A lakóautóval, egész Európat bejáró emberek, miből keresnek pénzt?
"Tudom hogy nem kell sok pénz hozzá"
Ezt rosszul tudod, mert drága dolog.
Főleg ahhoz képest baromi drága, hogy eközben végig nyomorognak néhány m2-en, az 50 C fokos fülledt lakókocsiban és egész idő alatt csak nyilvános wc-ket és zuhanyzókat tudnak használni. Továbbá nem ott állnak meg ahol tetszik nekik, hanem ahol szabad. Magasabb tarifájú az autópálya és a parkolás is... stb...stb...
Az a kérdés hogy mennyire bevállalós valaki.
Én laktam 3 hónapig kisbuszban, körbejártuk Európát.
Parkolókban, út mentén a tengerparton laktunk, szállásra, autópályára sosem költöttünk.
Most már hogy vannak viszonylag olcsón napelemes rendszerek, így már könnyebb lehet, főleg a hűtő hiányzott, a hideg 🍺!
De napelemmel tudod tölteni a laptopot, megy a hűtő, mi kell még?
Jellemzően nem basztatott senki.
Azt hogy ezek az emberek miből élnek nem tudom, úgy tudom hogy a blog írásaért is kapnak némi pénzt.
De sok nem kell, ha szereted a nomád életmódot.
Mondjuk 50 fokos lakókocsi és közwc talán a 80-as években volt:). Egy mai lakókocsi akár jobb,mint egy átlag lakás. Elég rákeresni a neten. Az én ismerettségi köröm kivesz egy évi fizetés nélküli szabadságot, eladnak pár drágább dolgot,amire nincs szükségük valamint hitelt vesznek fel erre az időre. Emellett van egy vállakozás,amiben nem kell ott ülni,de hozza a pénzt. Viszont nem lehet csak úgy megállni akárhol és táborozni. Kemping vagy lakókocsisparkoló.
Egy egy éves európai ilyen utazgatás cakompakk kb 9-10 millió forintnyi összeg, és ebben benne van az üzemanyag, autópályadíj, szállás, étterem, belépők, biztosítás,kaja,minden.
www.freedomtravel.se -el lehet olvasni angolul is.
Vlog maga egy pénzkeresés.
Valakinek annyira, hogy ez a fő állása.
Nézd meg Simple Track Sampler csatornát, vagy az BKXC csatornát. Igaz, ők brinások 2.5 milliós bringán és másik 4 milliós kamera szettel. De az alap ötlet ugyan az.
Aztán vannak szponzorok.
Igényeket lentebb adják, így olcsóbb.
Sok helyen lehet kukából enni, mert a boltok csomagolás sérülése nélkül dobnak ki lejárat előtt egy héttel ehetőt élelmiszert. Van, aki mást sem eszik, csak ilyeneket! Ingyen van. Ehető. És pazarlást is csökkenti.
360fok bringa - ők is világ körüli útra mentek. Szponzorok, blog, Vlog mellett 4 millió volt egy évre, amit elköltöttek. Igaz, ott a bringa, alkatrészek kapott cuccok voltak a szponzortól. De laktak olyan helyen, ahol rühesek / nyűvesek lettek, meg más fertőzést szedtek össze. Szóval. Nem ugyan az az élet ára, ha igényeket megszűnteted.
A web design olyan, amivel úton is lehet keresni. Vannak egyéb táv munkák. Online (nyelv) tanítás, lelki segély, pszichológus stb.. Kézműves dolgokat lehet bárhol árulni. Csak adózás szempontból neccesebb. Online poker :) Najo, az utóbbihoz elég sok képzés kell, hogy profit jöjjön belőle és nagy rizikó.
Az a baj Európával, hogy az olcsó is drága. Havi 1 milliót közelítő költségekkel lehet számolni, plusz azzal, hogy az év javában rossz az idő. Ázsiában ugyanez fele-harmada úgy, hogy közben fixen van szállásod, időnként luxusozol és ha úri kedved úgy tartja, masszíroztatod magad egy órán keresztül. A regionális repülés is bagóból megvan.
Ha meg hasonló színvonalat akarsz, mint amit egy lakóautó tud, nagyjából havi 100k Ft elég, voltam úgy 3 hétig Laoszban, hogy csak bringázgattam meg lógtam pár falusival, akik teljesen tájidegen módon tudtak angolul, jóval olcsóbb volt, mint ha itthon éltem volna.
"Mondjuk 50 fokos lakókocsi és közwc talán a 80-as években volt:). Egy mai lakókocsi akár jobb,mint egy átlag lakás"
Csakhogy a kérdező nem ebbe a -milliomos- kategóriában gondolkodott!
"hanem egy furgont alakítanak át lakóautóvá"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!