Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Repülésfóbia. Mit tehetnék?

Repülésfóbia. Mit tehetnék?

Figyelt kérdés
Sosem ültem még repülőn, 2 hónap múlva viszont muszáj lesz, ráadásul elég hosszú időre, 10 órát fogok repülni. Elsőre szerintem ez rengeteg, már most rettegek. Nem vagyok egy félős típus, de ha meghallom a repülés szót, egyből a zuhanásra asszociálok.. :S Mit tehetnék ez ellen? Nem akarom, hogy rám jöjjön valami pánikroham szerűség a gépen.. Ha vennék be nyugtatót az jó lenne?
2011. jan. 28. 19:35
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Gondolj arra, hogy a Ferihegyre vezető leállósáv nélküli szoci gyorsforgalmin 30-szor nagyobb az esély rá, hogy halálos balesetet szenvedsz, minthogy lezuhan a repülő.

Meg arra is gondolj, hogy repülés nélkül esélyed se lenne távoli tájakat látni, és inkább meghalsz a lezuhanó repülővel, mithogy sohase láthass távoli tájakat.

2011. jan. 28. 20:01
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
A repülés a legbiztonságosabb közl eszköz.
2011. jan. 28. 20:08
 3/10 A kérdező kommentje:
Tudom, tudom, hogy a legbiztonságosabb, és hogy egy hónapban többen halnak meg közlekedési balesetben az utakon, mint egész évben repülőtragédiában.. De mégis félek. :( Nem tudom megmagyarázni miért, egyszerűen bennem van, hogy úristen, mi lesz ha.. És annyira irigylem azokat, akik minden szorongás nélkül képesek felülni a repülőre.
2011. jan. 28. 20:14
 4/10 anonim ***** válasza:
Az egész a fejedben van. Ha elhatározod, hogy nem fogsz félni tőle és elég erős az akaraterőd, akkor nem fogsz félni tőle.
2011. jan. 28. 20:15
 5/10 anonim ***** válasza:
65%
Ne félj!Hidd el,a világ egyik legcsodálatosabb dolga!Igaz,kezdő pilótaként én is máshogy látom a dolgot-de én még nagygépen soha nem ültem,és a fél életem adnám érte,hogy végre utasszállítóval repülhessek:)A kilátás szerintem(minimum eleinte)a legtöbb embert elbűvöli-én első repüléseim alatt jóformán alig pislogtam:)Meríts erőt a többi emberből is,figyeld meg,a többiek milyen nyugisak,a pilóták is általában nagyon jó fejek(párom is nagygépnél pilóta,elég,ha az Ő humorából indulok ki:))és ha bármi baj van,a sztyuik is ott vannak.Valami gyengébb nyugtatót(Atarax,Valeriana,stb)bevehetsz,de ha elsőre szedsz ilyen gyógyszert,semmiképp ne repülés előtt vedd be először,ha esetleg allergiás vagy rá vagy bármi van,ne odafent jöjjön elő.Mindemellett gondolj arra,hogy egy nap hány tízezer ember utazik repcsivel,és azért hála Istennek,az esetek igen nagy százalékában mindannyian el is érik céljukat:)Az a baj,hogy a média egy elég rossz képet alakított ki a repülésről,állandóan csak a légikatasztrófás mozikat nyomják,meg hozzák a népre a frászt.Úgyhogy nyugodj meg,hallgass valami jó zenét,dőlj hátra és élvezd azt a csodát amiért(nagygépes repülés)mi,kispilóták csak a nyálunkat folyasztjuk egyelőre:D
2011. jan. 28. 20:31
 6/10 anonim ***** válasza:
én úgy vagyok vele hogy elfoglalom magam még véletlenül sem agyalok hogy mi van ha lezuhanunk. mert ha ezen agyalnék akkor pánikrohamot is kapnék (egyszer már közel voltam hozzá) foglald el magad, nézz filmet, egyél, beszélgess, vigyél olvasnivalót!
2011. jan. 28. 20:36
 7/10 anonim ***** válasza:
Repülő még nem maradt fönt, nem lesz probléma.
2011. jan. 29. 08:04
 8/10 anonim ***** válasza:
Ajánlom ezt az oldalt, itt sok minden le van írva a repüléssel kapcsolatban: [link] ! Szerintem nézegess (pl. youtube-on) repüléses videókat, amiket a kabinból készítettek mások! Akkor látni és hallani fogod, hogy milyen a repülés. Főleg érdemes meghallgatni, hogy milyen hangok vannak egy repülőn. Így mire valóban repülni fogsz, már nem fognak váratlanul érinteni! Magát az érzést nem tudod kipróbálni, de az út nagy része nyugalmas lesz, nem fog sokat mozogni a gép! Azalatt meg fogsz nyugodni! Szerintem még élvezni is fogod!
2011. jan. 29. 19:31
 9/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat, igyekszem valahogy lenyugtatni magam. :]
2011. jan. 29. 21:31
 10/10 szepi83 válasza:

A legjobb szembenézni a félelmekkel. Érdemes kipróbálni a kisgépes repülést, hiszen itt bármikor meg lehet kérni a pilótát, hogy szálljon le, ha az utas rosszul érzi magát. Így szépen fokozatosan lehet legyőzni a szorongást.

[link]

2014. jún. 9. 20:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!