Hova menjek nyaralni?
Az én kedvenc úti célom eddig Párizs.
Repülővel érdemes menni, és ajánlott a reptéren rögtön megvenni a metróbérletet, ami adott napokig korlátlan használatot biztosít, buszra is lehet vele szállni, sőt, a Siklóra is jó, ezen kívül engedményt kapsz bizonyos múzeumok látogatásánál is vele. (Különböző zónák vannak, ha előre tudod, miket akartok megnézni, akkor ahhoz képest lehet megvenni a jegyet.)
Én imádom Disneyland-et (ha menni szeretnétek oda, akkor 6 zónás metróbérletet vegyetek, akkor a RER-rel kapuig tudtok menni DL-be, és még rá sem kell fizetni semmit. Ezen kívül Disneyland belépőt is tudtok venni a reptéren. Magic Ticket-et kérjetek, mikor én mentem 56 euró volt, mindkét parkra jó, és lehet vele az egyes játékokra időpontot kérni, kikerülve ezzel a sorban állást.)
Érdemes ellátogatni a Grévin viaszmúzeumba is, van oda metró, mellette tesz le.
Ezen kívül persze a "szokásos": Eiffel torony, Notre Dame, a parkok, Louvre, Diadalív, Montparnasse, Montmartre, Sacre Ceur, Champs Elysées, hajókázás a Szajnán, Moulin Rouge, vagy el lehet menni a versailles-i kastélyhoz...
Gyönyörű helyeken lehet sétálni, betérni a kis boltokba, vagy eldugott kis kávézókba. Esetleg meglátogathatjátok a Lui Vuitton-t vagy a Moulin Rouge-nál lévő Lafayette áruházat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!