Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Támogatnál egy olyan akciót,...

Támogatnál egy olyan akciót, hogy bojkottáljuk a fapados légitársaságokat, és helyettük támogassuk a nemzeti társaságokat a szerényebb pénzzel rendelkezők pedig a vasutat?

Figyelt kérdés

Egyszerűen tűrhetetlen az a módszer, amit a fapadosok alkalmaznak, előbb-utóbb meg fognak sérteni valamilyen emberi jogot, vagypedig egyre többször fognak a gépeik súlyos baleseteket szenvedni.

Emlékezzünk egy pár évvel ezelőtti akciókra, amikor a Ryanair pár járatán bevezetett fizetős WC-ket, amik pénzbedobós rendszerrel működtek, amibe aztán beszorult a pilóta és a gép zuhanni kezdett...

Utána úgy tűnt, hogy a fapadosok színvonala fellendülőben van, azonban hidegzuhanyként (és egy baljós előre nem látható minőségromlás előfutáraként) érkezett az a húzás a Wizz Air-től, hogy mostmár kétfajta kézipoggyász lesz, ami befér az ülés alá és ami nem és ami nem azért fizess többezer forintot.

Ezekután mikor máskor, mint az egyre téliesebbre forduló időben bevezették a fapadosok azt az igénytelenségtől magasfokon üvöltő rendeletet, hogy a reptér kifutópályája mellett fűtetlen vagy alig fűtött, WC nélküli sátrakban várjanak az utasok, mint valami afgán menekülttáborban.

Ezzel párhuzamosan kiderült a Ryanair-ről, hogy éppenhogycsak annyi üzemanyagot tölt a repülőibe, amivel gondolja, hogy kihúzza a gép a célig, emiatt, már többször is Mayday-el szálltak le pl. a Kanári-szigetek és Madrid közötti járaton.

Hagyományos tűntetésekkel, kritikákkal nem lehet szembeszállni ezzel az igénytelenséggel, mivel a Ryanair elnöke direkt botrányokat szokott kavarni, hogy negatív reklámot kapjon "a negatív reklám is reklám csak ingyen van" ahogy mondta is már ugyebár, és nem kizárt, hogy a többi fapados társaság vezére is hasonlóan gondokodik.

Ezért gondoltam egy olyan akcióra, hogy mindenki repüljön nemzeti társaságokkal, akinek meg nincs annyi pénze az inkább vonatozzon.

Ezzel a bojkottal úgy esne el a pénztől és az utasoktól a fapados biznisz, hogy közben nem kapnák a várva-várt reklámként szolgáló botrányokat.

2012. nov. 12. 21:33
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:
75%

"a Ryanair pár járatán bevezetett fizetős WC-ket, amik pénzbedobós rendszerrel működtek, amibe aztán beszorult a pilóta és a gép zuhanni kezdett... "

A te fejedbe viszont nem sok ész szorult így 14 éves létedre!!!

2012. nov. 12. 22:53
 12/42 anonim ***** válasza:
84%

Az az igazság,hogy ez a sörsátras dolog is csak magyar kuriózum,és a budapest airport is csak eteti a népet,hogy ilyen prémium repterünk van stb..

Nézzük meg Brastilavát,ott busszal megy a Ryanair is.Mallorcán/Barcelonában szintén.Milánóban szintén.

Szóval ez ismét a magyarok egyik elkúrt esete

2012. nov. 12. 22:56
 13/42 anonim ***** válasza:
100%

Bocs, nem olvasom végig, de megígérem, bojkottálom. Eddigi életemben egyszer sem repültem, s ezután sem fogok.

De ott, ahol azt írod, a pilóta beszorult a vécébe, s a gép zuhanni kezdett, felvisítottam a röhögéstől. Ekkora marhaságot hol lehet olvasni? Melyik bulvárlapban? Melyik celeb mesélte?

