Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Utazási irodával miért csak...

Girlll3 kérdése:

Utazási irodával miért csak az idősebbek mennek?

Figyelt kérdés
Nagyon sokat megyek szervezett utakra. De ezeken még kifejezetten fiatalokat, 20-30 éveseket nem igen láttam. Ez miért van? Ők maguk szervezik az utaikat vagy nem utaznak olyan gyakran? Vagy más az úticéljuk?

okt. 26. 14:59
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
78%

Három helyre mentem irodával:

Észak-Koreába, mert máshogy nem lehet.

Türkmenisztánba, mert máshogy feleslegesen nagy a szopakodás a vízummal.

Szomáliába, mert bár szeretem a veszélyes helyzeteket, de testőrség nélkül oda tényleg csak elmebetegek mennek.

Alig van olyan hely, ahol bármi értelme lenne irodázni. Megjártam egyedül Afrika javát hátizsákkal, stoppal, részeg sofőrökkel, földcsuszamlásokkal, ültem fogdán, na bumm. Ázsiában a fentebb említetteken kívül esetleg Afganisztánban vagy Pakisztán egyes területein lehet szüksége szervezésre a félősebbeknek, Európában viszont tényleg zéró okát látom, hogy bárki buszoztassa magát 50 nyuggerrel.

okt. 27. 11:39
 22/34 A kérdező kommentje:
21-es! Fogdát kihagynám, nőként stoppal nem megyek. Egyébként mindenki annyi kockázatot vállal, amennyi jól esik.
okt. 27. 12:00
 23/34 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező: Szerintem te félreérted és támadásnak veszed a válaszokat, miközben azok alapvetően nem rólad szólnak, hanem a kérdésed válaszolják meg.

Feltetted kérdésként, hogy "Utazási irodával miért csak az idősebbek mennek?" A válaszolók pedig megválaszolták a kérdésed, hogy azért szinte csak idősebbek utaznak irodával, mert a fiatalok általában inkább maguknak megszervezik, míg az idősebbekre jellemzőbb a nyelvtudás hiánya és szervezési, informatikai képességek hiánya, bizonytalansága, ahogy az is, hogy a kényelmük, nyugalmuk fontosabb, mint a spórolás. A legtöbb fiatal általában inkább spórol és jobban viseli a kényelmetlenségeket, kalandvágyóbb, mint biztosra hajt. Akik mégis irodával mennek, azok meg pont nem oda, nem akkor, vagy nem azzal az irodával mennek, mint te, ezért egyszerűen elkerülitek egymást.

Nem gond, hogy te az utazási irodák előnyeit választod. Neked ez fontos, másnak más. Szerintem nem is akar itt senki rábeszélni téged arra, hogy ne úgy tegyél, ahogy neked jó (ha igen, akkor meg eldöntheted, hogy mennyire érdekel a véleményük).

De azon ne lepődj meg, hogy arra kapsz választ, amit kérdeztél!

#7-nek is igaza van, hogy nem minden idős ember egyforma - ahogy a fiatalok sem, hiszen a kérdező is inkább irodával utazik, ami fiatalokra kevésbé jellemző.

De ettől még az általános trend az, hogy az idősebbek ÁLTALÁBAN kevésbé járatosak az informatika használatában, kevésbé beszélnek nyelveket, kevésbé mernek egyedül utazást szervezni, jobban félnek a potenciális nehézségektől és ezek miatt inkább hajlamosak irodával utazni. Vannak kivételek, de ezek a kivételek inkább erősítik az általános trendet, mint cáfolnák annak általános voltát.

okt. 27. 20:34
 24/34 A kérdező kommentje:
Utolsó! Dehogy veszem támadásnak az összes választ. Törölve lett, amire reagáltam, nem tudom nem támadásnak venni, ha életképtelen baromnak neveznek, mert utazási irodával megyek bizonyos helyekre...De mindegy, mert a kommentelő, akire reagáltam, meg feltételezem sehova sem megy, semmivel sem, csak rohadt nagy volt a szája.
okt. 28. 10:49
 25/34 anonim ***** válasza:
44%

Apám 69, de mindig a bookingon foglal, meg a légitarsaság oldalán veszi meg a jegyeket.

Nem egy életképtelen nyugger. Alapból tud 4-5 nyelvet, simán levezet több ezer kilométert, s ha kell a földón is alszik. Jó, abbán már ő is bénább, hogy picit lassabb, nem mindig találja meg a legolcsóbb megoldást, de alapból jól működik az öreg. Csak ritka esetben foglal irodán keresztül.

A legtöbb magyar nyugger életképtelen, egészségtelen, valamint nem tud nyelveket.

okt. 28. 11:50
 26/34 A kérdező kommentje:
25-ös nahát, ez nagyon jól hangzik! Azta! Gratulálok neki! Amúgy elég hozzá az angol. A legtöbb nyugger még oroszul tanult, valószínűleg azért ilyen életképtelenek. De Spanyolban sem jobb a helyzet, nem nagyon beszélnek ugyanis angolul, még a fiatalok sem. Te hova utazol egyedül?
okt. 28. 12:00
 27/34 anonim ***** válasza:
Nem art ha az ember tud par szot spanyolul vagy az adott orszag nyelven. Ugyanakkor nem kell felsofok soha. Most voltunk a Kanari-szigeteken es szinte mindenki tudott angolul meg nemetul is. En sok helyre utaztam mar, mondjuk utazasi irodaval maximum csak kirandulasra fizettem be.
okt. 28. 13:32
 28/34 A kérdező kommentje:
27-es én meg máshol Spanyolban, s egy árva mukkott nem értenek angolul.
okt. 28. 16:05
 29/34 anonim ***** válasza:

Dél-Olaszország és Szicíliai kisebb településein pedig nem is akarnak(!) angolul érteni.

Ahogy Franciaország északi oldalán sem.(ami ráadásul a legközelebb van az angol partokhoz)😝

okt. 28. 16:18
 30/34 anonim ***** válasza:
@26 Az orosz mondjuk pont hasznos nyelv utazáshoz, mert rengeteg olyan terület van, ahol csak azzal lehet érvényesülni. Angol, spanyol, mandarin, orosz, francia ha legalább nagyon konyhanyelven megy, akkor majdnem mindenhol meg tudja magát értetni az ember, Dél-Amerikától Közép-Ázsián át Nyugat-Afrikáig. Európában meg úgyis van neted, ha pont valami idős moldáv házaspár kisvendéglőjében ennél, akkor megy a román google translate, aztán kész.
okt. 28. 19:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!