Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Utazási irodával miért csak...

Girlll3 kérdése:

Utazási irodával miért csak az idősebbek mennek?

Figyelt kérdés
Nagyon sokat megyek szervezett utakra. De ezeken még kifejezetten fiatalokat, 20-30 éveseket nem igen láttam. Ez miért van? Ők maguk szervezik az utaikat vagy nem utaznak olyan gyakran? Vagy más az úticéljuk?

okt. 26. 14:59
1 2 3 4
 1/34 anonim ***** válasza:
74%

Mi párommal csak utazási iroda által szervezett utakon voltunk (4db) az elmúlt 2 évben. Ebből 3db csoportos utazás volt. Igaz, ezek külföldiek. Belföldre csak saját szervezés.

Jelenleg párom 40 F, én 34N.

okt. 26. 15:15
 2/34 anonim ***** válasza:
94%
Az idősebbek valószínűleg nem annyira bátrak vagy gyakorlottak az interneten
okt. 26. 15:27
 3/34 anonim ***** válasza:
38%
Az idoseket meg megertem mar nem igazodnak el a vilagban, de a fiatalok akik utazasi irodaval utaznak azok total eletkeptelen b.armok. Az utazas szervezese majdnem akkora elmeny mint maga az utazas.
okt. 26. 17:13
 4/34 anonim ***** válasza:
33%

Ja, főleg, ha késik a géped, vagy a késés miatt nem éred el a csatlakozást, esetleg a megbeszélt transzfer nincs a helyén a gép késése miatt..stb..k..rvára nagy élmény lenne nekem intézkedni és esetleg pereskedni, meg idegeskedni emiatt. Hát nem.

okt. 26. 17:28
 5/34 anonim ***** válasza:
39%
4. -s az egyeni utazas pont errol szol es pont ettol szep, problemamegoldas, utkereses stb, ez az onallosag es eletkepesseg de valoban balfaxonak nem valo
okt. 26. 17:40
 6/34 anonim ***** válasza:
89%
Egyrészt azért, mert az idősebbek ezt szokták meg. Persze, elvétve régen is előfordult, hogy az útikönyv végén ajánlott szállodában vlaaki levélben/táviratilag saját magának foglalt szobát és odautazott, de a jellemző a társasutazás volt. Ezért a többségüknek nincs tapasztalatuk az utazások szervezésében(meg hát sokan a netet sem tudják használni). A másik, ami szerintem még nagyon fontos, hogy a mostani idős generáció legnagyobb része semmilyen idegen nyelven nem kommunikációképes, ezért különösen rá vannak szorulva arra a biztonságérzetre és "mentőhálóra", amit az jelent, hogy van velük kifejezetten egy olyan ember, aki azért felelős, hogy minden rendben legyen. Eltéved, kificamítja a bokáját, elveszíti az útlevelét, vissza akarja küldeni az ebédet az étteremben, ehhez mindhez ott az utaskísérő vagy idegenvezető.
okt. 26. 17:48
 7/34 anonim ***** válasza:
78%

Hagyjuk már ezt az idősek meg az internet. 62 éves vagyok, 1990 óta van számítógépem, először ZX Spectrum, aztán különféle Commodore-ok majd 94-től PC. 1996-tól van otthoni internet előfizetésem. Utazom mint akit kergetnek, mindig saját szervezésben, volt olyan év a Covid előtt, hogy kb. 5x megkerültem a Földet összesítve a légijáratokat. Kifejezetten élvezem a szervezést, a probléma megoldást. "Az utazas szervezese majdnem akkora elmeny mint maga az utazas."

Millió dolog jöhet közbe, de majd megoldom. Mittudomén, Newarkban szálltunk le, Manhattan Midtownban volt a szállás, még itthonról rendeltem meg és fizettem ki egy transzfer szolgáltató ajánlatát, ami olcsóbb volt mint a taxi. Ilyen kisbusszal felveszi az utasokat és mindenkit kidob a szállodájánál, aztán visszafelé amikor jönnél ugyanez. Komoly késéssel érkeztünk, elmulasztottuk a megbeszélt időpontot. Fölhívtam a megadott számot, elmondtam mi a helyzet, megmondták hova menjünk, hol várakozzunk, egyszer csak jött egy fazon sorolta a neveket, köztük a mienkét is és már ültünk is befele.

Még tucatjával sorolhatnám a megoldott helyzeteket, de higyjétek el, ez nem feltétlen kor kérdése, hanem hogy mennyire vagy nyitott a világra.

okt. 26. 17:59
 8/34 anonim ***** válasza:
80%

7

Nagyszerű. Es? Anyám 67, 12 éve használ számítógépet, anyósom 74, sose használt, még okos telefonja sincs, a szomszedasszonyom 86, ő otthon érzi magát az internet és a számítástechnika világában. Tudod, nem vagyunk egyformák.

okt. 26. 18:10
 9/34 anonim ***** válasza:
78%

"Az idősebbek valószínűleg nem annyira bátrak vagy gyakorlottak az interneten"

"Az idoseket meg megertem mar nem igazodnak el a vilagban,..."

Ezért. Nem a te rokonaid miatt

okt. 26. 18:38
 10/34 A kérdező kommentje:
Megint van egy adag jóindulat a válaszok közt. Valami hihetetlen ez a magyar nép. Ez a sok báj, jóindulat, segítő szándék...
okt. 26. 19:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!