Valaki járt itt Japánban? És hogyan?
Szeretnék a családommal eljutni Japánba (2 felnőtt, egy egyéves), de tanácstalan vagyok. Pl. melyik oldal a legjobb, csoportban, guide-dal jobb vagy sem, csak Tokyo legyen vagy jobb ha több várost is lefed vagy sem stb.
Ezeket biztosan szeretnénk csinálni: elmenni egy animés negyedbe, várostnézni, onsen-be, szentélyekbe, különleges éttermekbe menni. Lehetőleg 7 napra szeretnénk menni.
Mik a tapasztalatok, javaslatok, tippek?
A keret magára az utazásra és szállodára 1 millió-másfél millió forint lenne.
Kint vagyok egy ideje Tokióban. Nyáron (igazából szeptember végéig) valóban szakadt rólam a víz, magas volt a páratartalom, de én szerettem. Ez nagyon embertől függ, eddig bárkivel beszéltem, mindenki utálta. Amit ki nem állhattam, az a jéghideg légkondi beltéren az összeizzadt ruhában.
Most télen néha csípősen hideg van (ritkán 4-7 fok), viszont a tél a kontinens legnaposabb évszaka, eddig konkrétan egyetlen egyszer esett. Csodálatos. :) Nincs köd, szmog, szürkeség. És a konbinikben kaphatóak melegítőpárnák, amiket a ruhádra ragaszthatsz, és 10 órán át fűtenek.
Szóval én is inkább a telet javaslom, ha akkor hosszabb időre tudnátok menni. Újévi időszakban kevés étterem van nyitva, de össze lehet szervezni. Az újévi sütemények nagyon finomak!
Ha úgy döntesz, hogy egyedül akarod szervezni, akkor japan travel facebook csoportokat ajánlok. Rengeteg beszámolót posztolnak oda, én onnan tudtam meg, hogy pl. Hiroshima milyen jó hely.
A felsorolt igényeid alapján amúgy Tokió is tökéletes célpont lehet.
Jó hír: a legtöbb wc-ben alaptartozék a lehajtható babaülés a wc mellett a fülkén belül.
Én másfél évet éltem ott, szerintem is jól döntöttek, hogy vártok még.
Én is úgy döntöttem, hogy 2 hétre megyek vissza, de előre tudom, hogy az sem lesz elég.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!