Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Támogatnál egy olyan akciót,...

Támogatnál egy olyan akciót, hogy bojkottáljuk a fapados légitársaságokat, és helyettük támogassuk a nemzeti társaságokat a szerényebb pénzzel rendelkezők pedig a vasutat?

Figyelt kérdés

Egyszerűen tűrhetetlen az a módszer, amit a fapadosok alkalmaznak, előbb-utóbb meg fognak sérteni valamilyen emberi jogot, vagypedig egyre többször fognak a gépeik súlyos baleseteket szenvedni.

Emlékezzünk egy pár évvel ezelőtti akciókra, amikor a Ryanair pár járatán bevezetett fizetős WC-ket, amik pénzbedobós rendszerrel működtek, amibe aztán beszorult a pilóta és a gép zuhanni kezdett...

Utána úgy tűnt, hogy a fapadosok színvonala fellendülőben van, azonban hidegzuhanyként (és egy baljós előre nem látható minőségromlás előfutáraként) érkezett az a húzás a Wizz Air-től, hogy mostmár kétfajta kézipoggyász lesz, ami befér az ülés alá és ami nem és ami nem azért fizess többezer forintot.

Ezekután mikor máskor, mint az egyre téliesebbre forduló időben bevezették a fapadosok azt az igénytelenségtől magasfokon üvöltő rendeletet, hogy a reptér kifutópályája mellett fűtetlen vagy alig fűtött, WC nélküli sátrakban várjanak az utasok, mint valami afgán menekülttáborban.

Ezzel párhuzamosan kiderült a Ryanair-ről, hogy éppenhogycsak annyi üzemanyagot tölt a repülőibe, amivel gondolja, hogy kihúzza a gép a célig, emiatt, már többször is Mayday-el szálltak le pl. a Kanári-szigetek és Madrid közötti járaton.

Hagyományos tűntetésekkel, kritikákkal nem lehet szembeszállni ezzel az igénytelenséggel, mivel a Ryanair elnöke direkt botrányokat szokott kavarni, hogy negatív reklámot kapjon "a negatív reklám is reklám csak ingyen van" ahogy mondta is már ugyebár, és nem kizárt, hogy a többi fapados társaság vezére is hasonlóan gondokodik.

Ezért gondoltam egy olyan akcióra, hogy mindenki repüljön nemzeti társaságokkal, akinek meg nincs annyi pénze az inkább vonatozzon.

Ezzel a bojkottal úgy esne el a pénztől és az utasoktól a fapados biznisz, hogy közben nem kapnák a várva-várt reklámként szolgáló botrányokat.

2012. nov. 12. 21:33
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
25%
Támogatnám, de főleg annak örülnék ha alaposan megvizsgálnák ezeket a légitársaságokat. Ok, hogy olcsó, meg nem kötelező repülni velük, de biztonsági szempontból nem tartom megbízhatóknak. Pletyák ide vagy oda olvastam egy oldalon, hogy egy Wizzaires szerelő nem ajánlotta az utazást a barátjának.. Plusz mindent megengednek maguknak, neten egy halom durva történet volt, hogy bántak velük. Sajnos MALÉV már nincs így igenis sokan kénytelenek fapadossal utazni.
2012. nov. 13. 15:47
 22/42 anonim ***** válasza:
57%

"így igenis sokan kénytelenek fapadossal utazni."

Senkinek nem kötelező utazni. Pláne nem kötelező fapadossal utazni. Ott a Lufthansa, Air France meg a többiek, megoldható fapados nélkül is az utazás.

És ha esetleg azokkal nem elérhető valami, akkor még mindig lehet magángéppel utazni bárkinek, aki meg bírja fizetni.

(Én nem bírom megfizetni csak a fapadost, de 99Ft-os jegyár mellett nem sírok a sátor miatt. Inkább megköszönöm, hogy az eddigi szabadban várakozás helyett most már sátor van legalább!)

2012. nov. 13. 16:17
 23/42 anonim ***** válasza:
0%

20-as : 19-es vagyok, nem nem tudok mondani peldat, nem en talaltam ki azt a 80 repteret, hanem a wizzair szovivoje mondta ezt.

Utolso: az a 99 ft, az egyaltalan nem 99 ft lesz a vegen. Es sajnos nem is mindenhova annyira olcso a fapadosok jegye sem.

