Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Valaki járt itt Japánban? És...

Valaki járt itt Japánban? És hogyan?

Figyelt kérdés

Szeretnék a családommal eljutni Japánba (2 felnőtt, egy egyéves), de tanácstalan vagyok. Pl. melyik oldal a legjobb, csoportban, guide-dal jobb vagy sem, csak Tokyo legyen vagy jobb ha több várost is lefed vagy sem stb.

Ezeket biztosan szeretnénk csinálni: elmenni egy animés negyedbe, várostnézni, onsen-be, szentélyekbe, különleges éttermekbe menni. Lehetőleg 7 napra szeretnénk menni.

Mik a tapasztalatok, javaslatok, tippek?

A keret magára az utazásra és szállodára 1 millió-másfél millió forint lenne.

tegnapelőtt 13:07
1 2
 1/12 anonim válasza:
49%
3 főre ennyi a keret?
tegnapelőtt 13:22
 2/12 A kérdező kommentje:
Az utazásra és a szállodára. Az ottani tevékenységeket nem beleértve (arra fél millió kb).
tegnapelőtt 13:31
 3/12 anonim ***** válasza:
92%

Én kezdésnek várnék még vagy 5 évet, mert az egyévesnek mindegy, hogy Tokióban van vagy Tápiószecsőn.

Addigra összegyűjtenék annyi pénzt, hogy minimum 2 hétre mehessünk, és akkor lesz is idő mindenre, amit leírtál.

A te tervednek az lesz a vége, hogy a gyerek végigvonyítja az utat, és mehettek is haza, mire elmúlik a jet lag.

tegnapelőtt 13:37
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

1 hét iszonyatosan kevés, mégha csak tokiót is nézzük, én 1 hónapot töltöttem ott és még azt is kevésnek éreztem.. a repjeggyel úgy számolj, ha főszezonban mentek (nyáron), akkor 300ezer alatt retúrban nem találtok. És a hotelek is elég drágák, a tömegközlekedés pedig annál is inkább. Az étkezéseket meg lehet oldani olcsón, azzal nem lehet probléma.

Nagyon szűkösen kihozhatjátok, de szerintem érdemes lenne gyűjtögetni egy kicsit még rá, és hosszabb időre elmenni, esetleg amikor már a gyerek is nagyobbacska lesz és neki is marad valami élmény meg.

tegnapelőtt 13:42
 5/12 anonim válasza:
100%

Én most voltam 2024 november elejétől 16 napot kint (repüléssel együtt).

Azzal egyet kell értenem, hogy az 1 hét nagyon kevés, főleg mivel a repülőjegy a legdrágább része az útnak és az így is ugyanannyiba fog kerülni, mintha tovább lennétek kint. Ha bármilyen szinten megoldható, én minimum 10 napra kibővíteném.

Nekem így egyedül került kb. 1 millióba mindennel együtt, viszont szerintem megoldható 2 főre (babák általában ingyenesek vagy minimális extra költséggel járnak), csak jóval előre kell keresni repjegyet és szállást. Nézzétek meg Google Flights-szal, hogy mikor van jó áron repjegy és akkor menjetek (nekem 200-ból kijött oda-vissza). A szállások ára is vad módon tud ingadozni időszaktól és helyszíntől függően, úgyhogy érdemes jóval előre lefoglalni.

Ha ilyen útban gondolkoztok, akkor remélem tudtok minimum angolul, úgyhogy nagyon tudom ajánlani ezt:

[link]

Ezen felül egyáltalán nem árt, ha egy minimális japán tudás is van. Alap kifejezéseket és mondatokat mindenképp tanuljatok meg, mert saját tapasztalat alapján nagyon sokan nem beszélnek még angolul sem. Ez a videó a fontosabb dolgokat megtanítja pont egy ilyen úthoz:

https://www.youtube.com/watch?v=z1zdzd8ff4U

Egyébként ha animés negyed érdekel, akkor mindenképp látogassatok el Akihabarába.

tegnapelőtt 14:11
 6/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Nagyon szeretnék minél tovább, de munkából kifolyólag nyáron maximum egy hétre tudok elszabadulni. Télen lehetne tovább, de akkor ugye a hidegben nem nagyon van kedve az embernek mászkálni.
tegnapelőtt 14:37
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

pedig japán sokkal elviselhetőbb télen, mint nyáron.

az északi részeket leszámítva enyhe a tél, tokió vagy kiotó még januárban is kábé olyan, mint itt március első fele: napos, derűs, délután legalább 6-8, de inkább 10-12 fokokkal. még hajnalban is ritka a fagy és akkor sem erős.

a nyár viszont valóságos szauna, 30-32 fok mellé baromi magas páratartalom, gyakran felhős is, tényleg mintha a trópusokon lennél, ömlik rólad a víz mint egy niagara, ki se akarod tenni a lábad a klimatizált helyiségekből.

tegnapelőtt 15:35
 8/12 anonim válasza:
100%

5. válaszoló vagyok és 100%-ban egyetértek az előzővel.

Most novemberben amíg ott voltam végig 15-24 fok volt napközben.

Nyáron elviselhetetlen meleg van és ráadásul minden drágább (sokkal több a turista).

Ha nem is feltétlen a tél közepén, de az ősz második felében, vagy kora tavasszal (még cseresznye virágzás előtt, mert az a legforgalmasabb időszak) már kellemes az idő és jobbak az árak is.

tegnapelőtt 16:52
 9/12 anonim ***** válasza:

1 éves gyereket minek vinni?

Semmit nem érzékel meg belőle

tegnap 13:40
 10/12 anonim válasza:
lehet necces otthonhagyni
tegnap 13:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!