Hátizsákos utazás külföldre?
Sziasztok!
Olyan tippeket keresek melyek segítségével egy sátorral és egy hátizsákkal tudnánk (haverokkal) külföldön minél olcsóbban kirándulni, legtöbb helyre eljutni. 18 éves vagyok, érettségi előtt állok, műszaki egyetemre szeretnék menni és félek, hogy az egyetemen megkomolyodok és nem lesz sem időm, se erőm ilyen "kirándulásokra és "hülyeségekre". Szeretném megnézni Spanyolo.-t, Németo.-t és ha lehet Lengyelo.-ot is, esetleg Erdélyt, csak ott nem mernék egy padon elaludni:D. Tudom, hogy sokan azt mondják, hogy ez hülyeség meg túl nagyravágyó vagyok, de EL AKAROM ÉRNI ÁLMAIMAT (és természetesen céljaimat, amik nálam egyek és szerintem ez a természetes) Látni szeretnék sokmindent életemben és nem akarom, hogy a buta pénz akadályozzon meg ebben. Természetesen Mo.-ot is imádom, nem ilyen külföldb*zi vagyok, de szeretnék megnézni más kultúrákat, városokat, megismerni más népeket .
Tehát tippeket keresek hátizsákos utazáshoz, stoppoláshoz, kajával vagy bármivel kapcsolatban, ami segíthet. Külön érdekelne az El Camino zarándoklat is.
Előre is köszi a válaszokat, légyszives (vagy légyszíves:D) hagyjátok a "poénos" megjegyzéseket!
Nem lehetetlen álom amit tervezel.Simán megoldható.
A stoppolásról annyit,hogy ma nem a legbiztonságosabb módszer,ha csak arra gondolunk,hogy mennyi abberált ember van,és valószínű,hogy nem nagyon nézel bűnügyi híreket(mert akkor nagyon meggondolnád a stoppolást) de elég sok stoppos áldozat van.De a stoppolással vagy odajutsz a célba vagy sem.Egyre kevesebben vesznek fel stoppost.Az biztos,hogyha többen vagytok akkor kevesebb az esély hogy valaki felvegyen.(még egyedül csak-csak,de hát úgy meg eléggé rizikós)
A sátorozásról annyit,hogy külföldön csak kempingben tudsz sátorozni.A vad kempingezést elég komolyan büntetik,és nem érné meg.Viszont a kemping nem olyan drága.
Én a helyedben ha már úgy tervezitek,hogy többen mentek, akkor kocsival indulnék el.(így elosztva a benzinköltséget) Mielőtt elindulnék az adott országban lévő kempingektől kérnék árajánlatot.
Szerintem az El Camino-t írd ki külön kérdésként, biztos fognak rá reagálni jó páran!!!
A honlap címét majd megkeresem neked, egyszer olvastam egy blogot a Caminoról, ott minden le volt írva részletesen.
Hello!
Én is egy ilyen utat tervezek a nyáron indulnék és kb 1 évig. Amúgy az El Camino ez egy lelket próbáló túra. Ha szórakozni akarsz nem ajánlom. Sokan vándorolnak egyszerre és hosszú idő után megpihennek egy monostorba, templomban stb ott a közösbe raknak pénz ki-ki amennyit és abból adnak mindenki számára ételt. Ez az út inkább lelki megtisztulás, elgondolkodás, elmélkedés, vezeklés útja. Bár én magam is azért elmennék rá egyszer (a suliban sokat tanultam róla spanyol órán). Amúgy én személyem szerint egy jól felpakolt hátizsákkal indolok el. Rengeteget hallottam arról, hogy az útjukon sok emberrel ismerkedtek meg és rájuk támaszkodva "éltek túl", kaptak szállást, ételt stb. Rengeteg barátságot kötöttek az utazók. Persze ehhez kell nyíltság és elfogadó képesség. De szerintem néha napján a csillagos ég alatt való alvás sem megvetendő ;) Vannak kifejezetten utazóknak világszerte INGYENES szállóhely. A legjobb utazási módszer minden képen a stop.
Hú nagyon sokat olvastam ilyen utakról és a neten kis kereséssel te is rengeteget találhatsz.
Netán ha ti is e tájban tervezitek és van még egy szabad helyetek szívesen csatlakoznék, épp útitársakat keresek. Nyáron töltöm a 18-at, így még korunk és az álmaink is hasonlóak. Nekem is nagyra-törő álmaim vannak! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!