Costa Rica-ban van olyan autókölcsönző cég, akik nem kérnek hitelkártyát?
Értem. Az amerikaiak között azért így is kilógtál a sorból, bár megvolt az indokod.
Én havonta, kéthavonta járok az USA-ba, minden alkalommal szálloda, bérautó, nincs nekem kedvem meg energiám azt lesegetni, hogy melyik városban fogad el csak creditet az Alamo, melyikben igéri a debitet, hogy aztán a helyszínen kiderüljön, hogy mégsem. Itthon a normális élethez tényleg nem kell hitelkártya, mert a visszaterítés maximumát limitálják a bankok, nem éri meg sz*rakodni vele, de nekem jó azért is mert tartozik hozzá utasbiztosítás, ne kelljen minden alkalommal külön kötögetni.
Az usákoknál meg tapasztaltam, hogy nem nagyon veszik le, hogy te mit miért meddig csinálsz náluk, ha nincs hitelkártyád akkor eleve gyanús vagy csóró vagy.
Abban egyetértek, hogy ha arról kell fedezni a megélhetésed, akkor ott már baj van
#12: Köszönöm. Próbálok hitelkártyát szerezni, de egyre reménytelenebb. Nem értem miért szivat a bank amiatt, mert a saját vállalkozásomban dolgozom. Benyújtottam mimnden dokumentumot, de szerintük az nem az, de NAV szerint meg az. Most próbálokk másik banknál, de félek, ott sem lesz egyszerűbb. Ha meg a feleségem kérne hitelkártyát, akkor az ő nevére kellene bérelnéni az autót, és ha történne valami nem fizetné a biztosító, mert csak ő vezetheti, vagy egy rakat pénzt kellene fizetni a második vezetőért, amikor az első nem is vezetné.
Mi is négykerékmeghajtásúban gondolkodtunk, és látva az utakat a google-n, hagytunk időt egyik helyről a másikra jutásra. Magunk szoktuk szervezni az utakat, Új-Zélandot is hasonlóan jártuk be, de ott voltak utcanevek. Az airbnb-s foglalásoknál már visszaigazoláskor nem a címet, hanem a gps koordinátát küldik, ez kellő jel, hogy itt bizony más a helyzet.
Köszönettel veszek minden tanácsot, ha van valami fontos javaslat, örülök, ha megosztod.
Amúgy mennyire biztonságos az ország? A tengerparton lopnak, ha bemegyünk fürdeni és kint hagyjuk a cuccot? (El szeretnénk menni eldugottabb tengerparokra is, ahol csk mi vagyunk.) A kocsiban bent lehet hagyni a bőröndöket városnézés idejére?
Én vagyok ismét, aki volt már Costa Ricán. A társ hitelkártya tényleg jól működik. Nem tudom mennyit szándékoztok vezetni, de mi mindig mindenhol sokat vezetünk ezért mindig van második vezető is a biztosításon. Meg bármi bármikor történhet ezért mi ha olyan országba megyünk ahol nem vagyunk biztosak a helyi nyelvhasználatban, akkor kicsit túlbiztosítjuk magunkat. Főleg ha a helyi ismereteink is hiányosak. De ez csak a mi véleményünk. Szóval a biztosításon soha nem spórolunk.
És hogy miért nem? Az én kis történetem. Colorádóban elég rendesen összetörtem egy nagy Ford SUV-t. Szerencsére senkinek nem lett semmi baja. De az autón így is lett $6000 kár. Az extra biztosítás $100 volt. És a kár így totálisan fedezve volt. Nem került nekem semmibe. Persze vannak, akik úgy vannak vele hogy az a pár 10.000 Ft felesleges kiadás. De amikor az ember ekkora utazásba belevág akkor nem hiszem, hogy ez az összeg, ami számítana. Nekem nyugalmat az a tény, hogy bármi történik nyugodtan tudom élvezni a nyaralást.
Hogyan tudtatok Új - Zélandon autót bérelni hitelkártya nélkül?
San Jose-ban a közlekedés elég meredek. De vidéken már nem annyira. Igaz az utak tele vannak gödrökkel. Sok földút is van. Gps helyett jobb a Waze-t használni. Vagy térképet letölteni, mert az akkor is használható, ha a világháló csodája megszűnik :).
A Csendes óceán partján sokkal nyugisabb strandok vannak, mint a Karib térségben. Manuel Antoniotól délre lélegzetelállító strandok vannak és turisták alig. Manuel Antonio is nagyon szép, de telis tele amerikai turistákkal.
Mikor tervezitek az utazást? És mennyi időre? Különben én is mindig magam tervezem az utazásokat.
Maga az ország nagyon biztonságos és meglepően tiszta. Igen lopás előfordul. Úgyhogy ha senki nem marad a parton a cuccokkal, akkor semmi értékeset nem vigyetek magatokkal a partra. De nem csak értékeket ne hagyjatok felügyelet nélkül.... ételt sem. Most ez itt mulatságos lesz.... A majmok!!!!!!!! Imádnak lopni. Főleg kaját.... de bármi megtetszik nekik... azt viszik:) És hogy mennyire pofátlanok tudnak lenni. A férjem egy oszlop mellett állt. Két majom odaugrott és az egyik már akarta is kinyitni a férjem hátizsákját, úgy hogy még a hátán volt!!!!! Szuper fényképek születtek :) Mi bent hagytuk a bőröndöket az autóban, de ÉRTÉKET soha.
Ha van időtök mindenképpen látogassatok meg legalább egy kakaó farmot. Mi kakaó babot is pörköltünk. Daráltunk és forró csokit készítettünk belőle. Gyümölcsöt az út menti árusoktól fillérekért lehet venni. Pénzt csak nagyobb városokban lehet váltani. Dollárt mindenhol elfogadják. Csak vigyázni kell, mert ha rájönnek, hogy nem tudod az éppen aktuális váltási árfolyamot, akkor mosolyogva vágnak át. Ez nem a bankokra vonatkozik. Hanem ha dollárral fizetsz.
A másik. Mindenki akivel utazás előtt beszéltem azt mondták a csapvíz nem iható. A fenéket nem.... Két nap után felhagytunk az üveges víz vásárlásával. És semmi bajunk nem lett. A helyiek csak röhögnek a "hülye" turistákon, akik agyatlanul veszik a vizet..
Napkrém muszáj reggeltől estig.... És azt jobb ha otthonról visztek. Mert nem viccelek arany árban megy.
Most ennyi :) Holnap folytatás....:)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!