Miböl elnek akik vilagkörüli utra mennek?
(nem magyar a billentyüzet a gepemen,bocsi az ekezetekert/azok hianyaert)
A kerdes komoly,tenyleg szeretnem tudni!
Főleg megtakarításokból. A világ körüli utak különlegessége, hogy a nyugati embereknek a legtöbb fejlődő ország iszonyatosan olcsó. Indiában 10.000 forintból napokig tartó eszem-iszomot rendezhetsz, míg Magyarországon ez ugye egy közepes éttermi számla 2 személyre. Vagyis ha ügyesen gazdálkodsz és főleg szegény országokon keresztül tervezed az utad, akkor azért pár ezer eurós félretett pénzből elég sokáig el tudsz kalandozgatni. Amiből itthon nyomorogsz, abból ott te vagy a császár. Pláne, ha nem valami böhöm terepjáróval indulsz útnak, hanem egy szerényebb járművel - motorral vagy kerékpárral. Nyilván mondjuk az USA-t keresztül szelni az sok ezer dollárba kerül, de nem az szokott lenni a fő cél.
Manapság azért már a távmunka is játszik. Egy ügyvédi iroda vezetője távollétében is kapja a számlájára a pénzt és simán tud interneten keresztül is jogtanácsokat adni, még ha bíróságra nem is járhat a bolygó másik feléről. De ez modern dolog, a klasszikus világjáróknak nem nagyon volt passzív jövdelme.
Engem például azért fizetnek, hogy vigyek el dolgokat a világ különböző részeibe. USA, Kanada, Dél Korea, egész Európa stb. Kiszámlázom a repülőjegytől az üzemanyagköltségen a szállodán a bérautón át a munkabéremet is, aztán amikor leadtam az árut, pár napig még bóklászom ahol épp vagyok.
Ezt pl. nyáron fotóztam. Mindig fotózok amerre járok, hobbi szinten:
Think out of the box
Én pl úgy csinálom, hogy amikor kimegyek az országba, akkor már munkával megyek ki. Dolgozok 2-6 hónapot kint, a hétvégéken vagy a szabadnapokon pedig bejárom az adott ország különböző részeit. Általában nyugaton dolgozok, mert egyrészt lesz elég pénzem utazni az országban, másrészt még mindig marad félre tett pénzem amiből meg a szegényebb országokba megyek el, pl Egyiptom. De oda csak túristáskodni, nem dolgozni.
Egy forint megtakarításom nincsen, ami sokak szerint aggasztó, de még fiatalnak érzem magam és még utazni akarok, kalandozni, nem pedig életet vagy családot alapítani. Annak is eljön egyszer az ideje, de még nincs itt.
Csak kíváncsiság #3-as:
A megbizóid miért nem a csomagküldő szolgálatokat veszik igénybe?
Annyira bizalmas jellegű az a cucc ami megér nekik ennyi költséget?
Remélem nem valami fehér porról van szó amit az orrukba szívnak fel. :)
Nem, ezért mondtam, hogy think out of the box.Érdemes nem magadból kiindulni. Tele van a világ olyan emberekkel, akiknek a hülye beütésükről még nem is hallottál. Ezért mondom, hogy a leggyakrabban elhangzó mondatnak a következőnek kellene lennie: "Jé, ezt nem is tudtam" Azért fizetnek ennyit, mert olyan szűk (niche) területről van szó, ami magadtól soha nem jutna eszedbe. Olyan megrendelőkről van szó, akik kifejezetten ragaszkodnak ahhoz, hogy az út során egy másodpercre se kerüljön ki a szállítmány a felügyeleted alól. Mondjuk a fehér porra megjegyezném, hogy a kiszámlázást szó szerint értettem és minden esetben a fogadó ország adóhatóságával előzezesen le van rendezve minden. Kétlem, hogy illegális dologgal kapcsolatban ezt le lehetne rendezni.
De igazából lényegtelen is, hogy miről van szó, ez külsősöknek nem nyitott dolog, olyasmi, hogy a festményt kizárólag a festő szállíthatja le, amennyiben egyébként a megfelelő körökben hosszú idő óta jól ismert és feltétel nélkül megbíznak benne.
Sokkal érdekesebb, hogy egy ártatlan képet egy távoli helyről amit magam készítettem, milyen frusztráció okán kell lepirosozni? Tényleg kíváncsi vagyok rá
#7 Nekem tetszik amit csinálsz, csak szerettem volna több részletet megtudni. (A fehér por poén volt, nem kell mellre szívni.Ott a szmajli.)
Én nem pirosoztam le semmit, bár nem is igen értem mire célozták ezzel.
Ismétlem, tetszik amit csinálsz, talán még irigyellek is érte. Sok sikert. 6-os voltam.
Értem. Amikor írtam, még piros volt a 4-esbe tett linkem. Arra gondoltam, hogy egy tájképpel szemben miért kell ellenszenvet mutatni. Azt, hogy ki volt, azt persze nem tudhatom.
Azért nem érdemes több részletet elmondani, mert tisztában vagyok vele, hogy az emberek 99,999%-a számára ez nem reális lehetőség és nekem egyszerűen csak oltári nagy szerencsém volt, hogy belekeveredtem ebbe a közegbe, ami több mint 10 év után elkezdett megbízni bennem. Ma már több mint ezer fuvar után kézről kézre adnak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!