Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Utazási irodával miért csak...

Girlll3 kérdése:

Utazási irodával miért csak az idősebbek mennek?

Figyelt kérdés
Nagyon sokat megyek szervezett utakra. De ezeken még kifejezetten fiatalokat, 20-30 éveseket nem igen láttam. Ez miért van? Ők maguk szervezik az utaikat vagy nem utaznak olyan gyakran? Vagy más az úticéljuk?

okt. 26. 14:59
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
42%

2024-ezt írunk, a fapados repülés és a booking.com korát. Szimplán hüylének, funkcionális analfabétának kell lenned, ha ebben a korban képtelen vagy bárhova eljutni.

Ezért.

okt. 26. 20:01
 12/34 A kérdező kommentje:
11-es oké, hogy van booking, meg fapados repülés... Utazási irodák is fapadossal mennek. Engem az a része érdekelt, hogy miért nem mennek így fiatalabbak is. Elvétve látok párat... 30-40 évesek szoktak menni. Különben egyedül nincs idegenvezető sem, szóval igazad van, biztos az a hülye, aki bóklászgatna, s minden infó nélkül végigmenne pár épületen plusz infók nélkül. Szerintem így biztonságosabb menni, mint egyedül. Egyszerűbb is, mert, ha több városba utazol, tehát városról városra, akkor ott célirányosan visznek és elmondanak minden érdekességet.
okt. 26. 20:07
 13/34 A kérdező kommentje:
12-es tudok angolul. El kell keserítselek. Atyaisten...
okt. 26. 20:08
 14/34 anonim ***** válasza:
100%

Én a magam nevében tudok csak nyilatkozni 30 évesen. Soha nem utaztam utazási irodával. Mióta EU-n belül mindenhol van roaming nélkül mobilnet, pont ugyanolyan szállást foglalni meg tömegközlekedést vagy autóval GPS-t nézni, mint ha Magyarországon tenném. Angolul szoktak tudni vendéglátóiparban, de legrosszabb esetben Google fordítózok.

EU-n kívül valóban kell több előkészület, de nem azért mentem Amerikába meg Japánba, hogy a magyar turistákkal buszozzak el a szokásos lehúzós turistapontkra (a Váci utca helyi megfelelőire), hanem hogy abba az étterembe és boltba menjek, meg arra a metróra szálljak fel, amire a helyiek is.

Ahol el tudnám képzelni az utazási irodát, azok ha fejletlen, veszélyes országokban szeretnék körülnézni. De mondom, egy párizsi hosszú hétvégéhez vagy görög tengerparthoz tényleg felesleges.

okt. 26. 20:14
 15/34 A kérdező kommentje:
15-ös! Egyedül nem fog senki utazni ismeretlen helyre. Minden ismerősöm, aki kiment, valaki kint várta! Te indulj el egyedül! Sok sikert! Nem voltál sehol se idén? Egy embert elvileg azért tisztelünk mert embertársunk, mondjuk egészen addig, míg nem ilyen rosszindulatú, alpári.
okt. 26. 20:16
 16/34 anonim ***** válasza:
82%

Látom az óóóóriási utazó GYK-s, aki minimum 3-4 éve tolja ezt a kötekedő stílust nonstop még mindig itt hőbörög. Csak az a vicces, hogy szemmel tartva egy idő után nagyon látványosan kilóg a lóláb, hogy gyakorlatilag sosem ad személyes tapasztalást igénylő válaszokat. Az esetek 80%-ban idegbeteg kismalacként kötekszik, mint itt, a másik 20-ban meg olyan általános dolgokat ír, amiket 2p Google-lel meg lehet találni.

Nem utazik ez a nyomorék sehova sosem :DDD

okt. 26. 20:17
 17/34 A kérdező kommentje:
16-os egyébként most már én is ezen filóztam, hogy Görögbe például nem azzal megyek majd. De EU-n kívüli helyekre jobb azzal.
okt. 26. 20:22
 18/34 anonim ***** válasza:
100%

Rengetegen utaznak egyedül. Amúgy én sose utaznék irodával a következők miatt:

-Én szeretem összetenni a programot

-Én szeretem beosztani a programot

-Szeretek rugalmas lenni (ha valami tetszik több időt töltök ott, ha nem, akkor kevesebbet, ha fáradt vagyok akkor chilles programot csinálok)

-anyagilag is jobban járok

-engem az idegenvezető idegesít. A neten minden infót megtalálok, ami kell

okt. 26. 21:04
 19/34 anonim ***** válasza:
100%

"16-os egyébként most már én is ezen filóztam, hogy Görögbe például nem azzal megyek majd."

Hajrá! Ha foglaltál repülőt és szállást, van Google Mapsed és Google fordítód, akkor némi túlzással kb. annyi bajod eshet, mint ha Siófokra mennél nyaralni.

"De EU-n kívüli helyekre jobb azzal."

Ahogy érzed. Ha nem vagy tapasztalt utazásszervezésben, akkor persze ne Kongóba vagy Venezuelába vezessen az első egyedül szervezett utad.

okt. 26. 21:51
 20/34 anonim ***** válasza:
100%

Mindig is magamnak szerveztem az útjaimat (jó, gyerekként nyilván a szüleim vittek ide-oda), mert minden szempontból előnyösebbnek tartom így. Tényleg a saját igényeimhez tudok igazítani mindent, nem húznak le pénzzel olyasmiért, amit én is el tudok intézni és nem kell egy idegenhez se alkalmazkodni. Nekem már a gimis külföldi utak is túlságosan korlátozóak voltak, mert hiába maradtam volna tovább egy adott múzeumban, menni kellett, mert a többség ebédelni akart inkább, vagy fél órákat pocsékoltunk el azzal, hogy Katikának mosdót keressünk. Ez a "maradjunk mindig együtt, ne legyünk sehol túl sokat" mentalitás nagyon messze áll tőlem.

Egy idősebb ember, akinek a fiatalságában még nem volt olyan könnyű utazni, sokkal bátortalanabb szervezés terén, nincs tapasztalata. Ha nem beszél nyelveket és a technológiához se ért, akkor tájékozódni is nehezebben tud. Neki sokkal fontosabb, hogy legyen mögötte egy biztonsági háló, ami baj esetén tud intézkedni és ami előre megszervez mindent, így neki már csak élveznie kell.

23/N

okt. 26. 22:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!