2012. nov. 13. 17:20
 24/42 anonim ***** válasza:
40%

Akkor elárulom, hogy nincs jelenleg máshol ilyen. Amire a szóvivő gondolt, az az, hogy nincs buszos transzfer a géphez, hanem gyalogolni kell. De egész más, ha a fűtött terminálból kilépve ki kell gyalogolni a géphez (100-500 métert) és egyből felszállni rá, mint 1 órát ácsorogni a sátorban.

És igen is lehet utazni akár 99Ft-ért (bár most "csak" 599 a legolcsóbb), sőt volt már 49Ft-os jegy is. Ha nem viszel csomagot és olyan kártyával fizetsz, amire nincs fiz. költség, akkor ennyi a végösszeg.

2012. nov. 13. 18:04
 25/42 anonim ***** válasza:
51%
Sajnos mi nem tudjuk megtenni hogy ne vigyunk csomagot, mivel harman utazunk mindig, es altalaban tobb hetre, ugyhogy minimum egy-ket borondot fel kell adnunk.
2012. nov. 13. 18:16
 26/42 anonim ***** válasza:
49%
Hát mennyi lesz ha nem 99? Ha másfélszer annyi, szóval 150 lesz belőle mire kifizetem az se zavar :) Nézz szét ryan és wizzair oldalain! Rengeteg párszáz forintos jegy kapható jelenleg. Persze nem mindig és nem mindenhova, de még Barcelonába is volt 290-ért nemrégiben.
2012. nov. 13. 18:18
 27/42 anonim ***** válasza:
0%
Mivel a 99 ft-ra meg jonnek az adok es illetekek (repulojegyekkel foglalkozom...) ezert igenis tobb lesz az! Raadasul az ember nem tudja akkorra megvenni amkor eppen feltunik egy-egy ilyen olcso jegy, mivel fugg a szabadsagtol hogy mikor tudja kivenni peldaul. Mellesleg a wizzair-nel mostmar a kezipoggyaszt is megkavartak, kizart dolog hogy ne kelljen fizetni valamit, mivel a normalis kezipoggyasz meretu borond sem ingyenes mar. Evek ota utazok mar evente tobbszor ugyanazon az utvonalon, ugyhogy nem kitalalom ezeket.
2012. nov. 13. 18:29
 28/42 anonim ***** válasza:
51%

"Hát mennyi lesz ha nem 99? Ha másfélszer annyi, szóval 150 lesz belőle mire kifizetem az se zavar :) Nézz szét ryan és wizzair oldalain! Rengeteg párszáz forintos jegy kapható jelenleg. Persze nem mindig és nem mindenhova, de még Barcelonába is volt 290-ért nemrégiben."

Igen, rengeteg ajánlat van nagyon olcsóért, de az igazán népszerű úticélokra(London, Párizs, stb) nincs ennyiért jegy. Mellesleg egy normális ember, aki ruhát is cserél a nyaralása alatt, az kapásból fizeti a csomagdíjat, aztán prepaid mastercardja sincs mindenkinek. A fapadosok olcsóbbak, de csak akkor ha tényleg nem viszel csomagot. Én mindig csomaggal utazom, mert vagyok annyira igényes, hogy 1 hétig nem ugyanabban a ruhában vagyok. Aki csomaggal utazik, nincs speciális kártyája, annak 20.000 Ft körül van a repülőjegye.

2012. nov. 13. 18:30
 29/42 anonim ***** válasza:
0%
Mar ne is haragudj, de nem beszelek hulyesegeket! A honlapon is fel van tuntetve hogy az ar az adok es az illetekek NELKUL ertendok. Es nem egyszer utaztam "99 ft-os" repulojeggyel, ami a legvegen igencsak dragabbra jott ki...
2012. nov. 13. 18:46
 30/42 anonim ***** válasza:
56%

"Mivel a 99 ft-ra meg jonnek az adok es illetekek (repulojegyekkel foglalkozom...)"

Én a helyedben nem dicsekednék azzal, hogy repülőjegyekkel foglalkozom, miközben ilyen tájékozatlan vagyok.

A 99,- Ft-os jegyre nem jön rá se adó, se illeték, maximum csomagdíj (ami nem kötelező) és adminisztrációs díj (ami pedig ugyancsak elkerülhető).

Igen is megoldható 99,- Ft-ból egy út, én is nem egyszer utaztam már ennyiért és semmi sem jött rá.

2012. nov. 13. 20:10
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!