Mit tehetnék ilyen esetben a MÁV-nál?
Bizony én is az első író véleményét osztom.Az igazság az,hogy kifogtad azt a kalauzt akinél ezt nem lehet eljátszani..Én elhiszem,hogy így jártál(mármint a jegypénztárnál,mert én is jártam már így)de gondolj a kalauz helyzetébe magad.Nem te vagy az első ember aki elmond egy történetet (és a tied valós is)hogy miért nem tudott a jegypénztárnál jegyet venni.
Azt hogy a kalauz jegyet ad amikor van pénztár,az tényleg csak a jóindulatukon múlik.
Nem is olyan régen én is az utolsó pillanatban rohantam ki a vonathoz.Én egyből felszálltam,gondoltam majd a kalauztól veszek jegyet.Amikor jött,kértem tőle jegyet.Megkérdezte miért nem vettem az állomáson.Elmondtam.MOndta,hogy voltaképpen meg kéne büntetnie,de ma kedves napja van,így csak jegyet vettem..Velem nagyon rendes volt,de soha többé nem csináltam ilyet.Inkább kimentem jóval előbb az állomásra.
Valóban próbálj meg egy kérvényt, de nem sok remény van rá:(
Egyébként, meg a kalauz minden büntetés után kap +5000 ft-ot a fizujához. Gondolj bele: 10 büntetés 1 hónapban neki + 50000.
No ez a mocsokság!
05.01. A kalauz nem kap büntetésenként 5.000.- Ft-ot. Jó,ha egy hónapban összejön neki ennyi a kiadott jegyek után Ebben benne van az is,akinek azért ad jegyet,mert olyan helyen szállt fel,ahol nincs jegypénztár.
Ha a jegyvizsgáló nem számítja fel a MÁV-utasítás szerinti pótlékot,akkor az állásával játszik. Ha a vonatra ellenőr száll fel,és ezt kiszúrja,elbocsájtják. Ellenőr pedig lehet olyan is,aki inkognitóban utazik,jegy nélkül.
A kérdező esetében jogosan járt el a kalauz.
100%, hogy megkapja az 5000 ft-ot! Igaz, hogy bruttóban. MÁV-os van a családban!
Erre hajtanak a kalauzok!
Az öcsém kalauz a MÁVnál és nem kap semmit a büntetésekért, nemhogy 5000 Ft-ot. NEm tudom, ezt a hülyeséget ki találta ki, de szemétség, hogy még itt is terjesztik az ilyen hazugságokat.
Aki azt irta, hogy MÀV-os van a családban, az vagy nem mond igazat, vagy a csala´dtag igy próbálja a máshogy szerzett fekete jövedelmet megmagarázni otthon.
Ezt kifogtad, írhatsz kérvényt, de nemigen nézik el.
A miskolci vonalon van egy kalauz, aki úgy néz ki mint Nicolas Cage, és mikor kb 2 éve mentem volna Miskolcra IC-vel, nem volt időm jegyet venni, ő azt mondta drágább lesz, majd odajön. Oda is jött, megismert, mosolygott, és továbbment. Soha többet nem jött vissza. Így utazz ingyen Miskolcra. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!