Megbüntettek a buszon azért mert elvileg ettem:S de ez nem igaz csak pakoltam el a kajámat a táskám ezért nyitva volt.3000Ft ra Debrecenben de mivel nem volt annyi nállam ezért 6000 5 napon belül. Kifizessem vagy mit tehetnék?
Egy kérdés a tisztánlátás végett: tőled tudta meg az adataidat, ami alapján a csekket kiállíthatta?
Jogosult voltál az utazásra? (Volt jegyed/bérleted)?
Ha mindkét kérdésre igen a válasz, akkor az én válaszom is igen: fizesd ki (ha ennyi agyad van) ;D
Kifejtve: nem kellett volna neki odaadni a papírjaidat. Akár ettél, akár nem, a kezedből semmit nem adsz ki, a bérletet is csak mutatod. Ha beléd köt akármi miatt, és büntetést helyez kilátásba, akkor tegye, te nem adsz át neki iratot, nem közölsz vele adatot, ő nem hatósági személy, hívjon rendőrt. Ha megteszi, bizonyítsa be, hogy te ettél, vagy bármit csináltál (ha ettél is, mire a rendőr kiér, nyilván lenyeled a falatot / elrakod a kaját). A rendőrnek aztán átadhatod az irataidat, plusz az utazásra jogosító cetlit is (jegy / bérlet). Ezek után mire büntet meg? Ott a bérleted, nem ettél, szabályosan utaztál, kész. Ha ennek az ellenkezőjét állítja valaki, akkor bizonyítsa be.
"bizonyítsa be hogy ettem akkor megtapsolom:D"
- Bebizonyítja az aláírásoddal, amellyel már ott helyben elismerted a szabályszegést. Nyugodtan tapsolhatod már most is előre.
Utsó!
Jaja, én is ezen röhögtem most, hogy a bkv-n hol probléma az evés annak ellenére, hogym indenütt ki van írva, hogy nem szabad. :D Pedig mikor nagyon éhes vagyok és velem szemben esznek, akkor tényleg nagyon kellemetlen... És még az evész lepődik meg, hogy miért bambulom, mikor legszívesebben rárontanék, mint egy ősember és elragadnám a princess-es meggyes rétesét. :D
Én se fizetném ki, de nem tudom, hogy Debrecenbe hogy megy. A bkv-nál annyi eljárás van, hogy egy csomót fel is függesztenek, nem megy végig a rendszeren, jobb esetben megúsztad, rosszabb esetben 5 év múlva kapsz egy csekket, hogy 300 ezer a büntetési kamat minél hamarabb fizesd ki. :S
Lehet, hogy Debrecenben korrektebb az ügyintézés, így meg tuti nem úszod meg, és az aláírásod ott van. BKV-nak nem fizetném be, de Debrecenben befizetném.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!