2012. nov. 12. 23:20
 14/42 anonim ***** válasza:
78%
Ja, és a Május1-május1 vészhívás ma már polgári repülésben úgy tudom nem dívik. De ez nem is fontos. Ha vészhelyzetet jelent a gép, akkor hetekig fogják vizsgálni az okát független hatóságok. Többe kerül, mint a nafta.
2012. nov. 12. 23:22
 15/42 anonim ***** válasza:
85%

Anno dolgoztam a Skyeurope-nál és biztosíthatlak,hogy ez a nincs elég kerozin-mayday eset nagy hülyeség.

Naplózni kell a dolgokat,a reptér munkatársai is ellenőrzik az üzemanyag,olaj szintet.szóval nem kell ám mindennek bedőlni.

Bojkott meg nem kell,szabad a választás.

Lehet menni busszal,vonattal,kocsival,biciklivel,hajóval,"normál" légitársasággal ahogy fapadossal is.

2012. nov. 12. 23:26
 16/42 anonim ***** válasza:

tegnap 22:56

Angliában meg gyalog mész ki a repülőhöz, ott még sátor sincs..

2012. nov. 13. 02:19
 17/42 anonim ***** válasza:
Azért azt megnézném, ahogy a bojkottáló szegényebb emberek vonattal elmennek Londonba, a Csalagúton át irányonként nagyjából 30ezer forintért igénybevehető Eurostar szuperexpresszekkel. Azon én is csak röhögni tudtam, hogy a pilóta beragadt a vécébe, és a gép zuhanni kezdet. Ilyet csak olyan írhat, aki még életében nem repült, és semmit sem tud a repülésről, és a repülőgépek működéséről. Az is hülyeség, hogy majd gépek fognak lepotyogni, mert a cégek spórolnak az üzemanyagon. Szerintetek melyik a drágább, egy új repülőgép, vagy 5000 liter kerozin? Ez az egész bojkottálósdi egy nagy hülyeség, aki szerint elfogadhatatlan a fapadosok magatartása, az már most is bojkottálja őket, aki pedig csak így tud utazni, és úgy gondolja, hogy ez belefér, az ezután is úgy fogja gondolni.
2012. nov. 13. 11:53
 18/42 anonim ***** válasza:
100%

02.19-es,igen,gyalog mennek ki Angliában,miután a terminálon várakoztak és ott is történt meg a beszállás,tehát a beszállókártyák érvényesítése.Ezután meg kell tenni 50-100-200m-t a géphez,ami pár perc alatt megtehető.

DE ott nem kell várni!!!Pár percet,a séta alatt vagy a hidegen.na ez a különbség.Rengeteg helyen voltam idén is,sehol nem láttam,mégcsak hasonló megoldást sem!

2012. nov. 13. 12:35
 19/42 anonim ***** válasza:
0%
Ez a satras dolog NEM magyar talalmany! Europaban 80 repteren igy mukodik a fapadosokanl mar sajnos.... Undorito dolognak tartom en is. De az hogy inkabb kifizetek tobbet meg hogy meltosag meg mittudomen hulyeseg sem mindig igaz! Ugyanis van par orszag (tobbek kozott ahol en is elek) ahova NINCS mas kozvetlen jarat csak wizzair vagy ryanair... Atszallassal pedig nem egyszer sajnos a kevesbb mint 3 ora helyett lesz 6-10 ora az ut! Ez nem mindegy, foleg nem ha valaki kisgyerekkel utazik, mint peldaul mi is. Amig volt Malev en is azzal mentem ha tehettem, es sokkal jobban megerte. Most viszont egyszeruen ra vagyok kenyszerulve hogy fapadossal utazzak.
2012. nov. 13. 14:15
 20/42 anonim ***** válasza:
100%
# 19 Mondanál 1-2 példát a 80 reptérből? Ahol ugyanezt csinálják mint itthon? Tehát ~60 percet várakoztatnak wc és ülőhely nélkül, éppen hogy pár fokkal fagypont fölé fűtött hőmérsékleten.
2012. nov. 13. 14:30
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!