rosszabb a közbiztonság. Az oktatás máshol ugyanazon minta szerint zajlik, ami Magyarországon is használatos, a jóléti államnak pedig nem a GDP a mutatója.
A munkavállalás valóban problémás, nehéz jól fizető biztos munkát találni, amire lehet alapozni valamit, de arra a „költözős” sem alkalmas.
> Nyugatra valóban jobban néznek ki a kórházak, viszont csak addig, amíg a biztosításod fedezi.
Igen? Hol? Miről beszélsz? Az USÁ-n kívül minden nyugati országban az egészségügy nem magánbiztosítás kérdése.
A több biztosítós egészségbiztosítási rendszer az nem állami biztosítás, hanem biztosítótársaságokkal kötött biztosítási szerződés. Ha a biztosított választhatja ki, hogy milyen társaságnál szeretne biztosított lenni az nem állami biztosítás és a nyugati országokban ez az elterjedt formája.
Miről beszélek?
Tessék:
csak a németországi egészségbiztosítók:
Ha érdekel utána nézhetsz, hogy melyik európai államokban van több biztosítós rendszer, de nem csak az USA-ban létezik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!